Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Schuifmaten

Schuifmaten

Schuifmaat

Bij Hogetex vindt u precies de schuifmaat die u zoekt. De juiste maatvoering en gereedschap waar u op kunt vertrouwen is noodzakelijk voor het accuraat uitvoeren van uiteenlopende klussen. In ons assortiment vindt u schuifmaten voor diverse toepassingen. Variërend van afteken schuifmaten tot digitale zakschuifmaten en geschikt voor een breed aantal klussen. Binnen Europa staan we bekend om de vele schuifmaten die we standaard op voorraad hebben. Ontdek zelf ons brede assortiment en maak uw keuze!

Lees meer

Wat is een schuifmaat?

De schuifmaat is een lengtemeetinstrument waarmee buitenmaten, binnenmaten en dieptematen kunnen worden gemeten met aanmerkelijk grotere nauwkeurigheid vergeleken met bijvoorbeeld een liniaal. De aflezing van een analoge schuifmaat kan met 0,05 mm (1/20 mm) of met 0,02 mm (1/50 mm) zijn. Bij een digitale schuifmaat is een aflezing van 0,01mm mogelijk. De zakschuifmaten hebben een meetstift voor het meten van diepte. Deze meetstift kan rond zijn voor ronde boringen in plaats van de standaard vierkante meetstiften.

Wat maakt een goede schuifmaat?

Een goede schuifmaat wordt mede bepaald door de gewenste toepassing. Schuifmaten zijn namelijk verkrijgbaar in uiteenlopende uitvoeringen. Bij het kopen van een schuifmaat spelen dan ook meerdere factoren een rol. Denk bijvoorbeeld aan de mate van nauwkeurigheid die u wenst te bereiken met de schuifmaat of welke maten u precies wilt meten. Bij Hogetex heeft u de keuze uit een zeer breed aanbod schuifmaten met verschillende toepassingen en functionaliteiten. Ontdek ze hier.

Analoge schuifmaat

De meestgebruikte schuifmaat is de analoge variant. Dit meetinstrument biest analoge weergave van maten en biedt doorgaans een nauwkeurigheid van 0,05 mm. Binnen deze categorie vallen echter meerdere schuifmaat varianten. Denk bijvoorbeeld aan de analoge werkplaats schuifmaat, de analoge zakschuifmaat of een aftekenschuifmaat. Deze varianten vallen binnen de categorie 'analoog' en zijn als zodanig te gebruiken.

Digitale schuifmaten

De digitale schuifmaat is voorzien van een digitaal display waarop de meetwaarde tot 0,02 mm nauwkeurig kan worden afgelezen. Ook binnen deze categorie vallen uiteenlopende soorten schuifmaten. Denk bijvoorbeeld aan digitale werkplaats schuifmaten, digitale zakschuifmaten of diepteschuifmaten. Daarnaast zijn er nog veel meer soorten die voorzien zijn van een digitaal display en daarmee binnen deze categorie vallen.

Specifieke toepassingen

Ook hebben we veel schuifmaten in ons assortiment geschikt voor zeer specifieke toepassingen. Hierbij kunt u denken aan schuifmaten voor buizen, tanddikte-schuifmaten of >, remschijf-schuifmaten. Met de goede schuifmaat krijgt u precies de meetwaarden waar u naar op zoek bent.

Toebehoren voor schuifmaten

Een schuifmaat kopen kan gepaard gaan met de aanschaf van de juiste accessoires. Zaken als optionele meetbekken, datakabels of digitale aflezers kunnen toegevoegd worden aan uw schuifmaat voor extra gebruiksgemak of verbeterde nauwkeurigheid.

Onze merken

We werken enkel samen met de beste merken en betrouwbare leveranciers zodat we onze klanten de kwaliteit en nauwkeurigheid bieden die ze mogen verwachten van onze producten. Dit betekent dat we kritisch kijken naar de schuifmaten die we aanbieden en ze onderwerpen aan uitvoerige controle op kwaliteit en betrouwbaarheid. Op die manier weet u zeker dat uw schuifmaat voldoet aan alle eisen en geschikt is voor uw klussen.

Schuifmaat kopen bij Hogetex

Wilt u een schuifmaat kopen van hoge kwaliteit? Bekijk dan snel het uitgebreide assortiment van Hogetex en kies uw meetinstrument. Via onze webshop bestelt u eenvoudig het gereedschap dat u nodig heeft.

Reken op snelle en veilige levering van uw bestelling. Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze specialisten staan u graag te woord en beantwoorden al uw vragen over ons assortiment, de verzendmethode en meer. Bekijk ook eens onze veelgestelde vragen en ontdek of het antwoord op uw vraag hier te vinden is.