Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Schuifmaten

Schuifmaten

Vele soorten schuifmaten kopen

Messung mit MessschieberHogetex is in heel Europa bekend om zijn vele soorten schuifmaten  die wij standaard op voorraad hebben. Wilt u een schuifmaat kopen? Wij hebben een enorm assortiment met onder andere analoge schuifmaten, digitale schuifmaten, diepte schuifmaten, meerpuntsschuifmaten  en aftekenschuifmaten.

Lees meer

Wat is een schuifmaat?

De schuifmaat is een lengtemeetinstrument waarmee buitenmaten, binnenmaten en dieptematen kunnen worden gemeten met aanmerkelijk grotere nauwkeurigheid als een liniaal en dergelijke. De aflezing van een analoge schuifmaat kan met 0,05mm (1/20mm) of met 0,02 (1/50) mm zijn. Bij een digitale schuifmaat is een aflezing van 0,01mm mogelijk. De zakschuifmaten hebben een meetstift voor het meten van diepte. Deze meetstift kan rond zijn voor ronde boringen. Standaard is een vierkante meetstift.

Welke soorten schuifmaten zijn bij ons verkrijgbaar?

  • Hogetex heeft de analoge schuifmaat met nonius als zowel de schuifmaat digitaal die eenvoudiger is in het aflezen van de waarde.
  • Hogetex heeft tal van schuifmaten voor specifieke doeleinden, zoals schuifmaten voor het meten van diepte ( diepteschuifmaat ), voor het meten van de remschijfdikte ( remschijf schuifmaat ) of voor het afteken van werkstukken, de aftekenschuifmaat.
  • Een aparte schuifmaat is ook het kruishout en de stokpasser, deze hebben dezelfde functie als een aftekenschuifmaat. Deze zijn verkrijgbaar met en zonder fijninstelling.
  • Moet u meer dan een meter lengte meten? Geen probleem, dit kan met een normale schuifmaat of met een analoge werkplaatsschuifmaat. Het verschil tussen beide is dat een werkplaatsschuifmaat andere type bekken heeft, voor het meten van inwendig en uitwendige maten aan de benedenbekken. U heeft ook de keuze tussen werkplaatsschuifmaten met of zonder boven meetbekken. Grote schuifmaten kunnen natuurlijk ook geleverd worden in lichtbouwwijze waardoor ze beter handbaar zijn.
  • Tevens hebben wij diverse schuifmaten naar een bepaalde IP beschermingsgraad: Hierdoor zijn ze resistent tegen olie en stof (IP54), en bij IP67 zelfs waterdicht.
  • Schuifmaten met inzetstukken. Hierbij is het mogelijk om op de schuifmaat diverse inzetstukken te monteren waardoor er verschillende meetmogelijkheden ontstaan.
  • Welke merken levert Hogetex? Ons grootste assortiment bestaat uit onze eigen Hogetex schuifmaten. Deze worden op onze specificatie geproduceerd en door ons gecontroleerd. Wij staan in voor de kwaliteit en de nauwkeurigheid voor deze producten! Met 2 jaar garantie! Desgewenst kunt u ook onze schuifmaten krijgen met een duits kalibreer certificaat! Onze beste digitale schuifmaat de 9M05.3.01 hebben we al tienduizenden keren verkocht. Alternatief hebben wij schuifmaten van Helios-Preisser. Deze staan ook op onze website. Leverbaar is ook bij ons een Tesa schuifmaat of een Mitutoyo schuifmaat. Echter die moet u die bij ons telefonisch aanvragen en kunnen wij u dan aanbieden.

Belangrijk voor het dagelijks gebruik van schuifmaten:

  • Hou de bekken en de liniaal van de schuifmaat goed schoon.
  • Plaats het werkstuk loodrecht op de bekken, zo hoog mogelijk aan de bovenkant van de bekken.