Ontbramen

Ontbramen

Bij het bewerken van materiaal ontstaan er altijd bramen. Een braam is een klein opstaande randje of puntje aan de zaagkant van metaal. Ook kunnen deze bijvoorbeeld ontstaan tijdens het produceren van producten. Uiteraard dienen deze bramen vervolgens wel verwijderd te worden. Het verwijderen wordt ook wel ontbramen genoemd. Voor het ontbramen kan gebruik gemaakt worden van verschillende gereedschappen. Deze gereedschappen vindt u bij Hogetex. Bekijk ons assortiment hieronder en bestel de ontbramers gemakkelijk online!

>> Lees meer

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Waarom moet u ontbramen?

Wanneer metaal koud wordt bewerkt, door bijvoorbeeld te zagen, snijden of ponsen, kunnen er tijdens deze bewerking bramen ontstaan. Een braam is dus een klein opstaand randje of puntje aan de zaagkant van metaal. Dit maakt dat het werkstuk niet veilig is voor gebruik, er is namelijk een kans op verwondingen met de scherpe bramen. Daarnaast maken de bramen producten ook niet mooi om te zien. Om een veilig en mooi product af te leveren moeten de bramen dus altijd verwijderd worden. De bramen kunnen tijdens het bewerken ontstaan bij verschillende metaalsoorten. De grootte, vorm en de metaalsoort bepalen hoe je deze bramen het beste kunt verwijderen. Binnen ons assortiment vindt u diverse ontbramers voor het ontbramen van uw werk.

Ontbramer bestellen

Twijfelt u over welke ontbramer er het meest geschikt is voor uw situatie? Of wilt u graag even overleggen met onze collega’s? Neem dan gerust contact op met onze specialisten. U kunt ons telefonisch of per mail bereiken. Wilt u ons gereedschap eens in het echt aanschouwen? U bent altijd welkom in onze showroom. Onze gereedschappen zijn scherp geprijsd, bijna altijd op voorraad en worden snel geleverd. Bestel uw ontbramer eenvoudig online via de webshop, telefonisch of breng een bezoek aan onze showroom. Wij van Hogetex hebben al meer dan veertig jaar ervaring, hierom bieden wij u ook enkel apparaten en onderdelen van de beste kwaliteit!

Professionele kwaliteitsgereedschappen

Binnen ons assortiment vindt u niet alleen gereedschappen om te ontbramen, maar ook veel andere producten. Zoekt u de beste gereedschappen van topmerken? Voor zowel meten, spannen, verspanen als optisch? Hogetex biedt u een unieke brede range aan professionele kwaliteitsgereedschappen in al deze categorieën, waaronder ook ontbramers. Neem daarom gerust een kijkje op de rest van onze website en vindt naast de ontbramers ook al uw andere benodigdheden.