Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Ontbramen

Ontbramen

Ontbramer

Gebruik een ontbramer van Hogetex voor het verwijderen van scherpe randen aan de binnenkant van een gat. Stel u boort een gat, dan blijven aan de binnenkant van dit gat altijd scherpe randen zitten. Denk bijvoorbeeld aan een metalen of stalen plaat. Om het gat mooi af te werken gebruikt u een ontbramer. Deze slijpt als het ware de scherpe randen weg.

Lees meer

Producten 1-12 van 22

per pagina
Sorteer op
Handontbramer Vargus Multiburr MB2000
Handontbramer Vargus Multiburr MB2000

Vanaf € 18,85Incl. btw € 15,58Excl. btw

Handontbramer Vargus Shaviv1
Handontbramer Vargus Shaviv1

Vanaf € 15,85Incl. btw € 13,10Excl. btw

Handontbramer met mesje B10 en B20 Mango II
Handontbramer met mesje B10 en B20 Mango II

Vanaf € 14,34Incl. btw € 11,85Excl. btw

Handontbramer en 10 mesjes type B10 Mango II
Handontbramer en 10 mesjes type B10 Mango II

Vanaf € 24,50Incl. btw € 20,25Excl. btw

Handontbramer verstelbaar met mesje B10 en B20 Mango II
Handontbramer verstelbaar met mesje B10 en B20 Mango II

Vanaf € 28,23Incl. btw € 23,33Excl. btw

Handontbramer verstelbaar met 10 mesjes type B10 Mango II
Handontbramer verstelbaar met 10 mesjes type B10 Mango II

Vanaf € 31,34Incl. btw € 25,90Excl. btw

Ontbraamset ontbramen, schrapen en verzinken
Ontbraamset ontbramen, schrapen en verzinken

Vanaf € 55,66Incl. btw € 46,00Excl. btw

Noga Unikit
Noga Unikit

Vanaf € 81,07Incl. btw € 67,00Excl. btw

Noga Tele set
Noga Tele set

Vanaf € 24,20Incl. btw € 20,00Excl. btw

NogaBurr 3 Ontbramer
NogaBurr 3 Ontbramer

Vanaf € 15,73Incl. btw € 13,00Excl. btw

Noga Plaatontbramer Double Burr
Noga Plaatontbramer Double Burr

Vanaf € 22,99Incl. btw € 19,00Excl. btw

Vargus Shaviv Mesje type E-100
Vargus Shaviv Mesje type E-100

Vanaf € 2,84Incl. btw € 2,35Excl. btw

Pagina

Ontbraam mes

Een ontbramer is opgebouwd uit een handvat, om de ontbramer vast te kunnen houden, en een soort ‘haak’ welk dient als mesje. Dit mesje kan gemaakt zijn van verschillende materialen. Afhankelijk van het materiaal dat u af wilt werken kiest u voor een specifiek mesje. U kunt hierin onderscheid maken tussen het materiaal van het mesje, de dikte van het mesje en de vorm. Voor iedere materiaalsoort spelen deze factoren mee. Zo kan een dunner mesje van pas komen bij het bewerken van plastic en een kobalt mesje bijvoorbeeld voor het bewerken van hardere materialen.

Ontbramen

Ontbramen werkt als volgt. Het mesje aan het einde van dit stuk gereedschap kan draaien. Doordat u dit mesje tegen de rand van het gat aanzet en snel langs de rand beweegt in een ronddraaiende beweging, slijpt de ontbramer de oneffenheden weg. Hierdoor blijft er een egale rand over die perfect is afgewerkt. Verwissel het opzetstuk voor verschillende materialen. Wilt u bijvoorbeeld plastic ontbramen, dan is hier een ander opzetstuk voor nodig dan wanneer u te maken heeft met een hardere materiaalsoort, zoals metaal. Hierom is het verstandig dat u verschillende ontbramers in huis haalt, zodat u er altijd een bij de hand heeft voor ieder project.

Handontbramer

De handontbramer van Hogetex is een eenvoudig te gebruiken stuk basisgereedschap. Het zal u verbazen hoe vaak u dit hulpmiddel erbij pakt tijdens uw werk. Combineer de ontbramer met een van onze handige messensets, om hier alles uit te halen. De sets maken het mogelijk om ook moeilijk bereikbare gaten te ontbramen. Zo weet u zeker dat u nooit vast zult lopen tijdens een van uw projecten.

Toepassing ontbramer

Zoals eerder benoemd kan de ontbramer worden gebruikt voor diverse doeleinde. Stel dat u bijvoorbeeld steiger onderdelen maakt, dan wilt u niet dat hier scherpe randen aanzitten. Op de punten waar de onderdelen in elkaar schuiven en de schroeven vastgedraaid worden, is het van belang dat dit soepel en veilig gebeurt. Oneffenheden aan de binnenkant van zo’n gat/schroefgat kunnen ervoor zorgen dat het geheel niet goed past of niet netjes oogt. Hierbij komt de ontbramer dan goed van pas.

Ontbramer kopen

Een ontbramer kopen vraagt niet om een grote investering. U koopt een ontbramer al vanaf €10,85. Hiermee is dit een extra prettige aankoop, omdat het u niet veel kost, maar wel vaak zal helpen. Maak uw projecten nog netter met een ontbramer van Hogetex en zorg ervoor dat al uw gaten perfect zijn afgewerkt. U vindt alle informatie over onze producten hier op deze pagina. Bekijk ons uitgebreide assortiment en vind het product dat past.