Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Ponsen

Ponsen

Heeft u nieuwe ponsen nodig? Bekijk dan eens het assortiment van Hogetex. In onze collectie vindt u verschillende soorten en maten. Of het nu gaat om het ponsen van gaten in metaal, kunststof of leer, wij hebben het juiste gereedschap dat aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. Met onze jarenlange ervaring en expertise kunnen we u goed adviseren. Wanneer u op werkdagen nog voor 15:00 uur een bestelling voor ponsen plaatst, dan ontvangt u deze, mits op voorraad, morgen al in huis! Bekijk daarom snel het assortiment en ontdek welke variant voor u het beste werkt.

Lees meer

6 producten

per pagina
Sorteer op
Verende centerponsset 2x
Verende centerponsset 2x

Vanaf € 21,78Incl. btw € 18,00Excl. btw

Automatische Centerpunt met magnetische en HM punt
Automatische Centerpunt met magnetische en HM punt

Vanaf € 8,47Incl. btw € 7,00Excl. btw

Center punt automatic
Center punt automatic

Vanaf € 22,99Incl. btw € 19,00Excl. btw

Centerpons Ro 10mm
Centerpons Ro 10mm

Vanaf € 2,36Incl. btw € 1,95Excl. btw

Optische centerpunter
Optische centerpunter

Vanaf € 59,53Incl. btw € 49,20Excl. btw

Overneem centreerpunt
Overneem centreerpunt

Vanaf € 47,19Incl. btw € 39,00Excl. btw

Functie centerpons

Ponsen, ook wel centerpons genoemd, zijn een soort stalen pennen met een harde, scherpe punt. Deze punt is vaak onder een hoek van 90 graden geslepen. De pons wordt gebruikt om een puntje te maken in metaal of kunststof materiaal. Hierbij wordt de punt van de centerpons geplaatst in het middelpunt van het te boren gat. Door hier vervolgens met een hamer een tik op te geven, ontstaat er een puntje. In dit puntje kan vervolgens de punt van de boor worden geplaatst. Op deze manier kunt u nauwkeurig een gat boren, zonder dat de boor ‘wegloopt’ van zijn plek. De pons wordt ook gebruikt om aftekencenters te plaatsen op afgetekende lijnen. Verder kan bij het gebruik van een steekpasser ook een pons worden gebruikt, om te zorgen voor een nauwkeurige cirkel of boog.

Voordelen ponsen

Ponsen bieden verschillende voordelen ten opzichte van andere methoden om gaten te maken. Zo is een centerpons veel sneller en nauwkeuriger dan bijvoorbeeld een boormachine, omdat de pons het materiaal in één keer doorboort in plaats van er doorheen te boren. Bovendien zorgt een pons voor een schone en precieze afwerking van het gat, waardoor er minder nabewerking nodig is. Ook is het mogelijk om meerdere gaten tegelijk te maken, waardoor het proces nog efficiënter wordt. Kortom, het gebruik van een pons is een slimme keuze voor wie snel, nauwkeurig en efficiënt gaten wil maken in diverse materialen.

Centerpons kopen uit ons gevarieerde assortiment

Binnen ons assortiment vindt u verschillende varianten van de pons. Zo treft u bijvoorbeeld een optische centerpunter, verende pons en een overneem centreerpunt. Ook zijn er bij Hogetex automatische ponsen verkrijgbaar. Hierbij is het gebruik van een hamer niet nodig. Door het centerpunt in te drukken veroorzaakt het veermechanisme een punt in uw werkstuk. Bekijk ons aanbod en kies uw geschikte pons.

Het gemak van een ponsen set

Een ponsen set kan handig zijn voor wie regelmatig gaten moet maken in verschillende maten en materialen. Met een set heeft u namelijk verschillende maten bij de hand, waardoor u altijd de juiste maat bij de hand heeft. Daarnaast is een ponsen set ook voordeliger dan het los kopen van verschillende varianten.

Centerpons kopen bij Hogetex

Heeft u de juiste centerpons gevonden? Bestel dan vandaag nog voor 15:00 uur bij Hogetex en wij verzenden de bestelde artikelen, als ze voorradig zijn, dezelfde dag nog. Wij zijn actief in meerdere landen in Europa en hebben eigen vestigingen in Nederland, Duitsland en België. Hogetex is al sinds 1970 actief op het gebied van meet-, span- en verspanende gereedschappen. Vanaf eind 2017 hebben wij een showroom in gebruik, u kunt bij ons langskomen in Varsseveld en de producten in het echt komen bekijken. Plaatst u een bestelling boven de €200? Dan geniet u van gratis verzending. Met uw vragen op het gebied van meten en spannen kunt u bij onze kundige klantenservice op de technische verkoopafdeling terecht. Zij beschikken over een brede technische kennis en jarenlange ervaring. Bij Hogetex bent u gewoon verzekerd van het beste!