Klauwplaten en toebehoren

Een klauwplaat voor uw draaibank

In een draaibank wordt het werkstuk geklemd door een klauwplaat. Dit kan een zelfcentrerende klauwplaat zijn, dit betekent dat de klauwen gelijktijdig aangespannen worden. Het werkstuk kan met een beweging van de sleutel worden vastgezet. Bij een onafhankelijke klauwplaat is dit per klauw. Hogetex heeft meerdere soorten klauwplaten van meerdere verschillende merken. Wij verkopen Matac klauwplaten, Vertex klauwplaten, Bison klauwplaten en Soba klauwplaten.

>> Lees meer

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Matac Klauwplaat

Van Matac verkopen wij de meest populaire klauwplaat op de Nederlandse markt, dit is een zelfcentrerende drie-klauwplaat uit gietijzer met een DIN-6350 opname! Zeer scherp geprijsd met vanzelfsprekend een garantie van 2 jaar! Deze hebben we met een diameter van 80, 100, 125, 160, 200, 250, 315, 400 en 500mm standaard op voorraad!

SOBA Klauwplaat

Soba is een specialist in de kleine diameter klauwplaten. Van SOBA hebben wij dan ook voor de kleine draaibank, kleine klauwplaten met een diameter van 50, en 65mm. De keuze is hierbij ook voor een drieklauwplaat of een vierklauwplaat! De opnames zijn met een draad M12 of M14.

SOBA Klauwplaat met MK-2 opname

Een speciale kleine klauwplaat van Soba! Deze heeft een direkte opname met een morsekonus 2!

Bison klauwplaat

Wij verkopen diverse klauwplaten van Bison. Bison heeft een zelfcentrerende 3 klauwplaat en een onafhankelijke 4 klauwplaat met diverse opnames zoals DIN 6350, CAMLOCK, Bajonet.

Deze types van Bison verkopen wij in onze webshop:

 • Bison 3204 Zelfcentrerende drieklauwplaat gietijzer met opname DIN 6350
 • Bison 3504 Zelfcentrerende drieklauwplaat staal met opname DIN 6350
 • Bison 3534 Zelfcentrerende drieklauwplaat staal met opname DIN 55027 Bajonet
 • Bison 3544 Zelfcentrerende drieklauwplaat staal met opname DIN 55029 CAMLOCK
 • Bison 3704 Zelfcentrerende vier-klauwplaat staal met opname DIN 6350
 • Bison 4304 Onafhankelijke vier-klauwplaat gietijzer met opname DIN 6350
 • Bison 4334 Onafhankelijke vier-klauwplaat gietijzer met opname DIN 55027 Bajonet
 • Bison 4344 Onafhankelijke vier-klauwplaat gietijzer met opname DIN 55029 CAMLOCK

Al deze bovenstaande natuurlijke met diverse buitendiameters. Heeft u alleen ter vervanging BISON grondbekken, opzetbekken of mono-bekken nodig? Ook die hebben wij in onze webshop verkrijgbaar.

Vertex Klauwplaat

Van Vertex hebben we de veel gebruikte type VERTEX VKC, dit is een 4 klauwplaat van Vertex, onafhankelijk met een DIN 6350 opname. Ook heeft Hogetex een tal van VERTEX klauwplaten met montagegaten aan de voorkant van de klauwplaat. Deze zijn speciaal voor de VERTEX verdeelapparaten en indextafels, voor een makkelijke montage. Dit type Vertex VSC staan in de categorie verdeelapparaten / indexeertafels als extra. Of heeft u een klauwplaatflens nodig, bel ons, wij kunnen u hiermee verder helpen!

Vertex speciale klauwplaten, diverse klauwplaten voor specifieke doeleinden!

Vertex VMJ, een vierkante klauwplaat!, voor het solide opspannen van werkstukken. Vertex VNBK, extra plat hierdoor kunnen hoge werkstukken kunnen door de lage constructie van de klauwplaat ook worden opgespannen. Vertex VAS, klauwplaat geschikt voor 6-kant inklemmen.

Toebehoren voor Klauwplaat

 • De Posistop! Voor het spannen van korte werkstukken in de draaibank.
 • De Vertex VFR, Fixatiering voor zachte bekken. Dit is een hulpstuk voor het bewerken van zachte opzetbekken. Door de fixatiering gaan bij het bewerken de zachte bekken niet trillen.