Kalibers

Ruim assortiment kalibers

KalibersHogetex heeft een enorme sortering kalibers. Wij staan in Nederland bekend om onze moerpenkaliber en boutringkaliber van het merk JBO. Wij werken al jaren samen met deze fabrikant JBO Boss. Hierdoor kunnen wij snel leveren, en een groot gedeelte hebben wij ook op voorraad. Deze schroefdraadkalibers zijn voor de beoordeling van schroefdraad. Boutringkalibers zijn voor uitwendige schroefdraad te meten. Draadpenkalibers zijn voor inwendige schroefdraad te meten.

>> Lees meer

Wat is een draadpenkaliber  cq. moerpenkaliber en een draadringkaliber cq. boutringkaliber?

Van schroefdraad worden de grenswaarden in de vorm van een kaliber vastgelegd. Hierbij zijn dan twee kalibers nodig namelijk voor goedkeur en afkeur. goedkeurkaliber: Een goedkeur kaliber moet passen om de schroefdraad goed te keuren. afkeurkaliber: een afkeur kaliber mag niet passen om de schroefdraad goed te keuren.

Draadpenkalibers en ringkalibers:

Voor vele verschillende schroefdraden hebben wij het juiste schroefdraad kaliber voor u! Natuurlijk de gewone DIN metrisch en DIN metrisch fijn, maar ook engelse schroefdraden, ANSI UNC en UNF, Whitworth en afdichtende pijp. Vanzelfsprekend kunnen wij deze kalibers ook kalibreren of door de fabriek al gekalibreerd leveren (tegen meerprijs). Als u een kaliber 6 mm nodig heeft moet u eerst bepalen of deze nodig is voor een moer of pen, dan moet u beoordelen welke schroefdraad het is, tevens of u een afkeur- of goedkeurkaliber nodig heeft en daarna is bij ons in de verschillende categorien dit kaliber snel te vinden.

Conische kalibers:

Hierbij is een goed- en afkeur in 1 kaliber. Om goed gekeurd te worden mag de schroefdraad niet vast lopen in het goedkeur gedeelte, en moet hij vervolgens vastlopen in het afkeurgedeelte.

Andere kalibers:

Het is niet alleen draad wat u bij ons met een kaliber kunt meten! Wij hebben nog tal van andere soorten, zoals een boorslijpmal, tandmal, lasnaadkaliber, gatkaliber, hoekmal, gladde penkaliber, radiusmal en schroefdraadmeter!