Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Kalibers

Kalibers

Kaliber

Een kaliber is een vorm van gereedschap dat gebruikt kan worden om bijvoorbeeld schroefdraad te keuren. In de ideale wereld is het de bedoeling dat ieder schroefdraad exact dezelfde afmetingen heeft. Dit is in de praktijk niet altijd het geval. Daarom kunt u dit gereedschap gebruiken om een schroefdraad goed of af te keuren.

Lees meer

Bij dit product kan onderscheid worden gemaakt tussen twee categorieën. Er is een goedkeur kaliber en een afkeur kaliber. Om schroefdraad goed te kunnen keuren moet dit draad passen op het goedkeur kaliber, maar mag deze niet passen op het afkeur kaliber. Andersom werkt dit net zo. Past het schroefdraad wel op het afkeur exemplaar maar niet op de goedkeur variant, dan is deze afgekeurd.

Toepassingen kalibers

Van origine is het woord kaliber ontstaan binnen de wapenindustrie. Met de kaliber kan de binnendiameter van de uitrusting worden weergegeven. Wijkt deze af? Dan kan het worden hersteld. Dit is dus overgewaaid naar de bouw en productie industrie. Hier wordt een dit begrip even goed gebruikt om gereedschap te beoordelen en vast te stellen of dit voldoet aan de gestelde eisen.

De goedkeur en afkeur exemplaren kunnen op nog twee manieren worden onderverdeeld in twee verschillende hoofdgroepen. Er bestaan namelijk verschillende exemplaren voor inwendige en uitwendige afmetingen. U vindt alle verschillende kalibers op onze website. Per pagina lichten wij verder toe hoe u deze gebruikt en wat de verschillen zijn.

Verschillende merken kalibers

Bij Hogetex vindt u verschillende merken. Wij staan in Nederland bekend om onze moerpen en boutring kalibers van het merk JBO. Wij werken al jaren samen met deze fabrikant genaamd JBO Boss. Doordat wij een hoge voorraad aanhouden kunnen wij een snelle levering garanderen en u van de beste service voorzien. Kijk voor al onze merken op de verschillende pagina’s.

Kaliber kopen

Ons brede aanbod maakt dat u misschien niet overziet voor welke u moet kiezen. Dit begrijpen wij helemaal. Daarom kunnen onze experts u helpen wanneer u besluit een kaliber te kopen. Voor al uw vragen kunt u contact opnemen met onze klantenservice.