Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Eindmaten en toebehoren

Eindmaten en toebehoren

Eenvoudige eindmaten bestellen

Eenvoudige eindmatenEindmaten zijn meetinstrumenten die worden gebruikt om nauwkeurige metingen te doen. Ze worden veel gebruikt bij kwaliteitscontroles, productieprocessen en ander precisiewerk. Ze komen in verschillende vormen en materialen voor zoals staal, hardmetaal en keramiek.

Lees meer

Producten 1-12 van 13

per pagina
Sorteer op
Eindmatensets
Eindmatensets

Vanaf € 105,15Incl. btw € 86,90Excl. btw

Eindmaten sets vanaf 125mm
Eindmaten sets vanaf 125mm

Vanaf € 685,47Incl. btw € 566,50Excl. btw

Eindmatenhoudersets
Eindmatenhoudersets

Vanaf € 17,30Incl. btw € 14,30Excl. btw

Eindmaten houder 50, 100 of 200mm
Eindmaten houder 50, 100 of 200mm

Vanaf € 34,61Incl. btw € 28,60Excl. btw

Cilindrische radius bekken 2 mm
Cilindrische radius bekken 2 mm

Vanaf € 94,50Incl. btw € 78,10Excl. btw

Cilindrische radius bekken 5 mm
Cilindrische radius bekken 5 mm

Vanaf € 89,18Incl. btw € 73,70Excl. btw

Cilindrische radius bekken 10 mm
Cilindrische radius bekken 10 mm

Vanaf € 71,87Incl. btw € 59,40Excl. btw

Vlakke bekken 100mm
Vlakke bekken 100mm

Vanaf € 93,17Incl. btw € 77,00Excl. btw

Driehoekige bekken
Driehoekige bekken

Vanaf € 46,59Incl. btw € 38,50Excl. btw

Haarliniaal 100mm
Haarliniaal 100mm

Vanaf € 17,30Incl. btw € 14,30Excl. btw

Afschrijver
Afschrijver

Vanaf € 46,59Incl. btw € 38,50Excl. btw

Centreerpunt
Centreerpunt

Vanaf € 93,17Incl. btw € 77,00Excl. btw

Pagina

Eindmaten gebruik: hoe en waarvoor?

Eindmaten zijn geschikt voor verschillende toepassingen. Ze worden onder andere gebruikt bij het meten van boringen en groeven. Hierdoor zorgt u voor de juiste pasvorm van afmetingen van onderdelen in productieprocessen. De meting wordt namelijk eenvoudig afgelezen op de schaal van de eindmaat.

Diverse materialen eindmaten

De keuze tussen uit de verschillende materialen hangt af van de specifieke behoeften van uw toepassing en de omgeving waarin ze worden gebruikt. Elk type eindmaat heeft zijn eigen voordelen en is ontworpen om aan verschillende eisen te voldoen.

  • Stalen eindmaat: deze zijn gemaakt van hooggelegeerd staal en staan bekend om hun duurzaamheid. Ze zijn geschikt voor diverse toepassingen en kunnen jarenlang meegaan bij zorgvuldig gebruik. De stalen variant wordt veel gebruikt in industriële sectoren.
  • Hardmetalen eindmaten: dit zijn geharde producten die een betere slijtvastheid bieden. Hierdoor is de levensduur nóg langer, zelfs bij intensief gebruik.
  • Keramische eindmaten: deze zijn ongevoelig voor chemische stoffen, daardoor worden ze vaak toegepast in omgevingen waar andere materialen kunnen worden aangetast door de corrosieve stoffen.

Verschillende nauwkeurigheidsklassen eindmaten

Eindmaten worden ingedeeld in verschillende nauwkeurigheidsklassen volgens DIN-vormen. Dit helpt bij het selecteren van de juiste eindmaat voor uw specifieke gebruik. Over het algemeen wordt klasse 2 in werkplaatsen en productieomgevingen gebruikt. Klasse 1 is geschikt voor meetkamers en klasse 0 is bedoeld voor zeer nauwkeurige metingen in geklimatiseerde meetkamers.

Verlengde varianten en eindmaten samenvoegen

De meest verkochte sets beschikken over maten tot 100mm. Wij bieden ook varianten die langer zijn. Deze sets zijn verkrijgbaar vanaf 125 mm tot wel 1000 mm.

Het is daarnaast eenvoudig om losse eindmaten uit sets samen te voegen in één houder. Door het gebruik van deze meethouder, komt u uit op een specifieke meetwaarde. Dit komt doordat ze tegen elkaar worden geschoven. Hierdoor worden ze goed aan elkaar geplaatst, zonder lucht tussen de meetvlakken.

Kalibratie van eindmaten

Eindmaten kunnen gekalibreerd worden, waardoor er een meetcertificaat aan een eindmaat wordt afgegeven. Ze voldoen dan aan vastgestelde specificaties en normen. In industrieën zoals luchtvaart of de medische sector is dit van belang voor de kwaliteitscontrole. Als u uw eindmaat wilt kalibreren, neem dan telefonisch contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Bestel uw eindplaten bij Hogetex

Eindmaten zijn onmisbare gereedschappen voor precisiewerk en spelen een belangrijke rol bij het waarborgen van kwaliteit en nauwkeurigheid in diverse industrieën. Het selecteren van de juiste eindmaat is van belang voor succesvolle metingen en productieprocessen. Wij bieden u een breed aanbod aan hoogwaardige producten om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Bestel ze eenvoudig online via onze webshop. Voor vragen kunt u contact opnemen met onze klantenservice.