Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Vibratiemeters en toebehoren

Vibratiemeters en toebehoren

Trillingsmeter

Een trillingsmeter is een handig instrument waarmee trillingen kunnen worden gemeten. Het wordt vaak gebruikt door klusjesmannen, aannemers, timmerlieden en vakmannen om het trillingsniveau in een bepaalde ruimte te bepalen. De trillingsmeter kan worden gebruikt om problemen met machines vast te stellen of om het comfortniveau in een bepaalde ruimte te bepalen. Meer weten over de trillingsmeter en wat dit apparaat bij kan dragen aan uw klus? Lees dan snel verder!

Lees meer

3 producten

per pagina
Sorteer op
Pentype vibratiemeter TV-200
Pentype vibratiemeter TV-200

Vanaf € 392,65Incl. btw € 324,50Excl. btw

Vibratiemeter TV-300
Vibratiemeter TV-300

Vanaf € 598,95Incl. btw € 495,00Excl. btw

Vibratiemeter
Vibratiemeter

Vanaf € 131,77Incl. btw € 108,90Excl. btw

Trillingsmeting

Allereerst leggen wij u uit hoe een trillingsmeting precies werkt. De trillingsmeter, waarmee de meting wordt uitgevoerd, werkt door het meten van de amplitude van trillingen in een bepaalde ruimte. De amplitude is de maximale verplaatsing van het trillende voorwerp vanuit zijn rustpositie. De meeteenheid voor de amplitude wordt gewoonlijk uitgedrukt in micrometers (µm).

Om een trillingsmeter te gebruiken, houdt u het apparaat bij de bron van de trillingen en meet u de amplitude. De meting geeft het niveau van de aanwezige trillingen aan. Als u een diagnose probeert te stellen rondom een probleem met een machine, is het belangrijk om op verschillende plaatsen op de machine metingen te verrichten, om zo de bron van het probleem te kunnen achterhalen.

Hiervoor gebruikt u een vibratiemeter

Een vibratiemeter kan ook worden gebruikt om het menselijk comfort in bepaalde ruimtes te meten. Kantoorpersoneel dat wordt blootgesteld aan hoge trillingsniveaus kan bijvoorbeeld ongemak of zelfs pijn ervaren. Door overal in een kantoorruimte metingen te verrichten, met een trillingsmeter, is het mogelijk gebieden te identificeren waar de trillingen het hoogst zijn en, wanneer nodig, veranderingen aan te brengen. Maar een trillingsmeter kan ook worden gebruikt voor preventief onderhoud. Metingen boven een bepaald niveau kunnen aantonen dat reparatie of vervanging nodig is, voordat iets helemaal kapot gaat. In industrieën waar trillingen schadelijk kunnen zijn voor werknemers, zoals de bouw, helpt een trillingsmeter de veiligheid te waarborgen. Dit doet het door de trillingsniveaus te meten en managers te waarschuwen voor potentiële gevaren. Kortom, trillingsmeters leveren waardevolle informatie op voor zowel het acute problemen als het voorkomen van problemen op lange termijn. Of u nu werkt in een industriële omgeving of gewoon op zoek bent naar rust in uw huis, investeren in een trillingsmeter kan tijd en geld besparen, maar mogelijk zelfs levens redden.

Trillingsmeters kopen

Wilt u trillingsmeters kopen? Dit kan zijn omdat u werkt in een fabriek, maar ook voor op de werkplaats. Wij van Hogetex kunnen u diverse professionele meters aanbieden die uw werk veiliger en nauwkeuriger maken. Wij bieden een trillingsmeter aan met verschillende niveaus qua bereik, om aan alle verwachtingen van onze afnemers te kunnen voldoen. Onze trillingsmeters zijn gebruikt in een verscheidenheid van industrieën, zoals: de auto-industrie, de luchtvaart en productie. Heeft u vragen over het kopen van een trillingsmeter of andere meetinstrumenten? Dan staan de collega’s van Hogetex paraat om uw vragen te beantwoorden. Wij doen er alles aan om van uw project een succes te maken!