Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Hoekmeters

Hoekmeters

Hoekmeter

Een hoekmeter is een verzamelnaam voor alle meetmiddelen die bedoeld zijn om hoeken mee op te kunnen meten. Bij Hogetex kunt u terecht voor ieder type hoekmeter. Het maakt niet uit of u voorkeur geeft aan analoog, of toch liever digitaal, want bij ons vindt u beide. Wij verkopen een hoekmeter voor iedere vakman binnen verschillende prijssegmenten. Hoekmeters komen van pas tijdens het leggen van laminaat, bij het timmeren van een tafel, bij het inmeten van meubels of bij het opzetten van een muurtje. Dit onmisbare gereedschap zal uw vakwerk naar een hoger niveau tillen.

Lees meer

Digitale hoekmeter

Een digitale hoekmeter toont het aantal graden van een bepaalde hoek. U kunt het aantal graden heel eenvoudig aflezen van een scherm. De meter legt u op de schuine kant van het te meten voorwerp en vervolgens laat de digitale hoekmeter zien hoeveel graden de hoek precies is. Digitale meters kunnen dit zeer nauwkeurig aangeven, wat de kans op meetfouten minimaliseert. Iedere vakman weet dat een geslaagd project start met de juiste basis. Dit betekent dat de maten moeten kloppen, omdat u vanuit daar het hele project opbouwt. Zijn de maten niet correct, dan resulteert dit in bijvoorbeeld een scheve deur of plinten die niet op elkaar aansluiten.

Hoe werkt een analoge hoekmeter?

Bij een analoge hoekmeter werkt het principe hetzelfde, maar nu worden de graden niet weergegeven in een scherm. Bij deze meter leest u zelf de graden af van de gradenboog. Een analoge meter is dus vergelijkbaar met een graden driehoek, die u vroeger gebruikte op de middelbare school, maar dan groter.

Voordelen van een analoge hoekmeter ten opzichte van een digitale hoekmeter

Een analoge meter heeft als groot voordeel dat u deze altijd en overal kunt gebruiken, zonder dat u bang hoeft te zijn dat de batterijen het plots begeven. Heeft u meestal wel batterijen in huis? Dan vormt dit natuurlijk ook geen probleem met een digitale meter. Een hoekmeter die digitaal werkt, kent ook een aantal belangrijke voordelen. Het aflezen gaat bijvoorbeeld een stuk makkelijker. Bij een analoog meetinstrument kan het zijn dat de gradenboog kleine cijfers bevat, waardoor het moeilijker leesbaar kan zijn. Voor mensen met moeilijker zicht biedt een digitale meter dus uitkomst.

Schaf nu ook uw hoekmeter aan

Bent u ervan overtuigd dat de hoekmeter niet mag ontbreken in uw gereedschapskist, dan vindt u bij Hogetex de meter die perfect bij u en uw bedrijf past. Indien u advies nodig heeft over de verschillende hoekmeters, dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zij adviseren u graag over onze producten en de specificaties hiervan. Voor vragen met betrekking tot het bestellen, betalen en verzenden van uw bestelling kunt u wellicht uw antwoorden vinden op de bijbehorende pagina’s. Hogetex heeft ook een FAQ pagina, waar de antwoorden van de veel gestelde vragen beantwoord zijn. Mocht u uw antwoorden niet kunnen vinden op onze website, dan verwijzen wij u graag door naar onze klantenservice. Onze experts zijn bereikbaar via de mail: informatie: service@hogetex.com op het volgende telefoonnummer: (+31 (0)315 617 171).