Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Demagnetiseerapparaten

Demagnetiseerapparaten

Een demagnetiser tool is een apparaat dat magnetische velden verwijdert of neutraliseert. Het is een handig hulpmiddel voor vele toepassingen, zoals: het repareren van elektronische apparatuur en het verwijderen van magnetische vervuiling van gereedschappen en machines. Een demagnetiser tool kan dus binnen verschillende branches van pas komen. Werkt u in een branche waar dit gereedschap van pas kan komen of bent u op zoek naar een demagnetiser tool voor klussen in en rondom het huis, lees dan snel verder!

Lees meer

4 producten

per pagina
Sorteer op
Demagnetiseerapparaat voor ronde werkstukken VDM-40
Demagnetiseerapparaat voor ronde werkstukken VDM-40

Vanaf € 344,85Incl. btw € 285,00Excl. btw

Demagnetiseerapparaat voor grote of lange werkstukken VDM-50
Demagnetiseerapparaat voor grote of lange werkstukken VDM-50

Vanaf € 372,68Incl. btw € 308,00Excl. btw

Minidemagnetiseer apparaat VDM-9
Minidemagnetiseer apparaat VDM-9

Vanaf € 181,50Incl. btw € 150,00Excl. btw

Demagnetiseerapparaat VDM-68
Demagnetiseerapparaat VDM-68

Vanaf € 383,57Incl. btw € 317,00Excl. btw

Zo werkt demagnetiseren

De werking van demagnetiseren is gebaseerd op het feit dat magnetische velden van dezelfde polariteit elkaar afstoten en van tegengestelde polariteit elkaar aantrekken. Een demagnetiser tool werkt door het uitstralen van een wisselende, hoogfrequente magnetische stroom, die de magnetische deeltjes in het voorwerp demagnetiseren. Het demagnetiseren gebeurt meestal door het object door een speciale demagnetiser te bewegen, die een sterk tegengesteld magnetisch veld creëert. Het object moet op de juiste manier worden geplaatst en bewogen, zodat het hele magnetische veld wordt blootgesteld aan het tegengestelde veld. Dit proces kan worden herhaald totdat het magnetische veld van het object volledig is verwijderd.

Hiervoor gebruik je een demagnetiseerapparaat

In de elektronica-industrie wordt een demagnetiseerapparaat gebruikt om magnetische storingen te verwijderen die ontstaan tijdens het repareren of testen van elektronische componenten. Dit is belangrijk omdat magnetische storingen kunnen leiden tot verstoring van het signaal en foutieve metingen.

In de productie-industrie kan een demagnetiser tool worden gebruikt om magnetische stofjes te verwijderen uit materialen zoals metalen, plastic en stof. Deze vervuiling kan optreden tijdens het bewerken van metalen en kan leiden tot foutieve metingen en onnauwkeurige producten. Door het gebruik van een demagnetiser tool kunnen deze problemen worden vermeden en kan de kwaliteit van het eindproduct worden verbeterd en worden problemen met de machines vermeden.

Demagnetiseerapparaat kopen

Kort gezegd is demagnetiseren een proces waarbij het magnetische veld van een object wordt verwijderd. Dit wordt gedaan door het gebruik van een demagnetiser tool. Door het blootstellen van het object aan een sterk tegengesteld magnetisch veld vermindert de magnetische sterkte van het object, tot een niveau waarbij het niet langer een storend effect heeft op andere magnetische apparaten of materialen.

Als u een demagnetiser tool wilt kopen, dan is het goed om te weten dat deze verkrijgbaar zijn in verschillende vormen en maten. Van kleine handheld apparaten tot industriële machines. Een handheld demagnetiser tool is het meest gebruikelijk en zijn gemakkelijk te hanteren. Ze zijn ook betaalbaar en kunnen worden gebruikt op een werkplaats of thuis. Bekijk deze pagina voor alle varianten die we bij Hogetex aanbieden. Twijfelt u over welke tool het beste past bij uw klus of project? Dan kunnen onze specialisten u met passend advies helpen om de juiste variant te vinden en uw project succesvol af te ronden. U kunt ons bereiken via per mail of telefonisch. We reageren zo snel mogelijk op uw vraag, zodat u snel door kunt met uw project.