Linialen

Wat is een liniaal?

Een liniaal is een streepmaat met een verdeling op metaal, glas of kunststof.

Maatlat

Als meetgereedschap wordt deze liniaal wel een maatlat genoemd. Een maatlat kan boven en onder met een streepverdeling voorzien zijn. De boven en onderverdeling hebben dan een andere streepverdeling bijvoorbeeld 1/2mm boven en onder mm verdeling. Tevens kan een maatlat een dubbelzijdige streepverdeling hebben.

Hogetex heeft twee soorten maatlatten, een prijsgunstige Hogetex maatlat, die in de meeste situaties ruim voldoet, of de SHINWA satijn verchroomde maatlat, een Japans product waar Hogetex de alleenvertegenwoordiging van heeft. Een uiterst fijne en goed afleesbare maatlat met ingegraveerde cijfer- en deelstrepen. Tevens heeft Hogetex ook maatlatten met een rechts naar links streepverdeling.

Afschrijfliniaal

Een afschrijfliniaal is een stalen liniaal met een verstelbare aanslag voor het aftekenen van bewerkingspunten of lijnen op metaal. Hogetex heeft afschrijflinialen met een streepmaat van 200, 250 en 300 mm.

Glasliniaal

Een glasliniaal is een streepmaat gemaakt van glas. Het grote voordeel van een glazen linaal is dat het produkt volledig zichtbaar blijft tijdens het meten. Tevens hebben wij glaslinialen met een twee vergrotende loepen. Ideaal geschikt voor de Electronische- en grafische industrie. Ook geschikt voor het fabriceren van meettekeningen, stuurtekeningen, diagrammen en plannen voor het meten (Kartografie).

Haarliniaal

Een haarlinaal is een roestvrij stalen mesrei, die precisie geslepen is. Onze haarlinalen hebben een nauwkeurigheid naar DIN874/00. De mesrei heeft een geisoleerde greep.

Lengtemeetsysteem

Hogetex verkoopt twee soorten lengtemeetsystemen. Een digitale lengtemeetsysteem van Hogetex. Met met hoognauwkeurige glaslinealen door lasercalibratie. De uitlezing is uitgevoerd met een foliedisplay waardoor deze prima beschermd is tegen vuil en chemikalien. De glaslinealen zijn met dubbele afdichting waardoor deze ook een extra bescherming hebben tegen vuil en stof. De linealen hebben een vijfvoudige kogellagering voor de leeskop. Deze is goed bestand tegen vibraties. De linealen en uitlezing worden geleverd inclusief montageonderdelen. U krijgt vanzelfsprekend twee jaar garantie op onze producten!

Het MAGNA Digitale magneetband lengtemeetsysteem

Dit tastvrije hogesnelheid-meetsysteem is gebaseerd op het magneetband principe waardoor er met een hoge precisie gewerkt kan worden en is volledig ongevoelig voor olie, stof, vuiligheid en vibratie! Oftwewel perfekt voor alle omstandigheden. Niet zo voordelig als het Hogetex glasmeetsysteem maar voor de moeilijkere omstandigheden een perfecte oplossing.

Meetband

Meetbanden te monteren voor op de machine. Deze machinelinten zijn van staal en geel nylon gecoat. Door deze coating zijn de banden goed bestand tegen slijtage en diverse chemicaliën, zoals thinner. Te verkrijgen in verschillende lengtes met linkse of rechste schaal. De meetbanden kunnen worden geleverd met zelfklevende tape. De breedte van deze meetbanden zijn 13mm. /

Omtrekmeter

Dit is een buigzame streepmaat voor buizen en cilinders met een mm schaalverdeling. Hierbij is de diameter en de omtrek direct af te lezen. Tevens hebben wij een binnen-omtrekmeter voor boringen.

Opbouwlinialen

Digitale opbouwlinialen, met een verticale of horizontale aflezing. Dit product van Hogetex is erg gevraagd voor het opbouwen op meetopstellingen en / of op machines. Natuurlijk krijgt u op al deze producten twee jaar garantie!

Reien

Een rei is een rechte langwerpige stalen liniaal met of zonder streepverdeling voor het meten van de rechtheid. Hogetex heeft diverse reien, blank stalen of roestvrij stalen, naar diverse nauwkeurigheidsklassen zoals DIN874/0 en DIN874/1. Tevens heeft Hogetex ook montage reien met een I-profiel met brede meetvlakken.

Rolbandmaat

Hogetex heeft een grote sortering rolbandmaten. Iedereen kent een rolbandmaat maar om het te omschrijven is dit een streepmaat van staal die oprolbaar is. Tevens hebben wij meetlinten van staal en fiberglas. Vele soorten rolbandmaten hebben wij, met magneet, met dubbel stopknop en een digitale rolbandmaat.

Telefix Telescoop liniaal

Dit is een universele telescoop lineaal. Het bestaat uit een vast gedeelte die uitschuifbaar is zodat er een lengte kan worden gemeten met een vaste streepmaat. De aflezing van de totale lengte is in een venster aan de bovenkant van het uitschuifgedeelte.