Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Linialen

Linialen

Linialen met hoge precisie

Linialen met hoge precisieEen liniaal is een streepmaat met een verdeling op metaal, glas of kunststof. Als meetgereedschap wordt deze liniaal wel een maatlat genoemd. Een maatlat kan boven en onder met een streepverdeling voorzien zijn. De boven en onderverdeling hebben dan een andere streepverdeling bijvoorbeeld 1/2mm boven en onder mm verdeling. Tevens kan een maatlat een dubbelzijdige streepverdeling hebben.

Lees meer

Maatlat

Hogetex heeft twee soorten maatlatten, een prijsgunstige Hogetex maatlat, die in de meeste situaties ruim voldoet, of de SHINWA satijn verchroomde maatlat, een Japans product waar Hogetex de alleenvertegenwoordiging van heeft. Een uiterst fijne en goed afleesbare maatlat met ingegraveerde cijfer- en deelstrepen. Tevens heeft Hogetex ook maatlatten met een rechts naar links streepverdeling.

Afschrijfliniaal

Een afschrijfliniaal  is een stalen liniaal met een verstelbare aanslag voor het aftekenen van bewerkingspunten of lijnen op metaal. Hogetex heeft afschrijflinialen  met een streepmaat van 200, 250 en 300 mm.

Glasliniaal

Een glasliniaal  is een streepmaat gemaakt van glas. Het grote voordeel van een glazen linaal is dat het produkt volledig zichtbaar blijft tijdens het meten. Tevens hebben wij glaslinialen met een twee vergrotende loepen,Ideaal geschikt voor de Electronische- en grafische industrie. Ook geschikt voor het fabriceren van meettekeningen, stuurtekeningen, diagrammen en plannen voor het meten (Kartografie).

Haarliniaal

Een haarlinaal  is een roestvrij stalen mesrei, die precisie geslepen is. Onze haarlinalen  hebben een nauwkeurigheid naar DIN874/00. De mesrei heeft een geisoleerde greep.

Lengtemeetsysteem

Hogetex verkoopt twee soorten lengtemeetsystemen. Een digitale lengtemeetsysteem van Hogetex en een magneetband voor lengtemetingen

Het MAGNA Digitale magneetband lengtemeetsysteem

Dit tastvrije hogesnelheid-meetsysteem is gebaseerd op het magneetband principe waardoor er met een hoge precisie gewerkt kan worden en is volledig ongevoelig voor olie, stof, vuiligheid en vibratie! Oftwewel perfekt voor alle omstandigheden. Niet zo voordelig als het Hogetex glasmeetsysteem maar voor de moeilijkere omstandigheden een perfecte oplossing.

Meetband

Meetbanden te monteren voor op de machine. Deze machinelinten zijn van staal en geel nylon gecoat. Door deze coating zijn de banden goed bestand tegen slijtage en diverse chemicaliën, zoals thinner. Te verkrijgen in verschillende lengtes met linkse of rechste schaal. De meetbanden kunnen worden geleverd met zelfklevende tape. De breedte van deze meetbanden zijn 13mm. /

Omtrekmeter

Dit is een buigzame streepmaat voor buizen en cilinders met een mm schaalverdeling. Hierbij is de diameter en de omtrek direct af te lezen. Tevens hebben wij een binnen-omtrekmeter voor boringen.

Opbouwlinialen

Digitale opbouwlinialen, met een verticale of horizontale aflezing. Dit product van Hogetex is erg gevraagd voor het opbouwen op meetopstellingen en / of op machines. Natuurlijk krijgt u op al deze producten twee jaar garantie!

Reien

Een rei  is een rechte langwerpige stalen liniaal met of zonder streepverdeling voor het meten van de rechtheid. Hogetex heeft diverse reien, blank stalen of roestvrij stalen, naar diverse nauwkeurigheidsklassen zoals DIN874/0 en DIN874/1. Tevens heeft Hogetex ook montage reien  met een I-profiel met brede meetvlakken.

Rolbandmaat

Hogetex heeft een grote sortering rolbandmaten. Iedereen kent een rolbandmaat  maar om het te omschrijven is dit een streepmaat van staal die oprolbaar is. Tevens hebben wij meetlinten van staal en meetlinten van fiberglas. Vele soorten rolbandmaten hebben wij, ronlbandmaat met magneet, met rolbandmaat met dubbel stopknop en een digitale rolbandmaat.

Telefix Telescoop liniaal

Dit is een universele telescoop lineaal. Het bestaat uit een vast gedeelte die uitschuifbaar is zodat er een lengte kan worden gemeten met een vaste streepmaat. De aflezing van de totale lengte is in een venster aan de bovenkant van het uitschuifgedeelte.