Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Linialen

Linialen

Liniaal

Een liniaal is een streepmaat met een verdeling op metaal, glas of kunststof. Als meetgereedschap wordt een liniaal ook wel een maatlat genoemd. Een maatlat kan zowel boven als onder met een streepverdeling zijn voorzien. De boven- en onderverdeling hebben dan een andere streepverdeling: 1/2 mm boven en onder 1 mm verdeling. Ook kan een maatlat een dubbelzijdige streepverdeling hebben. Ontdek de verschillende linialen en maatlatten bij Hogetex.

Lees meer

Maatlatten

De Hogetex maatlat en SHINWA satijn verchroomde maatlat zijn twee uitstekende opties. De Hogetex maatlat is prijsgunstig en geschikt voor de meeste situaties. De SHINWA-maatlat, een Japans product, wordt vertegenwoordigd door Hogetex en staat bekend om zijn fijne afleesbaarheid met ingegraveerde cijfer- en deelstrepen. Bovendien zijn er maatlatten met een rechts naar links streepverdeling beschikbaar.

Afschrijfliniaal

Voor het precies aftekenen van bewerkingspunten of lijnen op metaal zijn er afschrijfliniaal beschikbaar. Deze stalen linialen hebben een verstelbare aanslag en zijn verkrijgbaar in verschillende streepmaten, zoals 200, 250 en 300 mm.

Glasliniaal

De glasliniaal is gemaakt van glas en biedt als voordeel dat het product volledig zichtbaar blijft tijdens het meten. Hogetex biedt ook glaslinialen met een twee vergrotende loepen, ideaal voor de elektronische- en grafische industrie. Ze zijn geschikt voor het fabriceren van meettekeningen, stuurtekeningen, diagrammen en plannen voor metingen: kartografie.

Haarliniaal

De haarlinaal is een roestvrij stalen mesrei, nauwkeurig geslepen naar DIN874/00. Deze haarlinalen hebben een geïsoleerde greep voor extra comfort en precisie.

Lentemeetsystemen

Hogetex biedt twee soorten lengtemeetsystemen aan. Het MAGNA digitale magneetband lengtemeetsysteem is gebaseerd op het magneetband principe en werkt met hoge precisie, zelfs in uitdagende omstandigheden. Voor lengtemetingen zijn er ook een een magneetband te monteren voor op machines, gecoat met geel nylon voor slijtage- en chemicaliënbestendigheid.

Omtrekmeter

De omtrekmeter is een buigzame streepmaat die ideaal is voor het meten van buizen en cilinders met een mm schaalverdeling. Het aflezen van diameter en omtrek gebeurt direct. Er zijn ook binnen-omtrekmeters beschikbaar voor boringen.

Opbouwlinialen

Deze digitale opbouwlinialen, met verticale of horizontale aflezing, zijn veelgevraagd voor meetopstellingen en machines. Ze zijn een uitstekende toevoeging aan elke werkplek die nauwkeurigheid vereist.

Reien

Voor het meten van de rechtheid zijn er diverse reien beschikbaar, van blank stalen tot roestvrij stalen, volgens verschillende nauwkeurigheidsklassen zoals DIN874/0 en DIN874/1. Montage reien met een I-profiel en brede meetvlakken zijn ook beschikbaar.

Rolbandmaten

Een rolbandmaat is een oprolbare streepmaat van staal, die bij Hogetex in verschillende varianten verkrijgbaar is, waaronder met magneten, dubbele stopknop en digitaal.

Telefix Telescoop liniaal

De Telefix is een universele telescoop liniaal met een vast gedeelte en een uitschuifbaar gedeelte voor het meten van lengtes met een vaste streepmaat. De totale lengte is af te lezen in een venster aan de bovenkant van het uitschuifgedeelte.

Linalen bestellen bij Hogetex

Bij Hogetex krijgt u alle producten met twee jaar garantie. Hierdoor bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en precisie bij het uitvoeren van metingen. Kies de juiste liniaal voor uw specifieke toepassing en bestel deze eenvoudig bij ons. Zo kan u met vertrouwen en nauwkeurigheid werken in elke situatie.