Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Ronde snijplaten

Ronde snijplaten

Snijplaat

In de wereld van klussen en bouwen is het gebruik van de juiste gereedschappen belangrijk om projecten succesvol te voltooien. Een van de veelzijdigste en waardevolle gereedschappen die een klusser of professional tot zijn beschikking heeft, is de snijplaat. Een snijplaat wordt gebruikt om schroefdraad te snijden in een verscheidenheid aan materialen, zoals: metaal en hout. Het bestaat uit een ronde, platte plaat met meerdere scherpe tanden aan de rand. Deze tanden zijn zo ontworpen dat ze de draad vormen tijdens het snijproces.

Lees meer

Producten 1-12 van 19

per pagina
Sorteer op
Snijplaten Metrisch hand/machine
Snijplaten Metrisch hand/machine

Vanaf € 18,39Incl. btw € 15,20Excl. btw

Snijplaten Metrisch-fijn handgebruik
Snijplaten Metrisch-fijn handgebruik

Vanaf € 22,02Incl. btw € 18,20Excl. btw

Snijplaten BSF - Withworth-fijn
Snijplaten BSF - Withworth-fijn

Vanaf € 36,18Incl. btw € 29,90Excl. btw

Snijplaten R - con. Withworth
Snijplaten R - con. Withworth

Vanaf € 51,18Incl. btw € 42,30Excl. btw

Snijplaten UNC - grof
Snijplaten UNC - grof

Vanaf € 22,99Incl. btw € 19,00Excl. btw

Snijplaten UNEF - extra fijn
Snijplaten UNEF - extra fijn

Vanaf € 38,36Incl. btw € 31,70Excl. btw

Snijplaten UNS/UN - Speciaal
Snijplaten UNS/UN - Speciaal

Vanaf € 41,38Incl. btw € 34,20Excl. btw

Snijplaten NPT
Snijplaten NPT

Vanaf € 50,70Incl. btw € 41,90Excl. btw

Snijplaten NPTF
Snijplaten NPTF

Vanaf € 60,14Incl. btw € 49,70Excl. btw

Snijplaten Tr - Metr. Trapezium
Snijplaten Tr - Metr. Trapezium

Vanaf € 93,17Incl. btw € 77,00Excl. btw

Snijplaten Rd - Ronddraad
Snijplaten Rd - Ronddraad

Vanaf € 188,76Incl. btw € 156,00Excl. btw

Snijplaten Metrisch-fijn hand/machine
Snijplaten Metrisch-fijn hand/machine

Vanaf € 136,73Incl. btw € 113,00Excl. btw

Pagina

Snijplaat voor verschillende vakgebieden

Met een snijplaat kunt u schroefdraad creëren op verschillende voorwerpen, zoals: bouten, moeren, buizen en staven. Dit stelt u in staat om verbindingen te maken, onderdelen te bevestigen en structuren op te bouwen. Het snijden van schroefdraad is vooral nuttig wanneer u werkt aan projecten waar precisie en stabiliteit vereist zijn, zoals in de bouw, machinebouw en loodgieterswerk.

Toepassingen snijplaat

Het gebruik van een snijplaat kan van pas komen in huis, tuin en natuurlijk ook bij grotere projecten. Hieronder bespreken we enkele belangrijke toepassingen van de snijplaat.

Maatwerk met een snijplaat

Met een snijplaat kunt u schroefdraad op maat maken voor specifieke toepassingen. U kunt de gewenste diameter van de draad selecteren, waardoor u de perfecte pasvorm krijgt voor uw projecten. Dit zorgt voor een betere functionaliteit en duurzaamheid van uw constructies.

Herstel schroefdraad met de snijplaat

Soms moeten bestaande schroefdraadverbindingen worden hersteld of vernieuwd. Met een snijplaat kunt u een beschadigde of versleten schroefdraad vervangen en de oorspronkelijke functionaliteit herstellen. Dit bespaart tijd en geld, aangezien u geen volledig nieuw onderdeel hoeft te vervangen.

Voordelen van een snijplaat

Om u een goed beeld te geven van wat een snijplaat kan toevoegen aan uw projecten, bespreken we hieronder graag een aantal van de belangrijkste voordelen. Zo kunt u nog beter bepalen of het gebruik van dit product aansluit op uw behoeften en klus.

Flexibiliteit

Snijplaten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, waardoor u kunt werken met verschillende soorten materialen en diameters. Of het nu gaat om een klein huishoudelijk project of een grootschalige bouwklus, er is altijd een snijplaat die aan uw behoeften voldoet.

Precisie

In plaats van te vertrouwen op voorgefabriceerde schroefdraadonderdelen, kunt u dankzij de snijplaat de gewenste schroefdraad creëren. Zo weet u zeker dat u de controle houdt over uw project en de kwaliteit hiervan. U weet tenslotte precies wat u nodig heeft en dankzij uiterste precisie behaalt u het hoogst haalbare resultaat.

Kostenbesparing

Door zelf het schroefdraad te maken kunt u kosten besparen op de aanschaf van voorgefabriceerde schroefdraadonderdelen. Daarnaast kunt u beschadigde schroefdraad met de snijplaat herstellen, zonder de noodzaak om componenten volledig te vervangen. Dit leidt tot een efficiënter gebruik van middelen en een verlaging van uw projectkosten.

Snijplaat houder

De snijplaat houder biedt verschillende voordelen die het proces van schroefdraad maken efficiënter en veiliger maken.

Ten eerste zorgt de snijplaat houder voor een stabiele en veilige grip op de snijplaat tijdens het gebruik. Door de snijplaat in de houder te plaatsen en deze stevig vast te zetten, voorkomt u dat de snijplaat wegglijdt of beweegt tijdens het snijden.

Bovendien biedt de houder een goede ondersteuning voor het gereedschap, wat resulteert in een betere controle en precisie. U kunt de snijplaat houder gemakkelijk vasthouden en manoeuvreren, waardoor u de juiste druk en beweging kunt uitoefenen tijdens het snijproces. Dit helpt om schone en nauwkeurige schroefdraden te creëren, zonder het risico van slippen of beschadiging van het werkstuk.

Snijplaat bestellen

Wilt u profiteren van de bovenstaande voordelen? Dan kunt u via deze pagina verschillende varianten van de snijplaat bestellen. We bieden diverse formaten aan, zodat er altijd een variant beschikbaar is voor ieder project. U kunt bij ons daarnaast ook kiezen uit een snijplaat voor hand of metrisch gebruik. Wacht niet en bestel vandaag nog uw snijplaat van Hogetex.