Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Omrekeningstabellen

Omrekeningstabellen

Omrekentabel

Een omrekentabel voor schroefdraadmaten is een onmisbaar hulpmiddel voor klussers en aannemers die regelmatig werken met schroefdraadverbindingen. Schroefdraadmaten worden vaak gebruikt in de bouw, de metaalindustrie en tal van andere sectoren waarbij sterke en betrouwbare verbindingen cruciaal zijn. Het correct aflezen van schroefdraadmaten is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat de juiste draad wordt gebruikt voor een specifieke toepassing. Een omrekentabel biedt een overzichtelijke en gestructureerde manier om schroefdraadmaten te begrijpen en om te zetten naar de gewenste maatvoering.

Lees meer

3 producten

per pagina
Sorteer op
Omrekeningstabel inch/mm mm/inch
Omrekeningstabel inch/mm mm/inch

Vanaf € 64,13Incl. btw € 53,00Excl. btw

Schroefdraadtabel BSW, Gas, BSF enz
Schroefdraadtabel BSW, Gas, BSF enz

Vanaf € 64,13Incl. btw € 53,00Excl. btw

Tolerantietabel ISO
Tolerantietabel ISO

Vanaf € 64,13Incl. btw € 53,00Excl. btw

Het doel van een omrekentabel

De omrekentabel voor schroefdraadmaten is ontworpen om verwarring te voorkomen en om een gestandaardiseerde methode te bieden voor het omzetten van verschillende draadmaten. In de wereld van schroefdraad zijn er verschillende meeteenheden en standaarden in gebruik, zoals: metrisch, WW, Gas, BSF, Pg, BA, UNC, UNF en UNEF. Elk van deze standaarden heeft zijn eigen maatvoering en specificaties, waardoor het belangrijk is om de juiste omzetting te kunnen maken tussen deze verschillende systemen.

Zo werkt een omrekentabel

Een omrekentabel voor schroefdraadmaten bevat meestal een kolom met de primaire maatvoering, zoals de diameter van de schroefdraad, en vervolgens kolommen met de vergelijkbare maatvoeringen in andere standaarden. Op deze manier kan een klusser of aannemer snel de overeenkomstige maatvoering vinden zonder de behoefte aan uitgebreide berekeningen of giswerk.

De omrekentabel biedt ook informatie over andere belangrijke parameters van schroefdraad, zoals de spoed en het aantal gangen. Deze gegevens zijn essentieel bij het selecteren van de juiste schroefdraad voor een specifieke toepassing. Bovendien is het begrijpen en correct aflezen van schroefdraadmaten een vaardigheid die klussers en aannemers in staat stelt om efficiënter te werken. Door snel en nauwkeurig de juiste schroefdraadmaat te kunnen bepalen, kunnen ze kostbare tijd besparen en fouten vermijden die kunnen leiden tot slecht passende verbindingen of zelfs het falen van een constructie.

Omrekentabel en internationaal belang

Het belang van een omrekentabel voor schroefdraadmaten kan niet genoeg worden benadrukt, vooral omdat de wereldwijde handel en samenwerking steeds meer toenemen. In een wereld waarin internationale standaarden verschillen, is een omrekeningstabel ontzettend waardevol. Het stelt klussers en aannemers in staat om materialen en componenten uit verschillende landen te gebruiken zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit en veiligheid van het eindproduct.

Omrekentabel bestellen bij Hogetex

Kortom, een omrekentabel voor schroefdraadmaten is een onmisbaar hulpmiddel voor klussers en vakmannen. Het biedt een gestructureerde manier om schroefdraadmaten te begrijpen en deze om te zetten in verschillende standaarden. Door het correct aflezen van schroefdraadmaten kunnen klussers en aannemers de juiste draad selecteren, maar ook veilige en betrouwbare verbindingen tot stand brengen. Heeft u nog geen omrekentabel in uw gereedschapskist liggen? Wacht dan niet langer en zorg dat u altijd snel en eenvoudig de juiste draadmaten kunt bepalen. U vindt op deze pagina drie verschillende omrekentabellen. Vraagt u zich af welk van deze producten het geschiktst is voor uw project? Neem dan contact op met een van onze collega’s. Zij beschikken over meer dan 50 jaar aan ervaring en expertise.