Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Hoogtemeters en toebehoren

Hoogtemeters en toebehoren

Hoogtemeter

Een hoogtemeter wordt ook wel een hoogteschuifmaat of -afschrijver genoemd. Het is een verticale geleider op een basisvoet. Bij analoge hoogtemeters heeft deze geleider een maatverdeling. Aan de geleider van een slede bevindt zich een meetbek of afschrijver, voor het markeren of meten van de hoogte van het object. Hierbij kan het gaan om een analoge hoogtemeter met een afleesbare nonius, of een digitale hoogtemeter met een digitale aflezing waarbij de waarde direct op de LCD kan worden afgelezen.

Lees meer

5 producten

per pagina
Sorteer op
TESA-HITE Plus M700 00730046 2D Motorised Hoogtemeter bereik 860mm
TESA-HITE Plus M700 00730046 2D Motorised Hoogtemeter bereik 860mm

Vanaf € 4.228,95Incl. btw € 3.495,00Excl. btw

Hoogtemeter- en afschrijver met klok en telwerk
Hoogtemeter- en afschrijver met klok en telwerk

Vanaf € 211,63Incl. btw € 174,90Excl. btw

Hoogtemeter
Hoogtemeter

Vanaf € 65,22Incl. btw € 53,90Excl. btw

Dubbel-koloms Digitale Hoogtemeter
Dubbel-koloms Digitale Hoogtemeter

Vanaf € 384,66Incl. btw € 317,90Excl. btw

Digitale hoogtemeter
Digitale hoogtemeter

Vanaf € 171,70Incl. btw € 141,90Excl. btw

Hoogtemeting

Een hoogtemeting werkt als volgt: u gebruikt de hoogtemeter eigenlijk net zoals u ook een schuifmaat ook gebruikt, maar dan verticaal in plaats van horizontaal. Een hoogtemeting kan van pas komen bij bijvoorbeeld het opmeten van ramen, kozijnen of bijvoorbeeld bij het opmeten van een kast. Zo weet u direct met welke afmetingen u rekening kunt houden.

Digitale hoogtemeter

De digitale hoogtemeter van Hogetex is het meest verkochte product binnen deze categorie! Deze variant beschikt over zogeheten fijn verstelling en een hardmetalen krasnaald. Deze is metrisch en kan worden omgeschakeld naar inch. Het voordeel van een digitale uitvoering is dat deze de metingen zeer nauwkeurig weer kan geven.

Hoogtemeter analoog

De meest eenvoudige hoogtemeter analoog van Hogetex is die met een bereik van 0-300mm, 0-500mm, en 0-1000mm. Ook wel als afschrijver gebruikt, hij wordt geleverd met krasnaald. Deze uitvoering is het meest voordelig tegenover de andere digitale varianten. Maar let op, want u zal heel precies de uitslag af moeten lezen, rekenfouten te voorkomen. Een voordeel van de analoge hoogtemeter is dat deze nooit leeg kan zijn. De digitale variant werkt enkel en alleen op batterijen en zodra deze op zijn doet het apparaat niets meer. Dit probleem is niet aan de orde bij een analoge versie.

Dubbel-koloms hoogtemeter

Deze hoogtemeter is extra stabiel door zijn dubbele kolom. De meeteenheid wordt via een tandheugel over twee onafhankelijke kolommen met een precisie vertanding bewogen. Deze hoogtemeter is leverbaar met een meetbereik van 0-300 mm, 0-450 mm en 0-600 mm. Met digitale aanduiding en diverse functies zoals de metrische functie en de mogelijkheid om over te schakelen naar inch, ABS/INC, de hold-functie en de tolerantie functie.

Hoogtemeter kopen

Een hoogtemeter kopen doet u natuurlijk bij Hogetex. U vindt hier verschillende exemplaren van diverse merken en binnen allerlei prijsklassen. Zo zit er altijd wel een product bij dat uitstekend past bij uw project. Bekijk al onze hoogtemeters hier op deze pagina en vergelijk. Komt u er zelf niet helemaal uit, dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice voor snel advies over onze producten. Ook voor andere vragen met bijvoorbeeld betrekking op de betaling, levering en ons retourbeleid kunt u stellen aan een van onze collega’s. Naast onze klantenservice vindt u ook een FAQ pagina op onze website waar veel algemene vragen al beantwoord zijn. Ook hier kunt u kijken, om te zien of uw vraag misschien al is beantwoord.