Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Ruwheidsmeters

Ruwheidsmeters

Ruwheidsmeter

Een ruwheidsmeter is ontwikkeld om de ruwheid van metaal te meten. Deze ruwheidsmeter is gebaseerd op een piezoelectrisch of inductief systeem. Na het indrukken van de meetknop, tast de piëzo elektrische microtaster de ruwheid af van het werkstuk. Binnen seconden geeft hij de waarde Ra, Rq, Rz, of Rt aan. U vindt bij Hogetex een ruwheidsmeter vanaf HRT-120 tot en met HRT-6210. Doordat de ruwheidsmeter beschikt over een veiligheidsschuif voor het taster zal deze minder snel beschadigen. Hierdoor heeft u langer profijt van uw ruwheidsmeter
Lees meer

Ruwheidsmeting

Een ruwheidsmeting werkt als volgt. Onder aan het apparaat bevindt zich een taster. Vaak is dit een diamant taster welk heen en weer kan bewegen over het oppervlak. Samen met de sensor meet de ruwheidsmeter op deze manier de ruwheid van het te meten oppervlak. De uitkomst van de meting wordt vervolgens uiterst nauwkeurig en digitaal weergeven in het display.

Ruwheidsmeter met zwenkbare taster

Daarnaast heeft Hogetex een draagbare ruwheidsmeter met zwenkbare Taster 180°. Deze externe taster is uitstekend geschikt om een ruwheidsmeting uit te voeren als het moeilijker is om bij het werkstuk te komen. Het apparaat kan worden gebruikt in de meetkamer, laboratorium of op de werkplaats. Met dit apparaat kan diverse ruwheidsparameters uitgelezen worden zoals de Ra waarde, de Rz waarde en de Ry-waarde.

Ruwheidsmeter kopen bij Hogetex

Een ruwheidsmeter kopen dat doet u natuurlijk bij Hogetex. U vindt binnen ons assortiment verschillende typen ruwheidsmeters. Wel zijn deze allemaal digitaal en daarmee ook buitengewoon nauwkeurig. U vindt bij ons producten binnen ieder prijssegment en onze producten beschikken stuk voor stuk over een hoogwaardige kwaliteit. Alle producten op deze pagina zijn geschikt voor professioneel gebruik en kunnen worden toegepast bij het meten van verschillende materialen. Bij Hogetex begrijpen wij dat dit veel informatie is en dat u hierdoor misschien niet weet welke u het beste kunt kiezen. Daarom helpen wij u graag door het geven van deskundig advies. Dit doen wij met de expertise die wij in de afgelopen 40 jaar hebben opgebouwd. Bel met onze klantenservice voor meer informatie.