Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Hefmagneten

Hefmagneten

Hefmagneet

Een hefmagneet is een apparaat dat magnetische kracht gebruikt om zware voorwerpen op te tillen. Ze worden gebruikt in verschillende industrieën, waaronder de bouw, productie, fabricage en opslag. Hefmagneten zijn scripts of permanente magneten die gebruikt worden om ijzerhoudende metalen voorwerpen te verplaatsen. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een hefmagneet boven andere apparaten, zoals een kraan of handtruck, is dat ze gebruikt kunnen worden in krappe ruimtes waar andere apparaten niet kunnen werken.

Lees meer

3 producten

per pagina
Sorteer op
Hefmagneet type VGP
Hefmagneet type VGP

Vanaf € 954,69Incl. btw € 789,00Excl. btw

Hefmagneet met hendel VML
Hefmagneet met hendel VML

Vanaf € 48,28Incl. btw € 39,90Excl. btw

Hefmagneten VML
Hefmagneten VML

Vanaf € 385,99Incl. btw € 319,00Excl. btw

Dit kan de hefmagneet

Een hefmagneet kan worden gebruikt om zware voorwerpen van ijzer of staal op te tillen en te verplaatsen. Het wordt vaak gebruikt in de bouw en in productieomgevingen om zware materialen op de juiste plek neer te zetten. De hefmagneet kan ook worden gebruikt om materialen in een magazijn van de ene naar de andere plaats te verplaatsen. Daarnaast worden hefmagneten vaak gebruikt in het productieproces om grote en zware voorwerpen door het proces te loodsen.

Twee soorten van de hefmagneet

Er zijn twee hoofdtypen van de hefmagneet: permanente en de elektronische variant. Permanente magneten worden gemaakt van materialen met magnetische eigenschappen, zoals ijzeroxide. Elektromagneten worden gemaakt door draad om een ijzeren kern te wikkelen. Als er elektriciteit door de draad wordt geleid, ontstaat er een magnetisch veld. Dit zorgt vervolgens voor de hefkracht.

Permanente magneten zijn het meest voorkomende type hefmagneet, omdat ze geen stroombron nodig hebben en direct na inschakeling gebruikt kunnen worden. Ze kunnen echter alleen relatief lichte voorwerpen optillen. Elektromagneten hebben een stroombron nodig, maar kunnen zwaardere voorwerpen tillen dan permanente magneten. Het is dus geheel afhankelijk van het doel van uw project welk type het meest geschikt is.

Toepassingen hefmagneet

Een hefmagneet wordt vaak gebruikt in de bouw om zware balken en pijpen te verplaatsen. Ze worden ook gebruikt in productieomgevingen, zoals autofabrieken, om zware onderdelen van de ene plaats naar de andere te verplaatsen. Bovendien worden hefmagneten vaak gebruikt in magazijnen om vrachtwagens snel en efficiënt te laden en te lossen. Zo kan een hefmagneet dus helpen bij het versnellen van processen en het ontlasten van medewerkers.

Hefmagneet kopen bij Hogetex

Wil jij een hefmagneet aanschaffen? Bekijk dan op deze pagina alle mogelijkheden of ander spangereedschap en voeg het product toe aan jouw winkelwagen. Wij bezorgen jouw bestelling snel en veilig bij jou thuis. Als u advies nodig heeft over het aanschaffen of toepassen van de hefmagneet, dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze collega’s van de klantenservice. Bij Hogetex beschikken wij over veel kennis rondom gereedschap, maar ook het gebruik hiervan. Wij kunnen u daardoor op deskundige wijze adviseren en helpen. Zo weet u zeker dat uw project een succes wordt. Ook voor vragen rondom het plaatsen van een bestelling, de betaling of levering kunt u terecht bij onze klantenservice. Service vinden wij bij Hogetex erg belangrijk en dus zullen wij er alles aan doen om uw aankoopproces zo snel en efficiënt mogelijk te laten verlopen.