Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Schroefmaten / Micrometers

Schroefmaten / Micrometers

Als u op zoek bent naar het perfecte gereedschap voor het nauwkeurig meten van dikten, afstanden en diepten, dan bent u Hogetex aan het juiste adres. Met een breed assortiment, bieden we u het kwaliteitsgereedschap voor al uw meet- en spanklussen. Ontdek vandaag nog ons uitgebreide assortiment en vind de micrometer die precies aan uw eisen voldoet.

.

Lees meer

Wat is een micrometer?

Een micrometer, beter bekend als schroefmaat, is een belangrijk meetgereedschap in verschillende vakgebieden, variërend van laboratoria tot werktuigbouwkunde. Dit gereedschap onderscheidt zich door zijn ingebouwde precisieschroef, die aangepast wordt met een draaibare trommel om heel nauwkeurig te kunnen meten. De kern van de micrometer wordt gevormd door zijn micrometrische schroefdraad, waarmee de meetstift verstelbaar is tegenover een vast meetvlak, om zo de te meten afstanden nauwkeurig te bepalen. Afhankelijk van de voorkeur en de specifieke toepassing kunt u kiezen tussen een analoge of digitale versie.

Analoge micrometer

Een analoge micrometer is een klassieker onder de meetinstrumenten. Deze meters zijn uitgerust met een nonius schaalverdeling op de trommel, waarmee u de meetwaarden nauwkeurig kunt aflezen. Vooral in vakgebieden waar metingen met hoge precisie vereist zijn, zoals in fijnmechanische productiefabrieken, is de analoge micrometer onmisbaar. Bij ons vindt u een breed assortiment aan analoge micrometers, die afhankelijk van het model een nauwkeurigheid bieden tot 0,001 mm.

Digitale micrometer

Aan de andere kant biedt de digitale micrometer een moderne oplossing voor nauwkeurige metingen. Het grootste voordeel van een digitale micrometer is de directe aflezing van de meetwaarde op een digitaal display. Dit vermindert de kans op afleesfouten aanzienlijk en maakt snelle, duidelijke resultaten mogelijk. Dit maakt het een uitstekende keuze voor gebruikers die behoefte hebben aan snelheid en efficiëntie in hun werkproces, zonder dat dit ten koste gaat van de meetprecisie.

Hoe werkt een micrometer?

Een micrometer werkt op basis van een zeer fijn schroefmechanisme, bekend als micrometrische schroefdraad. Hierdoor kunnen de meetvlakken geleidelijk naar elkaar toe worden bewogen. Dit doet u door aan de verstelbare afleestrommel te draaien. Wanneer de meetstiften het te meten object bijna raken, raait u aan de gevoelsknop. Deze zit aan het uiteinde van de meter. Deze knop geeft door te slippen of te ratelen aan wanneer de meting met de juiste kracht wordt uitgevoerd. Hierdoor kun je met uiterste precieze metingen uitvoeren.

Micrometer kopen bij Hogetex

Bij Hogetex kunt u sinds 1970 terecht voor de beste meet- en spangereedschappen. Onze producten zijn direct leverbaar en we zijn actief in meerdere landen in Europa, waaronder Duitsland en België. Wij bieden u een breed aanbod aan diverse schroefmaten. Bestel eenvoudig online via onze webshop, wij zorgen voor een veilige en snelle levering. Heeft u vragen over schroef maten in ons assortiment of wilt u meer weten over ons aanbod? Onze specialisten staan voor u klaar. Onze vakmensen hebben jarenlang ervaring binnen de branche en kunnen u alles vertellen over diverse gereedschappen en toepassingen. Neem contact op met onze klantenservice voor aanvullende service. Bekijk ook onze veelgestelde vragen en ontdek of het antwoord op uw vraag hier te vinden is.