Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Schroefmaten / Micrometers

Schroefmaten / Micrometers

Micrometer / Schroefmaten

Een schroefmaat meten wordt zeer eenvoudig met de juiste micrometer. Deze vindt u bij Hogetex! Ons uitgebreide assortiment schroefmaten bestaat uit onze eigen Hogetex micrometers. Deze worden op onze specificatie geproduceerd en uitvoerig door ons gecontroleerd. Hierdoor kunnen we met trots achter onze producten staan en garanderen we de kwaliteit die u van ons mag verwachten. We bieden dan ook niet voor niets 2 jaar garantie op onze micrometers. Ontdek het hele assortiment en vind wat u zoekt.

Lees meer

Wat is een micrometer / schroefmaat?

Een schroefmaat wordt ook wel een micrometer genoemd en is een meetinstrument met een ingebouwde precisieschroef, die versteld wordt door een draaibare trommel. Bij een analoge schroefmaat is op de trommel een nonius met een schaalwaarde aanwezig om de meetwaarde te kunnen aflezen. Een digitale schroefmaat heeft een digitale aflezing waardoor er minder kans bestaat op afleesfouten. Voor iedere toepassing is dan ook een micrometer te vinden met de juiste specificaties.

Schroefmaat controleren

Micrometers of schroefmaten kunnen gecontroleerd worden op parallelliteit met een vlakglas en op nauwkeurigheid met verschillende eindmatensets. Deze vindt u ook in ons assortiment. Voor het controleren van schroefmaten hebben we bovendien een kalibreerblok met diverse afmetingen. Met dit product controleer en kalibreer je snel en eenvoudig zaken als buitenschroefmaten, diepteschroefmaten, hoekmeters, micrometers, binnen- en buitenmeters en meer. Het blok bestaat uit één stuk en alle zijden zijn bruikbaar. Kortom, zeer geschikt voor in de werkplaats, het lab of voor trainingsdoeleinden.

Verschillende soorten micrometers

Naast de analoge micrometer vindt u in ons assortiment nog veel meer varianten van dit product. Denk bijvoorbeeld aan digitale schroefmaten of micrometers met specifieke toepassing zoals de digitale buitenschroefmaat. Ook hebben we schroefmaten in ons assortiment die tot wel 2000 mm bereik bieden. Voor omstandigheden waarbij een digitale aanduiding niet aan te bevelen is, maar wel een duidelijke aflezing nodig i, komt de telwerkschroefmaat goed van pas. Daarnaast hebben we nog tal van andere speciale micrometers, zoals schroefmaten met meetklok, binnenmicrometers, schroefmaten met diverse inzetstukken of schroefmaten met speciale meetvlakken. Bovendien kunt u schroefmaten krijgen met een Duits kalibreercertificaat indien gewenst.

Micrometer kopen bij Hogetex

Wilt u een micrometer kopen voor uw meetklus? Ontdek welke schroefmaat het beste past bij de toepassing die u voor ogen hebt. Via onze webshop ontdekt u de verschillende producten, inclusief de unieke productspecificaties die van belang zijn om de juiste keuze te maken.

Reken op snelle en veilige levering van uw bestelling. Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze specialisten staan u graag te woord en beantwoorden al uw vragen over ons assortiment, de verzendmethode en meer. Bekijk ook eens onze veelgestelde vragen en ontdek of het antwoord op uw vraag hier te vinden is.