Hoekplaten

Hoekplaten kopen

Een hoekplaat is een werkstukhouder die wordt gebruikt in de metaalbewerking om een werkstuk in een vaste hoek te bevestigen voor diverse bewerkingen op een verspanende machine. Hogetex heeft een uitgebreide keuze aan diverse hoekplaten van diverse fabrikanten! De hoekplaten van de merken Soba, ERON en Vertex verkoopt Hogetex.

>> Lees meer

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Wat is een hoekplaat?

De hoekplaat is gemaakt van hoogwaardig materiaal (meestal sferoïdaal gietijzer) dat is geneutraliseerd om verdere beweging of vervorming te voorkomen. Sleufgaten of "T" -boutsleuven zijn in de oppervlakken bewerkt om een veilige bevestiging of vastklemming van werkstukken aan de plaat en ook van de plaat aan de werktafel mogelijk te maken. Hoekplaten kunnen ook worden gebruikt om het werkstuk parallel te houden ten opzichte van de tafel tijdens het markeren.

Kantelbare hoekplaten zijn ook beschikbaar voor werkstukken die in een bepaalde hoek moet worden gezet. Hierbij kunnen dan ook freesbewerkingen in een bepaalde hoek worden uitgevoerd.

Een hoekplaat van SOBA!

SOBA heeft een hoekplaat in een 6-tal verschillende groottes. De SOBA hoekplaat is de meest gunstige merk voor een solide hoekplaat!

Een hoekplaat van ERON!

Het merk ERON uit Japan! Reeds 40 jaar kwaliteit en nauwkeurigheid. De hoekplaat ERON E-118 Serie verkoopt Hogetex al 40 jaar en deze hoekplaten kenmerken zich door een Japanse precisie afwerking en hoge nauwkeurigheid! In maar liefst 10 verschillende maten leverbaar.

Vertex hoekplaten en kantelbare hoekplaten van Vertex

In ons assortiment hebben wij de kleine hoekplaat van Vertex, het type VRS. Deze is er in 3 verschillende afmetingen. Daarnaast hebben wij de Vertex BP serie, deze 90° hoekplaat met t-sleuven is erg nauwkeurig geproduceerd en is er tot 630 x 630 mm grootte!

Kantelbare hoekplaten van Vertex

In ons assortiment hebben wij de kantelbare hoekplaten type VU met t-sleuven. Daarnaast hebben we nog een aantal kantelbare hoekplaten met voorgemonteerde voorrichtingen waarbij op de