Kotterkoppen en Konussen

De beste kotterkopstten en konussen

Bij ons vindt u een selectie hoogwaardige vlak- en kotterkoppen, zowel universeel als automatisch, van gerenommeerde merken. Heeft u vragen over onze producten? Wij helpen u graag met onze kennis. Kijk rustig rond en laat ons weten of we je kunnen helpen!

>> Lees meer

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Wat zijn kotterkoppen en konussen? En waar heb je ze voor nodig?

Allereerst moet onderscheid worden gemaakt tussen een hoogwaardige kotterkop en een uitdraai kotterkop. De laatste kan naar het aangezicht kijken, de eerste niet. Met een beklede en uidraai kotterkop heb je een aantal verwerkingsopties beschikbaar voor verschillende materialen. Gebruik het om complexe en nauwkeurige bewerkingen van werkstukken uit te voeren. Dit omvat fijnkotteren, kotteren, vlakdraaien, groefsteken, groefsteken en terugsteken, intern en extern draaien, conisch draaien en draadsnijden.

De bewerking met de kotterkop is uiterst nauwkeurig en daarom bij uitstek geschikt als bijzonder nauwkeurige stukken moeten worden gemaakt. Dit werkt via een verstelbare kop waarin een draaigereedschap wordt vastgeklemd. Het draaigereedschap werkt als een snijkant en wordt meestal vastgeklemd of vastgeschroefd. Voor een uitdraai kotterkop of een eenvoudige kotterkop is ook een apparaat nodig waarop ze worden geplaatst - bijvoorbeeld draaibanken, radiaalboormachines, gereedschap freesmachines en boormachines. Het te bewerken object wordt meestal stevig vastgezet terwijl de machine beweegt tijdens het bewerkingsproces.

Of vlakdraaien en conisch draaien mogelijk zijn, hangt af van het feit of de dwarsaanvoer van de slede kan worden gecombineerd met de axiale aanvoer van de machine. De conushoek kan op zijn beurt alleen worden geselecteerd op basis van de beschikbare feeds. Een plan en saaie kop vergroot de mogelijkheden van uw toestel enorm.

Zorg er bij het monteren van de kop altijd voor dat deze stevig vastzit. Meestal steekt u de as in de machinespindel en gebruikt u een kruiswig, een wartelmoer of een spanstang om deze vast te zetten.

Automatisch vs. universele bekleding kotterkoppen

Terwijl universele kotterkoppen vooral grote boringen kunnen creëren, biedt een automatische kotterkop dankzij de aanvoer nog meer mogelijkheden. Dankzij de ingebouwde versnelling kan de wagen met elke draai naar buiten bewegen. Het lokaliseren van gaten is net zo eenvoudig te doen als longitudinaal, achterwaarts en conisch draaien, zeildoek en groefsteken. Draaibanken worden over het algemeen niet meer gebruikt voor grote, omvangrijke componenten zoals motorblokken en cilinderkoppen. In plaats daarvan worden freesmachines, kotterbanken en automatische kotterkoppen gebruikt.