Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Microscopen en toebehoren

Microscopen en toebehoren

Microscoop

Een microscoop kan van pas komen binnen verschillende beroepsgroepen. Welke het beste voor u is, hangt volledig af van de reden waarom u deze wil aanschaffen. Voor bepaalde onderzoeken en beroepen is een specifieke microscoop nodig, die aan verschillende eisen voldoet. Zorg er dus voor dat u precies weet aan wat voor eisen de microscoop moet voldoen. Zo weet u zeker dat u het apparaat bestelt die past bij uw doel en aansluit op uw eisen. Ontdek ons assortiment.

Lees meer

Producten 1-12 van 50

per pagina
Sorteer op
Pen-microscoop Peak 2001
Pen-microscoop Peak 2001

Vanaf € 47,19Incl. btw € 39,00Excl. btw

Pen-microscoop met EIM-systeem
Pen-microscoop met EIM-systeem

Vanaf € 193,60Incl. btw € 160,00Excl. btw

Handmicroscoop met verlichting 2009
Handmicroscoop met verlichting 2009

Vanaf € 393,25Incl. btw € 325,00Excl. btw

Langeafstand microscoop Peak 5100
Langeafstand microscoop Peak 5100

Vanaf € 786,50Incl. btw € 650,00Excl. btw

Microscoop met losse sjablonen Peak 2034
Microscoop met losse sjablonen Peak 2034

Vanaf € 313,39Incl. btw € 259,00Excl. btw

Stereomicroscoop met verlichting ST-30
Stereomicroscoop met verlichting ST-30

Vanaf € 185,01Incl. btw € 152,90Excl. btw

Zoom-stereomicroscoop met verlichting ZTX
Zoom-stereomicroscoop met verlichting ZTX

Vanaf € 384,66Incl. btw € 317,90Excl. btw

Stereomicroscoop met opvallende verlichting en extra-lange werkafstand ST-50
Stereomicroscoop met opvallende verlichting en extra-lange werkafstand ST-50

Vanaf € 397,97Incl. btw € 328,90Excl. btw

Zoom Stereomicroscoop SZM met trinoculaire kop
Zoom Stereomicroscoop SZM met trinoculaire kop

Vanaf € 477,83Incl. btw € 394,90Excl. btw

Zoom Stereomicroscoop SZM met zwenkarmstatief
Zoom Stereomicroscoop SZM met zwenkarmstatief

Vanaf € 757,34Incl. btw € 625,90Excl. btw

Meetmicroscoop TM-505
Meetmicroscoop TM-505

Vanaf € 3.400,71Incl. btw € 2.810,50Excl. btw

Meetmicroscoop TM-505D
Meetmicroscoop TM-505D

Vanaf € 3.139,95Incl. btw € 2.595,00Excl. btw

Pagina

Soorten microscopen

Er bestaan diverse soorten microscopen, elk met unieke toepassingen. Optische microscopen gebruiken licht om kleine objecten te vergroten, terwijl elektronenmicroscopen elektronenstralen gebruiken voor hogere resolutie. Fluorescentiemicroscopen visualiseren specifieke moleculen, en confocale microscopen bieden driedimensionale beelden. Elk type vervult specifieke behoeften in wetenschappelijk onderzoek en industrie.

USB microscoop

Een USB microscoop heeft als groot voordeel dat het data kan verzenden naar uw computer. Dit doet u door het aan te sluiten door middel van een USB-kabel. Vervolgens start u de daarvoor bestemde software op en kunt u aan de slag. U hoeft niet per se een speciale USB microscoop aan te schaffen, want bij Hogetex vindt u een Digicam USB. Dit losse onderdeel kunt u aansluiten op een willekeurige stereo microscoop. Upgrade dus uw huidige apparaat en ontdek alle mogelijkheden.

Toepassingsgebieden voor microscoop

Microscopen hebben diverse toepassingen in uiteenlopende vakgebieden. In de biologie onthullen ze de complexe structuren van cellen, terwijl ze in de geneeskunde diagnostische analyses mogelijk maken. Verder kan het apparaat gebruikt worden in de voedingsindustrie, metaalbewerkingsindustrie of bij forensische onderzoeken. Maar ook bij verschillende hobby´s kan de microscoop van pas komen.

Microscoop onderdelen

Een microscoop bestaat uit verschillende onderdelen. Zo heeft het een oculair, een voorzetlens, een ringlicht, koude lichtbron en een meetklem. Dit soort additionele onderdelen kunnen het onderzoek bevorderen. Dankzij de verschillende lenzen kunt u wisselen van vergroting en het extra licht maakt dit beeld scherper. Ook kunnen er extra onderdelen worden geplaatst op uw apparaat. Alle extra onderdelen die u kan toevoegen aan uw microscoop vindt u op deze pagina.

Uitvinder microscoop

De uitvinder van de microscoop is Sacharias Jansen, die honderden jaren geleden als eerste ontdekte hoe men een object kon vergroten. Na zijn ontdekking heeft Antoni Leeuwenhoek hier verder onderzoek naar gedaan en ervoor gezorgd dat de vergroting nog beter werd. In die tijd waren zijn lenzen onevenaarbaar. Vooral de ontwikkelingen van Antoni Leeuwenhoek hebben ervoor gezorgd dat wij tegenwoordig zoveel onderzoeken uit kunnen voeren met een microscoop. Dit is dus heel belangrijk voor veel verschillende doeleinden, wat het apparaat tot één van de belangrijkste ontdekkingen ooit maakt.

Bij Hogetex producten kopen?

Bij Hogetex kunt u heel eenvoudig een microscoop aanschaffen. Bekijk alle producten hier op onze webshop en vind het apparaat dat aansluit op uw wensen. U zult zien dat ons assortiment zeer breed en gevarieerd is. Denk bijvoorbeeld aan de handmicroscoop, de stereomicroscoop en de pen-microscoop. Wij verkopen verschillende merken als Fuij-tool, Hogetex en Peak. Voor meer informatie over het aanbod en de verschillende toepassingen kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met een van onze collega’s. Zij helpen je graag!