Machineklemmen, Mechanisch

Mechanische machineklemmen

Hogetex biedt zowel hydraulische als mechanische machineklemmen aan van de merken MATAC, ERON, VERTEX en SOBA. We hebben ook een breed scala aan accessoires. Voorbeelden hiervan zijn de flexibele werkstukaanslagen en de universele opzetbekken met aanslag.

>> Lees meer

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Wat is het verschil met een hydraulische machineklem en met een boorklem of een freesklem?

Hydraulische machineklemmen hebben een interne krachtversterker gebaseerd op hydrauliek. Bij mechanische machineklemmen is dit niet het geval. De maximale klemkracht wordt per machineklem aangeven waardoor u kunt beoordelen of u een hydraulische machineklem of een mechanische machineklem nodig heeft. Van elke type machineklem zijn er verschillende grootte, waarbij de bekbreedte bepalend is. De meeste machineklemmen hebben een bekbreedte van 100 mm, 125 mm, 150 of 200mm. Een aspect waar ook vaak naar gekeken wordt is de maximale bek-opening. Op een klem met een extra grote bek-opening kan een groter werkstuk worden bewerkt. Een boorklem  is een simpelere klem voor alleen boorbewerkingen, een freesklem  is voor freesbewerkingen, deze staan in hun eigen categorien bij Hogetex.

Wat is het verschil tussen deze merken?

SOBA heeft de meeste gunstige modellen. Hierbij begint het met een verlaagde klem zodat er meer ruimte is voor het werkstuk tot verschillende klemmen met de mogelijkheid deze in verschillende hoeken vast te zetten. Vertex heeft de VERTEX machineklemVA (VA-4, VA-5, VA-6 en groter) type, met draaiplateau. Tevens heeft VERTEX het type VQC, die ook in een hydraulische variant te verkrijgen is. MATAC heeft diverse klemmen bijvoorbeeld met dubbele inspanning of met centrering. Een erg populair model is ook de MATAC modulaire machineklem, Deze machineklem is modulair met een hoge nauwkeurigheid en repeteerbaarheid. Door de modulaire opzet is het mogelijk om onderdelen te verwisselen en een verscheidenheid van combinaties te gebruiken. Een draaiplateau is optioneel verkrijgbaar. Door de speciale constructie van de beweegbare bek wordt het werkstuk tijdens het spannen neerwaarts gedrukt. De klem is met een eenvoudige handeling snelverstelbaar. Een speciale klem is ook de MATAC klem met speciale aluminium bekken. Deze bekken zijn te bewerken waardoor het gemakkelijk is om aangepaste vormen te creeëren. Voor moeilijk te spannen werkstukken.