Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Hardheidsmeters en toebehoren

Hardheidsmeters en toebehoren

Ruim assortiment hardheidsmeters!

HardheidsmetersBij hardheidsmetingen wordt de weerstand gemeten van een materiaal door een sonde mechanisch te laten indringen op een werkstof, waarbij wordt gekeken naar de diepte en vormgeving van de inslag . Hierdoor kan een hardheid kan worden bepaald. Bij het bepalen van hardheid zijn verschillende methoden ontwikkeld, genoemd naar degene die de methode heeft uitgevonden. Voorbeelden hiervan zijn Brinell, Rockwell, Vickers en Shore! Echter het principe is bij alle methoden hetzelfde.

Lees meer

Producten 1-12 van 31

Pagina
per pagina
Sorteer op
Rockwell Hardheidstester HR-150M, gemotoriseerd
Rockwell Hardheidstester HR-150M, gemotoriseerd

Vanaf € 3.587,05Incl. btw € 2.964,50Excl. btw

Rockwell Hardheidstester HR-150DM, digit
Rockwell Hardheidstester HR-150DM, digit

Vanaf € 3.986,35Incl. btw € 3.294,50Excl. btw

Universele Hardheidstester HOG-7U Rockwell / Brinell / Vickers
Universele Hardheidstester HOG-7U Rockwell / Brinell / Vickers

Vanaf € 7.979,35Incl. btw € 6.594,50Excl. btw

Vickers Hardheidstester HOG-250A met analoge meetmicroscoop
Vickers Hardheidstester HOG-250A met analoge meetmicroscoop

Vanaf € 7.253,95Incl. btw € 5.995,00Excl. btw

Vickers Hardheidstester HTV met digitale meetmicroscoop
Vickers Hardheidstester HTV met digitale meetmicroscoop

Vanaf € 11.428,45Incl. btw € 9.445,00Excl. btw

Draagbare Hardheidstester DHT-100
Draagbare Hardheidstester DHT-100

Vanaf € 1.790,20Incl. btw € 1.479,50Excl. btw

Draagbare Hardheidstester DHT-200 met geintegreerde printer
Draagbare Hardheidstester DHT-200 met geintegreerde printer

Vanaf € 2.389,15Incl. btw € 1.974,50Excl. btw

Digitale hardheidstester HHT-140
Digitale hardheidstester HHT-140

Vanaf € 1.662,42Incl. btw € 1.373,90Excl. btw

Digitale hardheidstester HHT-150
Digitale hardheidstester HHT-150

Vanaf € 1.923,30Incl. btw € 1.589,50Excl. btw

Portable hardheidsmeter TH-170 / TIME5100
Portable hardheidsmeter TH-170 / TIME5100

Vanaf € 1.766,60Incl. btw € 1.460,00Excl. btw

Portable hardheidsmeter TH-174 met DL sonde
Portable hardheidsmeter TH-174 met DL sonde

Vanaf € 2.407,90Incl. btw € 1.990,00Excl. btw

Universele Hardheidsmeter TH-160
Universele Hardheidsmeter TH-160

Vanaf € 1.813,79Incl. btw € 1.499,00Excl. btw

Producten 1-12 van 31

Pagina
per pagina
Sorteer op

Hogetex heeft een grote keuze uit manuele en volautomatische hardheidstesters.

Hierbij een overzicht welke hardheidsmachines en testers te verkrijgen zijn:

Hardheidsmachine stationair :

Hogetex heeft een tal van hardheidstester voor het meten van de hardheid van metaal. Met verschillende principes, volgens Rockwell C (de meest gevraagde en gebruikte), brinell of volgens Vickers. Tevens hebben we een gecombineerde machine die volgens meerdere principes kan meten, namelijk rockwell, brinell en Vickers.

Mobiele digitale hardheidstesters:

Tevens heeft Hogetex mobiele apparaten die volgens het leeb-principe een slagsonde laten vallen op het werkstuk, en door de terugslag wordt bepaald welke hardheid het werkstuk heeft. Het electronische gedeelte bepaald de terugslag en berekend daar naar de methode van Leeb. Dit principe gebaseerd op HL-Waarden worden dan geconventeerd naar hardheidschalen HRC, HRB, HB, HV, HSD en treksterkte MPa waarden.

Mobiele analoge hardheidstesters:

Een al heel lang in gebruik zijnde apparaat is de zogenaamde Poldihamer. Deze is gebasserd op het Poldi principe. Met de poldihamer maak je een inslag op een werkstuk en met de meegeleverde loep kan de hardheid worden bepaald. Tevens wordt een proefstaaf meegeleverd voor controle. Alternatieven voor mobiele analoge hardheidstesters zijn nog de Pin-brino hardheidstester, de Sklerograaf en de webster hardheidstester. Mobiele hardheidsmeters voor Shore (kunstoff / rubber) Dit zijn mobiele handmeters voor het meten van Shore A, C en D. Deze staan in een andere categorie van Hogetex, zie meten, shoremeters!

De UCI Hardheidstester van Hogetex

De firma Hogetex verkoopt sinds reeds lange tijd hardheidstester. Niet alleen stationaire hardheidstester zoals onze populaire HRC rockwell handbediende hardheidstester als mobiele apparaten die met het LEEB principe metingen verrichten. Deze mobiele apparaten hebben als voordeel dat ze op elke gewenste plek een meting kunnen uitvoeren. Nadeel van de mobiele apparaten naar LEEB principe is dat er vie een terugslag mechanisme de hardheid in LEEB wordt bepaald en vervolgens deze wordt omgezet naar de gewenste hardheidsschaal. Het probleem hiermee is dat het werkstuk wordt „beschadigd“ door een inslag van de sonde.

Hogetex introduceert de UCI Hardheidstester

Dit is een meetapparaat die rockwell, brinell en vickers kan meten naar het UCI principe. Dit is naar het ultrasonic contact impedentie principe, en dat betekent dat de hardheidsmeting ultrasoon wordt uitgevoerd, door middel van een diamant op een veer. Door deze ultrasone hardheidsmeting wordt op een eenvoudige en niet-destructieve methode de hardheid gemeten! Hierdoor krijgt het werkstuk een minimale druk waardoor het een enorme verbetering is ten opzichte van de mobiele leeb apparaten. Tevens heeft het apparaat door dit principe een hogere meetnauwkeurigheid. Hogetex heeft twee varianten van deze hardheidsmeter namelijk een hardheidsmeter met een manuele sonde, of met een gemotoriseerde sonde. De gemotoriseerde sonde heeft als voordeel dat deze de meetvoorgang automatisch voorneemt. Het UCI hardheidsmeter kan ferro en non-ferro metalen testen en maakt metingen op een kleine ruimte mogelijk door de compacte probe. De hardheidsschalen die kunnen worden afgelezen zijn: Vickers (HV), Rockwell C (HRC), Rockwell A (HRA), Rockwell B (HRB), Brinell (HB). De nauwkeurigheid bij Vickers en Brinell ligt boven de 3%, en bij HRC is het ±1,5 HRC.

Toebehoren hardheidsmeters

Hogetex heeft diverse toebehoren voor hardheidstesters. Een belangrijk product zijn de diverse hardheidsplaten, die kunnen worden gebruikt om de machine te kalibreren. We hebben hardheidsplaten in HRC, HRB, HV. Met of zonder DKD kalibratiecertificaat. Tevens hebben we diverse inslaglichamen (kogel of diamanten pyramide) ter vervanging van de slagsondes. Voor mobiele apparaten hebben we als toebehoor diverse soorten slagsondes en tevens ook convex en concafe supportringen voor het werkstuk om een beter resultaat te verkrijgen.