Meettasters

Meettasters kopen

Tastertechniek wordt onder andere toegepast om producten in te stellen. Een meettaster geeft een signaal af als het contact maakt met een productoppervlak. Dit zorgt voor nauwkeurige geometrische gegevens. In ons assortiment vindt u betrouwbare en uiterst nauwkeurige meettasters voor bewerkingsmachines.

>> Lees meer

Pagina:
 1. 1
 2. 2
Pagina:
 1. 1
 2. 2

Tastertechniek is niet alleen toepasbaar om producten in te stellen, maar vrijwel gedurende de hele productiecyclus. Door de informatie die de meettaster biedt te analyseren en te implementeren is het mogelijk dat een bewerkingsmachine zich automatisch aanpast. Op deze manier hoeft een operator minder in te grijpen. De kans op fouten in productieprocessen neemt namelijk toe bij menselijke tussenkomst. Automatisch meten met een meettaster helpt deze kans te minimaliseren of zelfs te elimineren. De meettasters van Hogetex maken het mogelijk metingen nauwkeurig uit te voeren om zo de totale productie beter te beheersen. Mogelijke toepassingen van tastertechniek zijn:

 • Producten instellen
 • Gereedschap identificeren
 • Aanwezigheid producten vaststellen
 • Machineprestaties
 • Conditie gereedschap bewaken

Voordelen meetsystemen

De CITIZEN meetsystemen bieden de mogelijkheid om bewerkingsmachines efficiënter te gebruiken. Aan de hand van meetsystemen, zoals een meettaster kunt u een product identificeren en instellen. Dit biedt u de volgende voordelen:

 • Fouten door handmatige invoer elimineren
 • Verminderde kans op machinestilstand
 • Hogere productiviteit
 • Minder uitval

CITIZEN meettaster SA-serie

Hogetex heeft in het assortiment de robuuste en geavanceerde meettasters van het Japanse merk CITIZEN opgenomen. De SA-serie kenmerkt zich door een absoluut optisch meetsysteem. Hierdoor geeft de meettaster altijd de juiste waarde door. Bij het aanschakelen van de spanning kunt u direct de waarde uitlezen. De robuustheid van de meettaster komt door de stalen constructie met een dubbele W-gelagerde structuur. Dit maakt dat de meettaster geen last heeft van vibraties, stoten, en zijwaartse druk. Op de stalen behuizing bevindt zicht een LED die aangeeft of de meting binnen de tolerantie ligt. Rood geeft aan dat deze erbuiten ligt, groen betekent dat de meting binnen de tolerantie ligt. Ook CITIZEN uitleesapparatuur vindt u in onze webshop, zoals CITIZEN uitleesapparaten SA-SD tot 16 tasteraansluitingen. Deze compacte controllers zijn geschikt voor het uitlezen van de SA-serie meettasters. De controler bestaat uit een master unit en kan uitgebreid worden met slave units. Op deze manier kunnen er maximaal 16 meettasters uitgelezen worden. Daarnaast heeft u ook de keuze uit CITIZEN één-kanaalsteller. Deze zijn eenvoudig in te bouwen en geven door middel van de achtergrond verlichting aan of de meting binnen of buiten de aangegeven tolerantie valt.

Een meettaster kopen

Hogetex heeft vele verschillende soorten meettasters van het merk CITIZEN. Vind u het lastig een keuze te maken via onze webshop? Het is ook mogelijk om de tasters met eigen ogen te bekijken, breng dan een bezoek aan onze showroom. Heeft u nog vragen over meettasters of ander kwaliteitsgereedschap uit ons assortiment? Neem gerust contact op met Hogetex. Onze specialisten helpen u graag verder en geven u waar nodig advies op maat. Wilt u bijvoorbeeld meer weten over een bepaald type gereedschap? Vraag het ons en we helpen u graag verder.