Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Meetklokken en statieven

Meetklokken en statieven

Meetklokken met of zonder statief

Meetklokken en statievenEen meetklok kopen? Of gelijk een meetklok met magnetisch statief kopen? Wij hebben verschillende aanbiedingen waarbij een meetklok wordt aangeboden inclusief een meetklokstatief! Hogetex heeft meetklokken van Teclock, Käfer en onze eigen Hogetex meetklokken. Onder eigen naam heeft Hogetex ook meetklokken, wij hebben de fabrikant met de beste prijs / kwaliteit meetklokken geselecteerd, en laten deze meetklokken onder OEM met onze eigen naam produceren! Wij geven vanzelfsprekend twee jaar garantie op onze meetklokken!

Lees meer

Wat is een meetklok?

Een meetklok is een meetinstrument die een lengte verplaatsing omzet naar een klok waarbij op de klok de waarde van de lengteverplaatsing kan worden afgelezen. Dit kan een analoge meetklok zijn maar ook een digitale meetklok. De meetklok kan een meetbereik hebben van 0,1mm met een aflezing van 0,001mm tot een meetbereik tot 100mm, met een aflezing van 0,01mm. De meetklok aflezen is eenvoudiger bij een digitale meetklok dan bij een analoge meetklok.

Teclock meetklokken

Teclock is een vooraanstaand Japans merk met hoogwaardige meetklokken. Wij verkopen deze meetklokken al jaren en deze meetklokken zijn de meest hoogwaardige meetklokken die verkrijgbaar zijn.

Käfer meetklokken

Wilt u liever meetklokken „Made in Germany“? Ook die hebben wij, Käfer is een van de oudste fabrieken in Duitsland op het gebied van meetklokken, wij verkopen deze meetklokken al jaren.

Fijntaster / zwenktaster  / pupytaster

Wat is een fijntaster ook wel pupytaster  of zwenktaster  genoemd? Een fijntaster  meet de verplaatsing in een vooraf in te stellen stand t.o.v. de fijntaster.

Welke fijntasters  heeft Hogetex?

U kunt een zwenktaster / fijntaster / pupytaster van de merken Teclock en ons van ons eigen merk Hogetex bij ons kopen. Een speciale fijntaster is er nog van Teclock, deze heeft een zeer lage meetdruk. Een normale zwenktaster heeft een meetdruk van 0,3N. De nieuwe Teclock zwenktaster LT-352-5 heeft een meetdruk van 0,05N.

Taster voor meetklok

Hogetex heeft een grote verscheidenheid aan diverse meetkloktasters. Deze hebben een opname van M2,5-6g. We hebben tasters in normaal staal of in hardmetaal.

Meetklokstatief

Hogetex heeft een aantal meetklokstatieven met graniet om een meetklok in op te spannen. Hierdoor ontstaat een meet inrichting voor het meten van hoogtes van een werkstuk.

Magnetisch statief

Een magneetstatief  is een statief met opname voor een meetklok of zwenktaster, waarbij de basis een magneet heeft die in- en uitschakelbaar is waarmee het statief kan worden bevestigd. Met de combinatie magneetstaief en meetklok / zwenktaster kunnen dan metingen worden uitgevoerd. Hogetex heeft een tal van magnetische meetklokstatieven. Wij hebben een grote verscheidenheid, waarbij de meeste gebruikte een statief is met 3 stangen uitgerust met een fijninstelling. Tevens hebben wij diverse mechanische en hydraulische magneetstatieven  waarbij het vastzetten van het magneetstatief  gebeurt via een centrale kleminrichting met draaiknop.