Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Tachometers

Tachometers

Tachometer

De tachometer calculeert het aantal rotaties van een draaiend object, binnen een bepaald tijdsbestek. Dit kan worden weergegeven op verschillende manieren. Deze kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën, namelijk: analoog en digitaal. Hier komen wij later op terug. De tachometer is een handig hulpmiddel om te bepalen hoe bijvoorbeeld machines functioneren. Dit apparaat kan veranderingen in de werking van deze apparaten vroegtijdig signaleren, waardoor ergere schade voorkomen kan worden.

Lees meer

3 producten

per pagina
Sorteer op
Digitale handtachometer
Digitale handtachometer

Vanaf € 5,81Incl. btw € 4,80Excl. btw

Digitale Stroboscoop
Digitale Stroboscoop

Vanaf € 299,48Incl. btw € 247,50Excl. btw

Digitale Toerentellers
Digitale Toerentellers

Vanaf € 65,22Incl. btw € 53,90Excl. btw

Denk bijvoorbeeld aan een ronddraaiende machine die eerst honderd toeren per minuut draaide en plotseling nog maar zeventig. Dit kan wijzen op een probleem, welk hierdoor op tijd kan worden opgelost. Zo gaan uw machines langer mee en voorkomt u onnodig hoge reparatiekosten.

Digitale tachometer

De digitale tachometer geeft het aantal rotaties, of de interval tussen rotaties, digitaal weer. Hierdoor kunt u de uitkomst zeer nauwkeurig aflezen. Nauwkeuriger dan bij de analoge variant, waar u de wijzer op de cijferplaat verkeerd kan interpreteren. Een digitale tachometer maakt meerdere meetprincipes mogelijk, waardoor sommige ook universeel kunnen worden ingezet.

Analog tachometer

De analog tachometer zal binnenkort verdwijnen uit ons assortiment. Dit komt door de opkomst van de digitale variant. De fabrikant die altijd onze analoge meters produceerde stopt met de productie hiervan en dus kunnen wij deze variant binnenkort niet meer leveren. Gaat uw voorkeur uit naar deze analoge tachometer, bestel deze dan snel nu het nog kan!

Toerenteller

Een ander woord voor de tachometer is toerenteller of slagenmeter. Komt u een van deze termen dus tegen op onze website, dan wordt hier hetzelfde mee bedoeld als tachometer. Ook hier spreken wij van een digitale toerenteller en analoge toerenteller. Deze termen kunnen dus allemaal worden gebruikt voor dezelfde producten.

Meetmethoden tachometers

De rotaties kunnen met een tachometer op verschillende manieren worden gemeten en de uitkomsten kunnen vervolgens ook op verschillende manieren worden weergegeven. Hierin kan onderscheid worden gemaakt tussen: een directe meting, een aanrakingsvrije meting, omwentelingen per minuut, meters per minuut en een meting met of zonder laser.

Bij een directe meting wordt gebruik gemaakt van een opzetstuk die wordt bevestigd aan de tachometer. Dit opzetstuk draait mee met het apparaat, waardoor het de omwentelingen kan registreren. Bij een meting met een laser wordt er een reflecterende zegel op het roterende deel van de machine geplakt, welke de laser kan waarnemen. Het meet vervolgens hoe vaak de zegel voorbij komt en dus roteert. Een meting met laser wordt ook wel een aanrakingsvrije meting genoemd en een meting met opzetstuk wordt ook wel een directe meting genoemd. Sommigen meters kunnen de uitkomst weergeven in enkel rotaties per minuut (RMP), waar andere tachometers de meters per minuut laten zien.

Tachometer kopen

Bent u van plan een tachometer te kopen, maar weet u niet exact welke het meest geschikt is voor uw project? Laat u in dat geval adviseren door een van onze collega’s. Zij kunnen u nog meer informatie bieden over onze producten en de verschillen hiertussen. Op onze pagina klantenservice vindt u alle informatie over hoe u onze experts kunt bereiken.