Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Frezen

Frezen

Om ervoor te zorgen dat u mooi en gemakkelijk kunt verspanen, heeft Hogetex een groot aanbod kwaliteitsgereedschappen, waaronder ook diverse frezen. Frezen is een manier van verspaning waarbij materiaal wordt verwijderd door middel van een roterend gereedschap, ook wel de frees genoemd. Dit roterende gereedschap kan afhankelijk van de uitvoering zowel in radiale als axiale richting snijden en hiermee maakt u gleuven of holtes. Door de verschillende type frezen en toepassingen is frezen een veelomvattend begrip. Het frezen is een bewerking die met name wordt gebruikt in de metaal-, hout- en kunststofverwerkende industrie. Bekijk hieronder ons aanbod frezen!

Lees meer

Producten 1-12 van 27

per pagina
Sorteer op
Vlakfrees Fujigen Aeromill-Negatief
Vlakfrees Fujigen Aeromill-Negatief

Vanaf € 235,95Incl. btw € 195,00Excl. btw

90° Hoekfrees Fujigen DekatCut
90° Hoekfrees Fujigen DekatCut

Vanaf € 248,05Incl. btw € 205,00Excl. btw

VHM Frezen (twee snijkanten)
VHM Frezen (twee snijkanten)

Vanaf € 19,24Incl. btw € 15,90Excl. btw

VHM Frezen (verkorte lengte)
VHM Frezen (verkorte lengte)

Vanaf € 18,03Incl. btw € 14,90Excl. btw

12-delige VHM Frezen set
12-delige VHM Frezen set

Vanaf € 580,80Incl. btw € 480,00Excl. btw

Schachtfrees houder 90° Weldon-opname
Schachtfrees houder 90° Weldon-opname

Vanaf € 187,55Incl. btw € 155,00Excl. btw

Set ruwfrezen
Set ruwfrezen

Vanaf € 344,85Incl. btw € 285,00Excl. btw

Vlakfrees
Vlakfrees

Vanaf € 211,75Incl. btw € 175,00Excl. btw

Hoekfrees
Hoekfrees

Vanaf € 320,65Incl. btw € 265,00Excl. btw

HM Stiftfrezen set
HM Stiftfrezen set

Vanaf € 163,35Incl. btw € 135,00Excl. btw

HM Stiftfrezen set
HM Stiftfrezen set

Vanaf € 102,85Incl. btw € 85,00Excl. btw

Stiftfrezen
Stiftfrezen

Vanaf € 22,89Incl. btw € 18,92Excl. btw

Pagina

Frezen is een techniek die veel wordt toegepast in de metaal- en houtbewerkingsindustrie. Het is een verspanende bewerking waarbij materiaal wordt verwijderd door middel van een draaiende frees. Frezen kunnen worden gebruikt om een breed scala aan vormen te creëren, van eenvoudige rechte lijnen tot complexe krommingen en hoeken. Er zijn verschillende soorten frezen beschikbaar, waaronder vlakfrezen en hoekfrezen. Bekijk het gehele aanbod van Hogetex op deze pagina.

Assortiment frezen Hogetex

Frezen zijn eigenlijk kleine zaagbladen die ronddraaien en zo het materiaal wegfrezen. Dit gebeurt met behulp van een freesmachine, waarop de frezen bevestigd kunnen worden. Een freesmachine is een elektrisch apparaat dat ervoor zorgt dat de frezen op hoge snelheid kunnen draaien en zo het materiaal nauwkeurig kunnen bewerken. Bij Hogetex, een leverancier van metaalbewerkingsmachines en gereedschappen, is er een breed assortiment frezen beschikbaar. Naast vlakfrezen en hoekfrezen zijn er ook speciale frezen beschikbaar voor het bewerken van specifieke materialen, zoals aluminium en kunststof. Ook zijn er frezen beschikbaar met verschillende geometrieën, zoals spiraalvormige frezen, die een efficiëntere spaanafvoer mogelijk maken.

Frezen set

Een frezenset is een onmisbaar gereedschap voor elke doe-het-zelver of professionele klusser die werkt met hout, kunststof of metaal. Een frezenset bestaat uit een aantal frezen die gebruikt kunnen worden voor verschillende doeleinden, zoals het maken van groeven, het afwerken van randen en het bewerken van oppervlakken. Een frezenset kan bestaan uit frezen met verschillende afmetingen en vormen. Zo zijn er bijvoorbeeld frezen met een ronde kop, een rechte kop, een V-vormige kop of een bolvormige kop. Elke frees heeft zijn eigen specifieke functie en kan worden gebruikt voor verschillende bewerkingen. Ook zijn er frezen met verschillende snijranden, zoals twee- of driedubbele snijranden, waardoor het mogelijk is om verschillende materialen te bewerken.

Een set is een investering die zichzelf snel terugverdient, omdat het zorgt voor een professionele afwerking en nauwkeurigheid bij het bewerken van materialen. Daarnaast is het mogelijk om creatieve en decoratieve bewerkingen aan te brengen op verschillende materialen, waardoor het een veelzijdig gereedschap is voor elke klusser.

Vlakfrees

Een vlakfrees wordt gebruikt om vlakke oppervlakken te bewerken en heeft over het algemeen een plat snijvlak. Dit type frees wordt vaak gebruikt voor het maken van groeven, sleuven en vlakke oppervlakken. De vlakfrees kan ook worden gebruikt om afschuiningen te maken op de randen van een werkstuk. Dit kan handig zijn als het werkstuk later moet worden gecombineerd met andere onderdelen.

Frezen kopen bij Hogetex

Omdat wij al meer dan veertig ervaring hebben, bieden wij u enkel apparaten en onderdelen van de beste kwaliteit. Twijfelt u over welke frees het meest geschikt is voor uw verspanende werkzaamheden? Of wilt u gewoon graag overleggen met een van onze medewerkers? Dat kan! U kunt ons telefonisch of per mail bereiken. Hiernaast kunt u ook een bezoek brengen aan onze showroom om onder andere de frezen in het echt te aanschouwen. Onze gereedschappen zijn scherp geprijsd, bijna altijd op voorraad en worden snel geleverd. Nieuwe frezen bestellen doet u gemakkelijk online of telefonisch. Bij Hogetex bent u gewoon verzekerd van het beste!