Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Binnenmeters

Binnenmeters

Binnenmeter kopen van Hogetex

Binnenmeter kopenBinnenmeters is een meetinstrument voor interne afmetingen. Bij ons vindt u binnenmeters van verschillende fabrikanten: Teclock, Kroeplin en Peacock. Als goedkoop alternatief bieden wij binnenmeters van ons eigen Hogetex-merk aan, die verkrijgbaar zijn in zowel digitale als analoge versies. Uiteraard geven wij op al onze binnenmeters een garantie van twee jaar!

Lees meer

Binnenmeter kopen van Hogetex

Hogetex heeft vele soorten binnenmeters te koop. We hebben daarin onderscheid gemaakt tussen binnentasters zoals bijvoorbeeld Kroeplin ze aanbiedt, binnenmeters die ook wel een cilindercontroleur worden genoemd en binnenmeters voor het meten van een krukas.

Binnentasters

Deze binnentasters ofwel binnenmeter hebben we van diverse fabrikanten. Het Japanse Teclock heeft een binnenmeter die een groot meetbereik heeft en gebaseerd is op het vergelijking principe. De Teclock binnenmeter wordt geleverd met meettasters in diverse lengtes. Een maat wordt ingesteld met een precisie lengtekaliber en deze wordt vergeleken met het werkstuk. Tevens hebben we binnentasters van Kroeplin, analoog (de Kroeplin Intertest) en digitaal (de Kroeplin Quicktest) om direct de meetwaarde af te kunnen lezen van een binnenmeting. Als gunstig alternatief hierop hebben wij van Hogetex ook binnenmeters waarbij ook de waarde direct kan worden afgelezen. Ook deze hebben wij als digitale binnenmeter en als analoge binnenmeter. Op alle binnenmeters krijgt u natuurlijk twee jaar garantie!

Speciale binnentasters

Een speciale binnenmeter in deze categorie is de TESA Interapid binnenmeter. Dit Zwitsers binnen-meetapparaat met een groot meetgebied van compacte omvang en solide contstructie kan worden gebruikt voor het meten van inwendig precisiewerk van 10-150mm. Boringen kunnen zowel in twee-punts als in drie-punts meting worden uitgevoerd. Dit is dus ook een driepunts binnenmeter. Helios-Preisser heeft ook een universele binnenmeter. Eigenlijk meer een universeel meet-apparaat (vergelijkingsapparaat) omdat hier binnen- en buitenmetingen mee kunnen worden verricht. Het apparaat is veelzijdig inzetbaar door een grote keuze aan meettasters en heeft een meetbereik uitbreidbaar tot 2000mm door optionele verlengstukken. De richting van de meetarmen is omkeerbaar waardoor binnen- en buitenmetingen kunnen worden verricht.

Cilindercontroleur / binnenmeters

Van de cilindercontroleurs hebben wij diverse types. In het algemeen is een cilindercontroleur een taster met een meetklok die een vergelijkingswaarde aangeeft.

Peacock cilindercontroleur

De Peacock cilindercontroleur is van hoogwaardige Japanse kwaliteit en verkopen wij al jaren. U heeft de keuze uit vele types, met een meetbereik beginnend van 6 mm, tot een meetbereik tot 400 mm. Het cilindercontroleur kan worden gebruikt met een analoge of digitale meetklok, deze worden niet meegeleverd.

Teclock binnenmeettaster / cilindercontroleur

Het Teclock type MT is voor het heel nauwkeurige meetwerk voor een uiterst kleine boring. Hier is het al mogelijk om met de Teclock Binnenmeettaster MT-3N een boring te meten vanaf 1,7mm ! Een aan te bevelen meerklok voor deze binnenmeettaster is een Teclock TM-35 (aflezing 0,01mm) of een Teclock TM-1201.

Hogetex binnenmeettaster / cilindercontroleur

Hogetex heeft ook een aantal cilindercontroleurs. Onze meest verkochte is de normale binnenmeter. Deze wordt geleverd inclusief een meetklok (met aflezing 0,01mm) en is prijstechnisch en kwalitatief een absolute favoriet! Op al onze binnenmeters krijgt u natuurlijk twee jaar garantie! Als alternatief hebben wij hierop ook nog een cilindercontroleur van Hogetex met een meetklok die wordt meegeleverd met een aflezing van 0,001mm. Onze verkoopmedewerkers kregen ook vaak de vraag om in een extra diepe boring te kunnen meten. Hiervoor hebben wij nu ook een mogelijkheid. De Binnenmeter voor diepe boringen heeft een verlengde schacht voor het meten van extra diepe boringen. U kunt boringen meten tot 1 meter diepte!

Hoe stel ik mijn cilindercontroleur in?

Hiervoor hebben wij nu een extra makkelijke oplossing! Een speciaal apparaat om uw cilindercontroleur in te stellen! Eindmaten worden gebruikt om de extacte referentiewaarde in te stellen. Door de speciale opname is het instellen net zo eenvoudig als met een binnenmeter meten. Dit instelapparaat voor binnenmeters heeft een meetbereik van 18 tot 400 mm.

Zijn ook andere merken cilindercontroleurs leverbaar?

Ja ook andere merken binnenmeters leveren wij, bijvoorbeeld van Mitutoyo. Deze zijn niet online beschikbaar, maar onze verkoopdienst kan u daarmee verder helpen.

Krukasmeter

Deze is om een krukas te meten. Het meetbereik begint bij 45 mm, en gaat tot 500 mm. Deze krukasmeter  is uitgevoerd incl. meetklok met een draaibare schaal. De aflezing van de meetklok is 0,01mm. Levering met verlengstukken.

Binnenmeters als schroefmaat.

Wij hebben ook diverse gatschroefmaten oftewel driepunts binnenmeters. Deze heeft zijn eigen categorie, u vindt gatschroefmaten hier. Ook hebben wij twee punts binnenschroefmaten, die vindt u door op het woord binnenschroefmaten te klikken.