Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Cilinder controleurs

Cilinder controleurs

Bent u op zoek naar het perfecte gereedschap voor het nauwkeurig interne metingen? Dan bent u Hogetex aan het juiste adres. Met een breed assortiment, bieden we u het kwaliteitsgereedschap voor al uw meet- en spanklussen. Ontdek vandaag nog ons uitgebreide assortiment en vind de cilindercontroleur die precies aan uw eisen voldoet.

Lees meer

6 producten

per pagina
Sorteer op
Cilindercontroleur Peacock
Cilindercontroleur Peacock

Vanaf € 240,79Incl. btw € 199,00Excl. btw

Binnenmeettaster
Binnenmeettaster

Vanaf € 1.027,29Incl. btw € 849,00Excl. btw

Instelapparaat voor binnenmeters
Instelapparaat voor binnenmeters

Vanaf € 650,86Incl. btw € 537,90Excl. btw

Binnenmeter
Binnenmeter

Vanaf € 105,15Incl. btw € 86,90Excl. btw

Binnenmeter voor diepe boringen
Binnenmeter voor diepe boringen

Vanaf € 264,87Incl. btw € 218,90Excl. btw

Binnenmeter met 0,001mm aflezing
Binnenmeter met 0,001mm aflezing

Vanaf € 198,32Incl. btw € 163,90Excl. btw

Wat is een cilindercontroleur?

Een cilindercontroleur is een precisie-instrument dat speciaal ontworpen is voor het meten van de binnendiameter van cilindrische objecten, zoals buizen, gaten of motoren. Dit instrument maakt gebruik van een fijn schroefmechanisme om meetstiften geleidelijk uit te breiden tot ze de binnenwanden van de cilinder raken. U kunt de afmetingen vervolgens aflezen via een meetklok of digitaal display, afhankelijk van het type cilindercontroleur. Doordat hij uiterst nauwkeurige metingen kan doen, speelt de cilindercontroleur een onmisbare rol in sectoren zoals de machinewerkplaats, metaalbewerking en kwaliteitscontrole.

Cilindercontroleur van Hogetex

Hogetex biedt een aantal verschillende cilindercontroleurs, waarvan onze standaard binnenmeter het meest populair is. Deze favoriet komt met een meetklok die tot op 0,01 mm nauwkeurig meet en combineert een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding met betrouwbare prestaties. Voor alle binnenmeters die we aanbieden, geldt een garantie van twee jaar, waarmee we de kwaliteit en duurzaamheid van onze producten onderstrepen. Als een goed alternatief bieden we een cilindercontroleur aan, met een meetklok die een precisie heeft van 0,001 mm voor nog nauwkeurigere metingen. We hebben gemerkt dat er vaak behoefte is aan het meten in bijzonder diepe boringen. Om aan deze vraag te voldoen, hebben we een speciale binnenmeter met een verlengde schacht ontwikkeld, die het mogelijk maakt om boringen tot wel 1 meter diep te meten.

Cilindercontroleur van Peacock

De Peacock cilindercontroleur staat bekend om zijn uitstekende Japanse kwaliteit. Wij bieden verschillende Peacock modellen, met meetbereiken die variëren van 6 mm tot maar liefst 400 mm. Deze cilindercontroleur is geschikt voor het gebruik met zowel analoge als digitale meetklokken, deze zijn apart verkrijgbaar. Ontworpen voor het nauwkeurig meten van boringen, biedt deze meter de mogelijkheid om aspecten zoals maatvoering, ovaliteit en tapsheid te controleren. De cilindercontroleur heeft een schachtopname van 8 mm, zelfcentrerende capaciteit en de mogelijkheid om tasters te verwisselen. Voor de meetklok heeft u de keuze uit twee types: een nauwkeurigheid van 0,01 mm of een meer verfijnde optie met een nauwkeurigheid van 0,001 mm.

Cilindercontroleur van Teclock

De Teclock cilindercontroleur is ontworpen voor uiterst precieze metingen van kleine boringen. Het unieke aan deze taster is dat hij al in staat is om boringen te meten vanaf slechts 1,7 mm. Dit maakt het een ideale keuze voor gedetailleerd meetwerk in fijne mechanismen. Voor optimale meetresultaten wordt deze binnenmeettaster gebruikt in combinatie met een meetklok, zoals de Teclock TM-1201, die een aflezing tot 0,001 mm mogelijk maakt. De taster kenmerkt zich door bolvormige meetstiften met verwisselbare, gespleten bolvormige koppen die bedoeld zijn als meetpunten. Hierdoor kunnen zelf de kleinste boringen nauwkeurig gemeten worden. Deze set wordt geleverd zonder meetklok.

Cilindercontroleur kopen bij Hogetex

Bij Hogetex kunt u sinds 1970 bij ons terecht voor de beste meet- en spangereedschappen. Onze producten zijn direct leverbaar en we zijn actief in meerdere landen in Europa, waaronder Duitsland en België. Wij bieden u een breed aanbod aan diverse cilindercontroleurs. Bestel eenvoudig online via onze webshop, wij zorgen voor een veilige en snelle levering. Heeft u vragen over de binnenmeters in ons assortiment of wilt u meer weten over ons aanbod? Onze specialisten staan voor u klaar. Onze vakmensen hebben jarenlang ervaring binnen de branche en kunnen u alles vertellen over diverse gereedschappen en toepassingen. Neem contact op met onze klantenservice voor aanvullende service. Bekijk ook onze veelgestelde vragen en ontdek of het antwoord op uw vraag hier te vinden is.