Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Maatlatten

Maatlatten

Maatlat

Iedere aannemer, vakman of klusser beschikt over een kwalitatieve maatlat. Bij grote en kleine projecten is een van de belangrijkste stappen de juiste maatvoering. Of u nu een fotolijst ophangt of een terras bouwt, twee keer meten kan u later veel zorgen besparen. In deze tekst vertellen wij u meer over de maatlat en geven we enkele tips over hoe u nauwkeurige metingen kunt verrichten. Op zoek naar uw eerste of een nieuwe maatlat? Kijk dan verder op deze pagina.

Lees meer

6 producten

per pagina
Sorteer op
Opvouwbare maatlat
Opvouwbare maatlat

Vanaf € 22,99Incl. btw € 19,00Excl. btw

aluminium liniaal met mm-verdeling, gelaserd
aluminium liniaal met mm-verdeling, gelaserd

Vanaf € 14,52Incl. btw € 12,00Excl. btw

stalen liniaal met mm-verdeling, gelaserd
stalen liniaal met mm-verdeling, gelaserd

Vanaf € 22,99Incl. btw € 19,00Excl. btw

Maatlatten L>R of R>L
Maatlatten L>R of R>L

Vanaf € 50,82Incl. btw € 42,00Excl. btw

Satijn verchroomde maatlat
Satijn verchroomde maatlat

Vanaf € 3,33Incl. btw € 2,75Excl. btw

Maatlat
Maatlat

Vanaf € 2,13Incl. btw € 1,76Excl. btw

Voordelen van een maatlat

Een van de meest gebruikte meetinstrumenten is de maatlat. Deze wordt in de volksmond ook wel: duimstok genoemd. Hiervan zijn verschillende lengtes verkrijgbaar. Zorg ervoor dat u een maatlat kiest dat lang mee zal gaan en gemakkelijk af te lezen is. Hiervan bent u altijd verzekerd bij Hogetex.

De maatlat is een van de eenvoudigste gereedschappen, maar in de handen van een ervaren vakman kan hij ongelooflijk veelzijdig zijn. Niet alleen kan hij worden gebruikt om stof of hout op te meten, maar hij kan ook dienen als een rechter rand voor het snijden en markeren van materialen. Bovendien zijn meetlatten over het algemeen licht en gemakkelijk draagbaar, waardoor ze perfect zijn om onderweg metingen te verrichten. Dus de volgende keer dat u snel metingen moet doen of rechte lijnen moet markeren, pak dan uw meetlat van Hogetex.

Ander woord voor maatlat

De duimstok, ook bekend als maatlat, dankt zijn naam aan het feit dat hij kan worden bediend met uw duim en eenvoudig kan worden opgevouwen, om vervolgens op te bergen en te vervoeren. Dit handige gereedschap wordt veel gebruikt in de bouw voor het meten en markeren van precieze afstanden. De duimstok kan niet alleen worden ingeklapt, maar ook worden uitgeschoven of ingetrokken met een schuifmechanisme, waardoor hij nog veelzijdiger is. Het compacte ontwerp en de functionele mogelijkheden van de duimstok maken het een essentieel gereedschap voor professionals in de bouw. Of u nu gewoon materialen opmeet of een complexe blauwdruk maakt, de duimstok zorgt voor nauwkeurigheid en efficiëntie. Neem bij uw volgende klus zeker even de tijd om zijn slimme tool te waarderen.

Maatlat kopen

Bent u op zoek naar een maatlat? Dan kunt u het juiste model ongetwijfeld vinden op deze pagina. Onze duimstokken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, waaronder hout. Bekijk de mogelijkheden op deze pagina of neem contact op met een van onze collega's voor passend advies. Scrol door onze selectie en voeg de door u gekozen maatlat toe aan uw winkelwagen. Bij Hogetex ontvangt u verrassend veel service en persoonlijk contact. Wij doen er alles aan om al uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden, waardoor u snel verder kunt met uw klus. Ook onze levering is snel en veilig. Wacht dus niet en bestel vandaag nog uw nieuwe maatlat, linialen of andere meetinstrumenten bij Hogetex.