Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Reien

Reien

Stalen rei

Een stalen rei, ook wel bekend als een metalen rei, is een onmisbaar instrument voor professionals en hobbyisten in diverse vakgebieden. Deze eenvoudige maar veelzijdige meet- en tekenhulp wordt vaak gebruikt in de bouw, architectuur, engineering. Zelfs in artistieke disciplines zoals tekenen en grafisch ontwerp is het onmisbaar. Ontdek de verschillende stalen reien van Hogetex.

Lees meer

7 producten

per pagina
Sorteer op
Reien blank stalen DIN874/0
Reien blank stalen DIN874/0

Vanaf € 102,85Incl. btw € 85,00Excl. btw

Reien RVS DIN874/0
Reien RVS DIN874/0

Vanaf € 179,08Incl. btw € 148,00Excl. btw

Montage reien DIN874/0
Montage reien DIN874/0

Vanaf € 750,20Incl. btw € 620,00Excl. btw

Montage reien DIN874/1
Montage reien DIN874/1

Vanaf € 641,30Incl. btw € 530,00Excl. btw

Reien RVS DIN874/1
Reien RVS DIN874/1

Vanaf € 104,06Incl. btw € 86,00Excl. btw

Precisie rei DIN 874/1 staal
Precisie rei DIN 874/1 staal

Vanaf € 54,45Incl. btw € 45,00Excl. btw

Reien blank stalen DIN874/1
Reien blank stalen DIN874/1

Vanaf € 56,87Incl. btw € 47,00Excl. btw

Stalen rei van Hogetex

Bij Hogetex bieden we verschillende stalen reien aan. Zo kan u bij ons terecht voor reien die geschikt zijn voor het meten van vlakheid en voor hulp bij montage. De prijzen voor de metalen rei verschillen per model.

Kenmerken stalen rei

Een stalen rei is een meetinstrument dat wordt gebruikt om rechte lijnen te trekken, afstanden te meten en hoeken te controleren. Het bestaat meestal uit een rechte, platte strook van staal, aluminium of ander metaal. Deze is voorzien van nauwkeurige meetmarkeringen. De meetmarkeringen kunnen worden uitgedrukt in centimeters, millimeters of inches. Dit is afhankelijk van de toepassing. De meest voorkomende vorm van een stalen rei is rechthoekig van vorm. Er zijn ook montage reien. Deze bestaan uit rechte, platte strook van staal met verschillende ronde gaten erin.

Voordelen stalen rei

Het gebruik van een rei biedt verschillende voordelen. Zo zijn stalen reien ontworpen om nauwkeurige metingen en rechte lijnen te garanderen. Dit is belangrijk bij technische tekeningen, architectuur en precisiewerk. Verder is het gebruik van metaal, zoals staal of aluminium, bestand tegen slijtage. Ze kunnen jarenlang meegaan, zelfs bij intensief gebruik. De meetmarkeringen op een stalen rei maken het eenvoudig om lengtes te meten en hoeken nauwkeurig te controleren.

Voor verschillende sectoren

Stalen reien vinden toepassingen in uiteenlopende sectoren en beroepen. Architecten en bouwkundigen gebruiken reien om bouwtekeningen en plannen te maken, waarbij precisie van groot belang is voor het welslagen van bouwprojecten. In de technische sector wordt een stalen rei vaak gebruikt bij het ontwerpen en tekenen van machineonderdelen. Daarnaast worden reien ook gebruikt om metingen en sneden te maken bij het bewerken van hout.

Producten bestellen bij Hogetex

Heeft u een keuze gemaakt tussen de producten van Hogetex? Plaats dan gemakkelijk en snel online een bestelling via onze webshop. Al meer dan veertig jaar zijn wij gespecialiseerd in de verkoop van professioneel gereedschap voor de industrie. Heeft u een vraag over één van onze producten? Neem dan gerust contact met ons op.