Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Rolbandmaten en meetlinten

Rolbandmaten en meetlinten

Meetlint

Het meetlint, ook wel bekend als een rolband, is een onmisbaar instrument in de gereedschapskist. Of u nu een professionele klusser of een enthousiaste doe-het-zelver bent: een meetlint komt altijd van pas. De Hogetex banden helpen u bij het nauwkeurig meten, zodat u te werk kan gaan met vertrouwen. Ontdek de soorten meetlinten van Hogetex en werk met precisie.

Lees meer

10 producten

per pagina
Sorteer op
Rolbandmaat Oxford series
Rolbandmaat Oxford series

Vanaf € 9,32Incl. btw € 7,70Excl. btw

Stalen meetlint (gesloten kast)
Stalen meetlint (gesloten kast)

Vanaf € 14,40Incl. btw € 11,90Excl. btw

Stalen meetlint (open kast)
Stalen meetlint (open kast)

Vanaf € 37,51Incl. btw € 31,00Excl. btw

Stalen meetlint (ergonomisch handvat)
Stalen meetlint (ergonomisch handvat)

Vanaf € 19,97Incl. btw € 16,50Excl. btw

Fiberglass meetlint
Fiberglass meetlint

Vanaf € 7,14Incl. btw € 5,90Excl. btw

Rolltacho Afstandsmeter met loopwiel
Rolltacho Afstandsmeter met loopwiel

Vanaf € 216,59Incl. btw € 179,00Excl. btw

Rolbandmaat Cambridge series
Rolbandmaat Cambridge series

Vanaf € 5,57Incl. btw € 4,60Excl. btw

Digitale rolbandmaat
Digitale rolbandmaat

Vanaf € 42,59Incl. btw € 35,20Excl. btw

Rolbandmaat Derby met magneet
Rolbandmaat Derby met magneet

Vanaf € 3,75Incl. btw € 3,10Excl. btw

Rolbandmaat Norfolk series
Rolbandmaat Norfolk series

Vanaf € 1,82Incl. btw € 1,50Excl. btw

Werking meetlint

Een meetlint is een flexibele liniaal die uitgerust is met een oprolbaar mechanisme, wat de reden is waarom het ook wel een rolband wordt genoemd. Hierdoor kan het lint na gebruik eenvoudig worden opgerold en opgeborgen. Het is dus een handig en draagbaar meetinstrument. De meeste linten hebben een gele stalen band met zwarte markeringen om de metingen duidelijk af te lezen.

Verschillende lengtes

Het meetlint is verkrijgbaar in verschillende lengtes, variërend van enkele centimeters tot enkele meters, afhankelijk van het beoogde gebruik. Voor kleine klussen in huis volstaat een korter lint van tot bijvoorbeeld 5 meter. Aan de andere kant hebben professionals, zoals bouwers en architecten, vaak een langer lint nodig, zoals een van 50 meter of zelfs nog langer.

Open kast meetlint

Naast de rolbanden bestaat er ook het meetlint met een open kast. Dit is ook een handig hulpmiddel voor nauwkeurige metingen. De kast heeft een open ontwerp, waardoor het lint gemakkelijk kan worden uitgetrokken en opgerold. Met verschillende lengtes biedt het lint voldoende bereik voor diverse toepassingen. Verder wordt er ook een afstandsmeter met loopwiel aangeboden. Dit is ideaal voor wanneer u langere lengtes wil meten.

Gebruik meetlint

In professionele omgevingen, zoals de bouw en architectuur, vertrouwen vakmensen op het meetlint. Hier kunnen zij exacte metingen mee verrichten en krijgen ze ondersteuning bij het bouwen en ontwerpen van gebouwen. Elektriciens, loodgieters en andere technici hebben ook baat bij een nauwkeurig lint om de juiste lengtes van kabels en leidingen te bepalen.

Over Hogetex

Hogetex is al enkele jaren actief op het gebied van meet- en spangereedschappen. Zo heeft het bedrijf al vele ervaringen op kunnen doen. Met vele meet-, span- en verspanende gereedschappen in het assortiment zorgt Hogetex dat vele klussers een opdracht succesvol afronden.

Meetlint bestellen bij Hogetex

Bij Hogetex vindt u meetlinten in verschillende soorten en maten. Verder krijgt u twee jaar garantie op alle producten. Hierdoor bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en precisie bij het uitvoeren van metingen. Kies het juiste lint voor uw specifieke toepassing en bestel deze eenvoudig bij ons. Bovendien worden de producten altijd veilig en snel geleverd. Zo kan u met vertrouwen en nauwkeurigheid werken in elke situatie!