Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Schroefdraad meters

Schroefdraad meters

Schroefdraad meten

Schroefdraad is een fundamenteel kenmerk van veel mechanische componenten en apparaten. Of het nu gaat om een eenvoudige schroef, een complexe machine of een belangrijk onderdeel in de auto-industrie: schroefdraad speelt een cruciale rol in het verbinden en beveiligen van onderdelen. Om ervoor te zorgen dat schroefdraadverbindingen correct functioneren en veilig zijn, is het schroefdraad meten van groot belang. Hierbij kunnen schroefdraadmeters u helpen. Ontdek de schroefdraad meters van Hogetex.

Lees meer

3 producten

per pagina
Sorteer op
Pijpdraad PT en NPT schroefdraadmallen
Pijpdraad PT en NPT schroefdraadmallen

Vanaf € 47,19Incl. btw € 39,00Excl. btw

ACME schroefdraadmallen
ACME schroefdraadmallen

Vanaf € 107,69Incl. btw € 89,00Excl. btw

Schroefdraadmeter
Schroefdraadmeter

Vanaf € 6,92Incl. btw € 5,72Excl. btw

Kenmerken schroefdraadmeter

Een schroefdraadmeter, ook wel een schroefdraad meetinstrument genoemd, is een precisie-instrument dat wordt gebruikt om de parameters van schroefdraad te meten en te controleren. Het biedt inzicht in de spoed, diameter, toleranties en andere kritische kenmerken van schroefdraadverbindingen.

Het belang van een schroefdraadmeter

Het meten van schroefdraad is een belangrijk onderdeel in verschillende industrieën. Met een schroefdraadmeter kunnen verbindingen gecontroleerd worden op betrouwbaarheid en veiligheid. Wanneer een schroefdraad niet wordt gemeten, kan dit zorgen voor incompatibiliteit, mechanische storingen en veiligheidsrisico’s.

Schroefdraadmeters bij Hogetex

Bij Hogetex hebben we verschillende schroefdraadmeters in het assortiment. Daarbij verschillen de prijzen en mogelijkheden.

ACME schroefdraadmallen

De spoed 30° (Metrisch) of 29° (Inch) van trapezium schroefdraad (ACME draad) is gemaakt van roestvrijstaal. De kaliber set in inch bevat 16 bladen en de metrische versie bevat 12 bladen. Alle bladen hebben een lengte van 90mm. De tandmal is tussen de 30 en 40 mm.

Schroefdraadmeter Hogetex

De schroefdraadmeter van Hogetex is beschikbaar in meerdere uitvoeringen. Zo zijn er uitvoeringen van 48-, 52-, en 58-delig. De schroefdraadmeter is voorzien van duidelijke maatverdeling in de metalen houder.

Pijndraad PT en NPT schroefdraadmallen

De schroefdraad spoed meters wordt gebruikt om type PT en NPT te meten. De PT versie heeft een hoekmaat van 55 °, terwijl de NPT versie een hoekmaat van 60° heeft.

Toepasbaar in verschillende industrieën

Schroefdraadmeters worden gebruikt in diverse industrieën, waaronder de machinebouw, automobielindustrie, luchtvaartindustrie, bouwsector en elektronica-industrie. De schroefdraadmeting is hierbij belangrijk om te controleren of alle componenten op elkaar aansluiten.

Producten bestellen bij Hogetex

Heeft u een keuze gemaakt tussen de schroefdraadmeters? Plaats dan gemakkelijk en snel online een bestelling via de webshop van Hogetex. Al meer dan veertig jaar zijn wij gespecialiseerd in de verkoop van professioneel gereedschap voor de industrie. Heeft u een vraag over één van onze meters? Neem gerust contact op.