Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Afteken schuifmaten

Afteken schuifmaten

5 producten

per pagina
Sorteer op
Digitale aftekenschuifmaat 0-150mm met hardmetaal
Digitale aftekenschuifmaat 0-150mm met hardmetaal

Vanaf € 99,83Incl. btw € 82,50Excl. btw

Aftekenschuifmaten
Aftekenschuifmaten

Vanaf € 46,59Incl. btw € 38,50Excl. btw

Afteken-schuifmaat
Afteken-schuifmaat

Vanaf € 34,61Incl. btw € 28,60Excl. btw

Afschrijfschuifmaat
Afschrijfschuifmaat

Vanaf € 95,83Incl. btw € 79,20Excl. btw

Kruishout
Kruishout

Vanaf € 4,39Incl. btw € 3,63Excl. btw

Aftekenschuifmaat

Als u het ideale instrument zoekt voor het precies meten en aftekenen van diktes, afstanden of dieptes, dan bent u bij Hogetex aan het juiste adres. Met een uitgebreid aanbod bieden wij u het kwaliteitgereedschap voor al uw meet- en markeer werkzaamheden. Ontdek vandaag nog ons veelzijdige assortiment en kies de aftekenschuifmaat die perfect aansluit bij uw behoeften.

Wat is een aftekenschuifmaat?

Een aftekenschuifmaat is een gecombineerd meet- en markeergereedschap dat essentieel is voor professionals in vakgebieden zoals metaal- en houtbewerking. Dit instrument maakt het mogelijk om zowel afmetingen nauwkeurig te meten als precieze markeringen aan te brengen op diverse materialen. Vervaardigd uit duurzaam roestvrij staal, biedt de aftekenschuifmaat een perfecte balans tussen precisie en gebruiksgemak. Het is een onmisbaar hulpmiddel voor taken waarbij zowel meetnauwkeurigheid als exacte aftekeningen vereist zijn, geschikt voor zowel de vakman als de doe-het-zelver.

Hoe werkt een aftekenschuifmaat?

Het gebruik van een aftekenschuifmaat begint met het openen van de bekken tot ze het object dat gemeten moet worden omsluiten. Eenmaal op zijn plaats, helpt de vergrendelschroef om de aftekenschuifmaat in deze positie te houden, waardoor nauwkeurige afmetingen mogelijk zijn. Om aftekeningen te maken, wordt een scherpe punt gebruikt dat aan één kant van het instrument zit. Diit wordt langs het oppervlak van het materiaal getrokken om een duidelijke markering achter te laten. Dit proces maakt het mogelijk om zowel binnen- als buitendiameters, dieptes en stappen met precisie te meten en te markeren.

Soorten

Er zijn verschillende soorten aftekenschuifmaten die elk uniek zijn in hun ontwerp en toepassing. De traditionele afschrijfschuifmaat, vaak T-vormig en gemaakt van roestvrij staal, biedt precisie met een nonius aflezing van 0,05mm en een mm-verdeling op de dwarsliniaal. Voor wie zoekt naar moderne nauwkeurigheid, is er de digitale aftekenschuifmaat met een meetbereik van 0-150mm, uitgerust met hardmetalen meetvlakken voor duurzaamheid. Beide typen hebben een meetbek geslepen als aftekenpunt, ideaal voor snel en nauwkeurig aftekenen in materialen zoals metaal, hout of kunststof.

Aftekenschuifmaat kopen bij Hogetex

Bij Hogetex kunt u sinds 1970 terecht voor de beste meet- en spangereedschappen. Onze producten zijn direct leverbaar en we zijn actief in meerdere landen in Europa, waaronder Duitsland en België. Wij bieden u een breed aanbod aan diverse aftekenschuifmaten. Bestel eenvoudig online via onze webshop, wij zorgen voor een veilige en snelle levering. Heeft u vragen over een aftekenschuifmaat in ons assortiment of wilt u meer weten over ons aanbod? Onze specialisten staan voor u klaar. Onze vakmensen hebben jarenlang ervaring binnen de branche en kunnen u alles vertellen over diverse gereedschappen en toepassingen. Neem contact op met onze klantenservice voor aanvullende service. Bekijk ook onze veelgestelde vragen en ontdek of het antwoord op uw vraag hier te vinden is.