Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Brootsen

Brootsen

Brootsgereedschap

Brootsen is een veelzijdige verspaningstechniek die wordt gebruikt om complexe inwendige contouren en profielen in werkstukken te creëren. Het proces omvat het verwijderen van materiaal met behulp van een speciaal gereedschap, bekend als een brootsgereedschap. Dit wordt voortbewogen door een hydraulische of mechanische pers. Brootsen wordt vaak toegepast in de productie van tandwielen, sleutels, nokkenassen en tal van andere onderdelen. Ontdek de brootsen van Hogetex.

Lees meer

3 producten

per pagina
Sorteer op
Geleidebussen brootsen
Geleidebussen brootsen

Vanaf € 35,09Incl. btw € 29,00Excl. btw

Losse brootsen
Losse brootsen

Vanaf € 134,31Incl. btw € 111,00Excl. btw

Brootsen
Brootsen

Vanaf € 459,80Incl. btw € 380,00Excl. btw

Kenmerken brootsen

Brootsen is een verspaningstechniek die wordt gebruikt om nauwkeurige en complexe interne contouren in werkstukken te maken. Het proces is gebaseerd op het gebruik van een brootsgereedschap met meerdere tanden dat lineair beweegt terwijl het materiaal wordt verwijderd. Het belangrijkste kenmerk van het product is de mogelijkheid om interne vormen te genereren, zoals splines, inwendige tandwielen en vertandingen.

Werking brootsen

Het brootsgereedschap heeft een profiel dat overeenkomt met het gewenste eindresultaat. Terwijl het gereedschap door het werkstuk wordt bewogen, snijden de tanden geleidelijk materiaal weg totdat de gewenste vorm is bereikt. Dit proces biedt uitstekende precisie en herhaalbaarheid, wat het tot een ideale keuze maakt voor onderdelen waar nauwkeurigheid van groot belang is.

Brootsen op een draaibank

Hoewel traditioneel het wordt uitgevoerd op speciale brootsmachines, kan deze techniek ook worden toegepast op een draaibank. Dit wordt bereikt door het installeren van een brootskop op de draaibank en het gebruik van de draaibank om de snijbeweging te genereren. Hierbij moet u het werkstuk bevestigen aan de draaibank en de brootskop monteren op de draaibank in de juiste positie. Wanneer het gereedschap correct is geplaatst en de draaibank wordt geactiveerd, wordt het materiaal van het werkstuk verwijderd.

Assortiment brootsen

Bij Hogetex hebben we diverse soorten brootsen. Zo bieden wij complete set, losse soorten en geleide bussen aan.

Complete brootsen

De complete brootsen is een populaire set die is verpakt in een kunststof koffer. Deze wordt aangeboden in drie soorten sets.

Losse brootsen

De losse producten zijn verkrijgbaar in meerdere maten, van 2mm tot en met 10mm. De speciale tandvorm en achterslijping staan borg voor een zuiver oppervlak. Bij de broots worden standaard enige bijbehorende opvulplaatjes meegeleverd.

Geleide bussen brootsen

De geleide bussen brootsen bieden wij aan van 6mm tot en met 50mm. Daarbij zijn er twee types. Bussen voor de brootsen tot en met type III zijn voorzien van een kraag. De bussen voor de type IV zijn zonder kraag.

Producten bestellen bij Hogetex

Heeft u een keuze gemaakt tussen de producten van Hogetex? Plaats dan gemakkelijk en snel online een bestelling via onze webshop. Al meer dan veertig jaar zijn wij gespecialiseerd in de verkoop van professioneel gereedschap voor de industrie. Heeft u een vraag over één van onze producten? Neem gerust contact op.