Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Blokhaken

Blokhaken

Blokhaak

De blokhaak is een stuk gereedschap dat bestaat uit twee, haaks op elkaar staande, benen. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft de blokhaak een platte kant en aan de andere kant een blok. Hierdoor kan de blokhaak niet plat neer worden gelegd. Met dit blok kunt u bijvoorbeeld nakijken of een plank wel helemaal recht is. Dit doet u door het blok tegen de zijkant van de plank aan te leggen en deze te verschuiven naar het uiteinde van de plank. Mocht de plank niet recht zijn, dan kunt u met de blokhaak heel eenvoudig de plank aftekenen zodat u deze recht kunt zagen. Zonder het blok kunt u de haak lastiger tegen de plank aanleggen, doordat deze te vlak is en geen steun biedt.

Lees meer

4 producten

per pagina
Sorteer op
Ultralichte precisie hoekhaak uit carbon / titan
Ultralichte precisie hoekhaak uit carbon / titan

Vanaf € 54,45Incl. btw € 45,00Excl. btw

Precisie blokhaken in set DIN 875/1 (100, 150, 200 en 250)
Precisie blokhaken in set DIN 875/1 (100, 150, 200 en 250)

Vanaf € 95,29Incl. btw € 78,75Excl. btw

Stalen blokhaak DIN875/1
Stalen blokhaak DIN875/1

Vanaf € 16,09Incl. btw € 13,30Excl. btw

Blokhaken DIN 875/0
Blokhaken DIN 875/0

Vanaf € 20,57Incl. btw € 17,00Excl. btw

Verschil blokhaak en winkelhaak

De winkelhaak en de blokhaak lijken veel op elkaar. Deze instrumenten hebben beide een hoek van 90 graden. Beide haken maken het mogelijk om hoeken van 90 graden af te tekenen. Het verschil ligt hier bij het extra blok bij de blokhaak, die ervoor zorgt dat planken bijvoorbeeld recht afgezaagd kunnen worden. Maar let op, want er zitten ook beperkingen aan deze haak ten opzichte van de winkelhaak. Doordat de winkelhaak geen blok heeft kunt u hiermee ook loodrechte hoeken tekenen midden op een plank. Met de andere haak kan dit niet, doordat u deze niet plat op het materiaal of voorwerp kunt leggen. Voor welke haak u zal moeten kiezen, is dus afhankelijk van uw project.

Blokhaak set

U kunt ook kiezen voor een blokhaak set. Hierin ontvangt u vier verschillende formaten blokhaken. Zo heeft u altijd een geschikte haak bij de hand voor iedere klus. De blokhaken voldoen alle vier aan de kwaliteitseisen en zijn geschaald binnen klasse DIN 875/I. De kans dat u verschillende maten haken nodig zult hebben is groot. Daarom bespaart u uzelf tijd en moeite, door direct deze blokhaak set aan te schaffen.

Materialen blokhaken

Blokhaken van Hogetex kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen. De meeste blokhaken die wij verkopen zijn gemaakt van staal. Wij hebben daarnaast ook een ultralichte blokhaak die gemaakt is van een combinatie van twee hoogwaardige materialen. Deze blokhaak is namelijk gemaakt van carbon en titaan. Dit maakt deze haak tot de parel onder de blokhaken. Het gereedschap ligt comfortabel in de hand en is erg sterk. Hierdoor zal het geruime tijd meegaan en u bijstaan bij al uw projecten.

Bestel ook uw blokhaak

U bent op zoek naar een geschikte blokhaak en u heeft deze zojuist gevonden. Bestellen bij Hogetex gaat heel eenvoudig. U voegt het gekozen product toe aan uw winkelmand en klikt vervolgens op “ga door naar afrekenen”. Wel is het belangrijk dat u een account aanmaakt op onze website, anders is het helaas niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Vervolgens ontvangt u een factuur, met een betalingstermijn van 30 dagen. Is er iets niet duidelijk of heeft u advies nodig bij het aankopen van uw meetinstrumenten of andere producten? Dan kunt u contact opnemen met een van onze experts, die u graag verder helpen! Dit kan via de mail: service@hogetex.com, of op het volgende telefoonnummer: (+31 (0)315 617 171).