Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Draaibeitels

Draaibeitels

Draaibeitels zijn onmisbaar voor wie regelmatig draaiwerkzaamheden uitvoert. Of het nu gaat om het draaien van hout, metaal of kunststof, met de juiste draaibeitels krijgt u het gewenste resultaat. Bij Hogetex kunt u terecht voor een uitgebreid assortiment van draaibeitels van hoogwaardige kwaliteit. Ontdek nu welke variant voor u het beste werkt. Vragen? U kunt altijd terecht bij onze deskundigen, zij helpen u graag verder!

Lees meer

Producten 1-12 van 63

Pagina
per pagina
Sorteer op
Binnenboorbeitel met koelkanaal
Binnenboorbeitel met koelkanaal

Vanaf € 95,59Incl. btw € 79,00Excl. btw

Draaibeitel met G-klemming type GCLNR/L
Draaibeitel met G-klemming type GCLNR/L

Vanaf € 78,65Incl. btw € 65,00Excl. btw

Blindboorbeitel PWUNR
Blindboorbeitel PWUNR

Vanaf € 42,35Incl. btw € 35,00Excl. btw

Ruwbeitel PSBNR
Ruwbeitel PSBNR

Vanaf € 42,35Incl. btw € 35,00Excl. btw

Draadsnijbeitel, binnen
Draadsnijbeitel, binnen

Vanaf € 142,85Incl. btw € 118,06Excl. btw

Draadsnijbeitel, buiten
Draadsnijbeitel, buiten

Vanaf € 127,05Incl. btw € 105,00Excl. btw

Beitelset 8/10/12/16/ in koffer
Beitelset 8/10/12/16/ in koffer

Vanaf € 393,25Incl. btw € 325,00Excl. btw

Binnenboorbeitel
Binnenboorbeitel

Vanaf € 105,27Incl. btw € 87,00Excl. btw

Afsteekbeitel type 81
Afsteekbeitel type 81

Vanaf € 19,36Incl. btw € 16,00Excl. btw

Blindboorbeitel type 74
Blindboorbeitel type 74

Vanaf € 20,57Incl. btw € 17,00Excl. btw

Binnendraadsnijbeitel
Binnendraadsnijbeitel

Vanaf € 42,35Incl. btw € 35,00Excl. btw

Verende draadsnijbeitel type VD
Verende draadsnijbeitel type VD

Vanaf € 99,22Incl. btw € 82,00Excl. btw

Producten 1-12 van 63

Pagina
per pagina
Sorteer op

Functie draaibeitels

Draaibeitels hebben als functie om materiaal weg te nemen bij het draaien van een werkstuk op een draaibank. Dit gebeurt door het snijvlak van de beitel in contact te brengen met het werkstuk en dit in een draaiende beweging te laten gebeuren. Hierdoor ontstaan er spanen die worden afgevoerd, terwijl het oppervlak van het werkstuk geleidelijk aan de gewenste vorm aanneemt. Naast het wegnemen van materiaal, kunnen draaibeitels ook worden gebruikt om details en versieringen aan te brengen op het werkstuk. Hierbij wordt de beitel niet rechtstreeks in contact gebracht met het werkstuk, maar wordt er meer schraaptechniek gebruikt. Dit vergt meer ervaring en precisie, maar kan zorgen voor prachtige en unieke details op het eindresultaat.

Voordelen draaibeitels

Draaibeitels bieden verschillende voordelen voor wie regelmatig draaiwerkzaamheden uitvoert. Ten eerste stellen deze beitels u in staat om nauwkeurige en gladde bewerkingen uit te voeren, waardoor u een professioneel resultaat behaalt. Daarnaast zijn beitels geschikt voor het bewerken van verschillende materialen, waaronder hout, metaal en kunststof. Dit maakt ze geschikt voor diverse toepassingen, van het draaien van meubelstukken tot het maken van precisieonderdelen.

Tot slot zijn ze ook duurzaam en gaan ze lang mee bij goed onderhoud. Door ze regelmatig te slijpen en schoon te maken, blijven ze scherp en behouden ze hun kwaliteit. Dit maakt deze beitels een investering die zich op de lange termijn terugbetaalt.

Draaibeitels soorten

Er zijn verschillende soorten draaibeitels verkrijgbaar bij Hogetex, elk met hun eigen specifieke eigenschappen en toepassingen. Zo zijn er beitels met verschillende snijgeometrieën, zoals de V-vormige, de ronde of de rechthoekige draaibeitel. Ook zijn er soorten met verschillende hardheid en materiaalkeuze, zoals HSS, hardmetaal of keramiek. Daarnaast zijn er beitels met verschillende schachtmaten en -vormen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende draaibanken en toepassingen.

Draaibeitels metaal

Draaibeitels voor metaal hebben meestal een V-vormig snijvlak en zijn gemaakt van hard en slijtvast materiaal zoals hardmetaal of HSS-staal. Hierdoor zijn ze geschikt voor het bewerken van harde materialen zoals staal, gietijzer en aluminium. Het is belangrijk om de juiste snijgeometrie te kiezen voor de specifieke bewerking, zoals het afnemen van ruwe materiaal of het maken van schroefdraad. Het gebruik van de juiste draaibeitels voor metaal kan zorgen voor een gladde afwerking en nauwkeurige resultaten bij het bewerken van metaal op een draaibank.

Draaibeitel set

Het gebruiken van een draaibeitel set kan handig zijn voor wie regelmatig werkt met een draaibank en verschillende materialen en bewerkingen uitvoert. Een goede draaibeitel set bevat meerdere varianten met verschillende snijgeometrieën en afmetingen, waardoor u altijd de juiste beitel bij de hand heeft voor de gewenste bewerking. Daarnaast zijn sets voordeliger dan het los kopen van verschillende beitels. Het gebruik van een set kan de efficiëntie en nauwkeurigheid van het werk verbeteren en zorgen voor een gladde afwerking van het eindresultaat. Het is wel belangrijk om de juiste draaibeitel te kiezen voor het specifieke materiaal en de gewenste bewerking, om zo het beste resultaat te behalen.

Draaibeitels kopen bij Hogetex

Heeft u de juiste draaibeitels gevonden? Bestel dan vandaag nog voor 15:00 uur bij Hogetex en wij verzenden de bestelde artikelen, als ze voorradig zijn, dezelfde dag nog. Wij zijn actief in meerdere landen in Europa en hebben eigen vestigingen in Nederland, Duitsland en België. Hogetex is al sinds 1970 actief op het gebied van meet-, span- en verspanende gereedschappen. Plaatst u een bestelling boven de €200? Dan geniet u van gratis verzending. Met uw vragen op het gebied van meten en spannen kunt u bij onze kundige klantenservice op de technische verkoopafdeling terecht. Zij beschikken over een brede technische kennis en jarenlange ervaring.