Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Peacock

Kwaliteit uit Japan door Peacock

Peacock LogoEen fabrikant die al meer dan 100 jaar bestaat en zijn producten voortdurend verfijnt: PEACOCK biedt tal van instrumenten voor precisiemetrologie en staat voor precisie en betrouwbaarheid. Ontdek de binnenste precisiemessen en andere producten in ons assortiment meetinstrumenten van PEACOCK.

Lees meer

1 product

per pagina
Sorteer op
Cilindercontroleur Peacock
Cilindercontroleur Peacock

Vanaf € 240,79Incl. btw € 199,00Excl. btw

Met een eeuw ervaring

In 1916 werd OZAKI, het moederbedrijf van PEACOCK, opgericht. Sindsdien blinkt de fabrikant uit in de ontwikkeling van hoogprecisie meetinstrumenten - en staat hij al lang wereldwijd bekend om de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van zijn instrumenten. PEACOCK staat synoniem voor topkwaliteit en is een pionier op het gebied van meetklokken.

De meetinstrumenten worden voortdurend ontwikkeld en verbeterd. PEACOCK houdt de tijd bij elke stap van de weg. Bij Hogetex vind u moderne producten van de fabrikant die stabiel werken en nauwkeurige meetresultaten leveren, zelfs in een zware industriële omgeving.

Oorsprong van de merknaam

De naam PEACOCK is geen toeval. De oprichter van het bedrijf, Kiyonobu Ozaki, was sinds de basisschool geïnteresseerd in de zogenaamde haiku's. Dit zijn typisch Japanse, korte gedichten die het moment vastleggen. Zijn favoriete haiku is van Shiki Masaoka, die wordt beschouwd als de vader van deze vorm van poëzie. Vrij vertaald staat er: "Waaier zijn staartveren in de zomerbries, zie de pauw." Het mooie, delicate beeld dat de haiku tekent maakte zo'n diepe indruk op Ozaki dat hij het later in zijn bedrijfsfilosofie heeft verwerkt. Zo subtiel en gedetailleerd als de uitgespreide pauwenveren zijn, zo nauwkeurig zijn PEACOCK's fijne meetinstrumenten.

Onze topverkoper: Intern fijn meetinstrument van PEACOCK

Met het fijne meetinstrument van het merk PEACOCK kunt u moeiteloos boringen meten. Dimensionale nauwkeurigheid, ovaalheid en coniciteit kunnen worden gecontroleerd. Het instrument is zelfcentrerend en biedt verwisselbare probes van verschillende grootte. U heeft ook de mogelijkheid om een meetklok met een uitlezing van 0,01 of 0,001 mm te laten leveren. Laat ons uw wensen weten wanneer u bestelt. Wij bieden een breed scala aan meetbereiken en meetdieptes voor de PEACOCK interne precisiemeter.

Het gereedschap is eenvoudig te gebruiken en robuust. Het contactpunt is een bal van wolfraamcarbide, wat zorgt voor betrouwbare en nauwkeurige meetresultaten. De fouttolerantie is slechts twee micron of minder, net als de herhaalde nauwkeurigheid. Zo kan u met een gerust hart vertrouwen op de verkregen waarden en blijven uw machines en werkstukken nauwkeurig.