Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Hangweegschaal

Een hangweegschaal

Een hangweegschaal is een belangrijk instrument dat wordt gebruikt om zware objecten nauwkeurig te wegen. Deze weegschalen zijn ontworpen om betrouwbaarheid, duurzaamheid en precisie te bieden in sectoren zoals de scheepvaart, de bouw, de landbouw en de logistiek. Zo is een hangweegschaal ideaal voor een snelle controleweging bij goederenontvangst en -verzending. Bovendien komt de weegschaal goed van pas bij bijvoorbeeld het wegen van vis, wild en vruchten. Welke hangweegschaal u ook kiest, Hogetex biedt u de beste prijs én kwaliteit!

Lees meer
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Werking hangweegschaal

Een hangweegschaal is speciaal ontworpen om objecten op te tillen en te wegen door middel van een ophangsysteem, zoals een haak of een beugel. Dit maakt het mogelijk om grote en zware voorwerpen te wegen die niet op een traditionele weegschaal kunnen worden geplaatst. Afhankelijk van het model hebben deze weegschalen een indrukwekkend draagvermogen.

Eigenschappen

Een hangweegschaal is gebouwd om bestand te zijn tegen zware omstandigheden en intensief gebruik. Ze zijn vaak gemaakt van duurzame materialen, zoals roestvrij staal of gegalvaniseerd staal, die bestand zijn tegen corrosie en slijtage. Dit zorgt ervoor dat de weegschaal lang meegaat, zelfs in ruwe omgevingen zoals havens, bouwplaatsen of magazijnen.

Nauwkeurigheid door technologieën

Deze weegschalen bieden doorgaans een hoge mate van nauwkeurigheid om betrouwbare meetresultaten te garanderen. Ze maken gebruik van geavanceerde technologieën, om het gewicht van het opgehangen object nauwkeurig te meten. Het gewicht wordt meestal weergegeven op een digitaal display dat gemakkelijk afleesbaar is, zelfs op afstand.

Extra functies

Een hangweegschaal heeft vaak extra handige functies die de functionaliteit vergroten. Sommige modellen bieden bijvoorbeeld een tarrafunctie, waarmee het gewicht van de ophangbeugel of de verpakking kan worden gecompenseerd. Hierdoor wordt alleen het nettogewicht van het object gemeten. Dit is vooral handig bij het wegen van materialen in de bouw- en logistieke sector.

Beveiliging

Veiligheid is een belangrijk aspect bij het gebruik van een hangweegschaal. Daarom zijn veel professionele modellen uitgerust met beveiligingsmechanismen, zoals overbelastingsbeveiliging en vergrendelingsmechanismen om te voorkomen dat het gewogen object per ongeluk loskomt.

Bestel uw hangweegschaal

Heeft u vragen over een hangweegschaal in ons assortiment of wilt u meer weten over onze weegschalen? Onze specialisten staan voor u klaar. Onze vakmensen hebben jarenlang ervaring binnen de branche en kunnen u alles vertellen over de diverse gereedschappen en toepassingen. Reken daarnaast op snelle en veilige levering van uw bestelling. Neem contact op met onze klantenservice voor aanvullende service. Onze specialisten staan u graag te woord en beantwoorden al uw vragen over ons assortiment, de verzendmethode en meer. Bekijk ook eens onze veelgestelde vragen en ontdek of het antwoord op uw vraag hier te vinden is.

Wilt u onze producten komen bekijken? Bezoek dan onze showroom in Varsseveld en laat u adviseren over de beste gereedschappen voor uw klus.