Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Vlakplaten graniet

Vlakplaten graniet

Vlakplaat graniet: een vlakplaat gemaakt van natuurlijk gesteente met uitzonderlijke eigenschappen. Ontdek de voordelen van graniet, de toepassingen van een granieten vlakplaat en de verschillende formaten uit ons assortiment.

Lees meer

3 producten

per pagina
Sorteer op
Vlakplaten graniet DIN876/0
Vlakplaten graniet DIN876/0

Vanaf € 199,65Incl. btw € 165,00Excl. btw

Vlakplaten graniet DIN876/00
Vlakplaten graniet DIN876/00

Vanaf € 228,69Incl. btw € 189,00Excl. btw

Vlakplaten graniet DIN876/1
Vlakplaten graniet DIN876/1

Vanaf € 185,13Incl. btw € 153,00Excl. btw

Vlakplaat graniet: het materiaal

Graniet: een uit de aarde ontstaan gesteente. Het bestaat voornamelijk uit kwarts, veldspaat en mica. Het wordt gevormd door de langzame stolling van magma diep onder het aardoppervlak. Hierdoor krijgt het gesteente de karakteristieke kristalstructuur.

Graniet staat bekend om zijn duurzaamheid, hardheid en unieke esthetiek. Het is een geliefd materiaal geworden voor diverse toepassingen, waaronder dus vlakplaat van graniet.

De eigenschappen van vlakplaat graniet

Graniet heeft enkele opmerkelijke eigenschappen die het zeer geschikt maken voor het creëren van vlakplaten.

  • Hardheid: graniet behoort tot de hardste natuurlijke materialen op aarde. Dit maakt het bestand tegen slijtage, krassen en overige beschadigingen. Hierdoor is het een ideale keuze voor nauwkeurige metingen en bewerkingen.
  • Stabiliteit: dankzij de dichte en homogene structuur biedt graniet uitstekende dimensionele stabiliteit. Het weerstaat temperatuurschommelingen en trillingen, waardoor nauwkeurige metingen mogelijk zijn.
  • Weerstand tegen corrosie: graniet is bestand tegen chemische invloeden en corrosie. Hierdoor is het geschikt voor gebruik in veeleisende omgevingen.
  • Mooie afwerking: graniet heeft een natuurlijke glans die het aantrekkelijk maakt voor zowel functionele als decoratieve toepassingen.

Toepassing vlakplaat graniet

Een vlakplaat van graniet vindt de toepassing in diverse industrieën en vakgebieden vanwege de unieke eigenschappen.

  • Precisie metingen: in metrologie en precisietechniek wordt graniet gebruikt als referentievlak voor het meten van de vlakheid en nauwkeurigheid van andere materialen en componenten.
  • Machinebewerking: fabrikanten van machines gebruiken granieten vlakplaten als basis voor hun machines. Dit zorgt voor stabiliteit en precisie tijdens bewerkingen zoals frezen en boren.
  • Kwaliteitscontrole: in productieomgevingen wordt granieten meetapparatuur vaak gebruikt voor kwaliteitscontrole en inspectie van producten om aan de hoogste normen te voldoen.
  • Laboratoriumgebruik: in laboratoria wordt graniet gebruikt voor experimenten en onderzoek waar precisie en stabiliteit belangrijk zijn.

Afmetingen en nauwkeurigheid vlakplaat graniet

Kies de juiste afmeting vlakplaat van graniet voor uw project. Bijna elk formaat is verkrijgbaar bij Hogetex, zodat u de juiste maat kunt kiezen die past bij uw toepassingen en vereisten.

We hebben vlakplaat graniet in ons assortiment met nauwkeurigheden naar DIN 876/00, DIN 876/0 en DIN 876/1, waarbij DIN 876/00 het meest nauwkeurig is.

Bestel uw vlakplaat graniet bij Hogetex

Wij bieden u een breed aanbod aan diverse formaten vlakplaat graniet. Bestel ze eenvoudig online via onze webshop. Wij zorgen voor een veilige en snelle levering. U kunt ook onze showroom bezoeken voor persoonlijk advies.

Wilt u meer informatie over ons assortiment of het bestelproces? Bezoek dan onze website voor gedetailleerde productinformatie en de beschikbaarheid. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met onze klantenservice.