Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Zwaaihaken

Zwaaihaken

Zwaaihaak

De zwaaihaak is een stuk gereedschap dat onmisbaar is voor elke klusser en vakman. Dit op het eerste oog eenvoudige hulpmiddel, is van groot belang bij het opmeten en aftekenen van niet loodrechte hoeken. Het zult u dan ook verbazen in hoeverre dit stuk gereedschap uw klussen eenvoudiger zal maken. De zwaaihaak is gemaakt van speciaalstaal en kan daardoor lange tijd meegaan.

Lees meer

1 product

per pagina
Sorteer op
Zwaaihaak
Zwaaihaak

Vanaf € 13,43Incl. btw € 11,10Excl. btw

Het verschil tussen de zwaaihaak en winkelhaak

De zwaaihaak is bijna hetzelfde als een winkelhaak. Het wordt ook gebruikt om hoeken af te tekenen en af te meten. Het grootste verschil is dat de winkelhaak vast staat en de zwaaihaak wel beweegbaar is. Daarnaast kunt u met de winkelhaak enkel loodrechte hoeken van 90 graden aftekenen. Dit is dus niet het geval bij de zwaaihaak. Hiermee kunt u zelf bepalen om wat voor hoek het moet gaan. Hiermee bent u dus in staat om een zogenaamd vals verstek uit te zagen. De zwaaihaak zorgt er bijvoorbeeld voor dat diagonaal uitgezaagde planken wél goed op elkaar aansluiten. Dit resultaat zult u niet behalen met een winkelhaak, simpelweg omdat deze hiervoor ongeschikt is.

Iedereen kan overweg met een zwaaihaak

Het gebruiken van een zwaaihaak is niet veel ingewikkelder dan het gebruiken van een schroevendraaier. Denk bijvoorbeeld aan relatief eenvoudige klussen, zoals het leggen van laminaat. Met de deze haak is het mogelijk om de hoeken in de kamer opmeten en deze hoeken vervolgens vastzetten op de plintenzaag. Hierdoor wordt het heel eenvoudig om het juiste valse verstek te zagen, zodat de plinten mooi op elkaar aansluiten. Dit maakt de zwaaihaak tot een onmisbaar stuk gereedschap.

Ga voor zekerheid met een zwaaihaak van Hogetex

Door hoeken op te meten met bijvoorbeeld een liniaal of meetlint, ontstaat er meer ruimte voor het maken van meetfouten. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat het meetlint net een halve centimeter verschuift, zodra je deze opnieuw neerlegt. Deze relatief kleine verschillen zorgen voor een groot verschil wanneer u kijkt naar het eindresultaat. Doordat u deze meetfouten recht moet zetten, bent u veel extra tijd kwijt. Dit is zonde en onnodig. Met dit meetinstrument bespaart u alleen al veel tijd met het opmeten en voorkomt u onnodige meetfouten. Meer dan genoeg redenen om uw gereedschapskist aan te vullen met een zwaaihaak van Hogetex.

Zwaaihaak kopen

U kunt uw zwaaihaak bestellen op deze pagina. Voeg het artikel toe aan uw winkelmandje en ontvang een factuur van uw bestelling. U kunt de factuur betalen binnen 30 dagen, of u kunt kiezen om te betalen door middel van PayPal. Vervolgens bezorgt Hogetex uw bestelling veilig en snel bij u thuis. Mocht u nog vragen hebben, dan staan onze experts altijd voor u klaar. U kunt ook kijken of uw vraag al eens is gesteld bij op de FAQ pagina. Mocht uw vraag nog niet zijn gesteld, dan mag u natuurlijk ook contact opnemen met onze klantenservice.