Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Hoekhaken

Hoekhaken

Met een hoekhaak kunt u verschillende meet- en markeertaken uitvoeren. Het is een veelzijdig gereedschap dat in verschillende sectoren wordt gebruikt. Dit onmisbare gereedschap heeft twee reien die haaks op elkaar staan. Een standaard hoekhaak heeft een hoek van 90 graden tussen het blad en het blok. In ons assortiment vindt u ook hoekhaken met hoeken van bijvoorbeeld 60 en 120 graden.

Lees meer

6 producten

per pagina
Sorteer op
Vlakke hoekhaak naar DIN875/1
Vlakke hoekhaak naar DIN875/1

Vanaf € 11,98Incl. btw € 9,90Excl. btw

Verstelbare Hoekhaak
Verstelbare Hoekhaak

Vanaf € 75,02Incl. btw € 62,00Excl. btw

Hoekhaak met aanslag naar DIN875/1
Hoekhaak met aanslag naar DIN875/1

Vanaf € 18,63Incl. btw € 15,40Excl. btw

Vlakke hoekhaak (RVS, DIN875/0)
Vlakke hoekhaak (RVS, DIN875/0)

Vanaf € 17,30Incl. btw € 14,30Excl. btw

Hoekhaak met aanslag (RVS, DIN875/0)
Hoekhaak met aanslag (RVS, DIN875/0)

Vanaf € 22,63Incl. btw € 18,70Excl. btw

Granieten hoekhaak
Granieten hoekhaak

Vanaf € 126,45Incl. btw € 104,50Excl. btw

Nauwkeurigheid met hoekhaken

Hoekhaken kunnen worden geleverd met verschillende nauwkeurigheidsklassen volgens DIN-normen, met name DIN 875. Deze klassen omvatten DIN 875/00, DIN 875/0 en DIN 875/1. DIN 875/00 biedt de hoogste nauwkeurigheid.

Diverse soorten hoekhaken

Bij ons vindt u naast de standaard hoekhaak ook andere varianten.

 • Blokhaken: het blad van een blokhaak is meestal langer dan dat van een standaard hoekhaak. De voet van een blokhaak zorgt voor een stabiele basis van een blokhaak, waardoor deze rechtop kan staan en gemakkelijk op materiaal kan worden geplaatst zonder om te vallen.
 • Centreerhaken: deze worden gebruikt als afschrijfgereedschap om het middelpunt van ronde schrijven en assen te centreren en af te tekenen.
 • Meshoekhaken: deze heeft een scherpe punt aan het uiteinde. Ze zijn geschikt voor gedetailleerd werk in nauwe of moeilijk bereikbare ruimtes.
 • Zwaaihaken: deze hebben twee reien en kunnen hoeken meten of overbrengen door middel van een schroefmechanisme.

Hoekhaken voor elke sector

 • In de bouw: ze worden in de bouw gebruikt om de haaksheid van muren, deuren, ramen en andere constructie-elementen te controleren. Correct uitgelijnde en haakse hoeken zijn van belang voor elk bouwproject. Hoekhaken helpen bouwprofessionals om de juiste hoeken te handhaven bij het plaatsen van metselwerk, tegels, kozijnen en andere bouwmaterialen. Hierdoor wordt de structurele stevigheid van een gebouw gewaarborgd.
 • In de houtbewerking: in de wereld van houtbewerking zijn hoekhaken even belangrijk. Timmerlieden gebruiken hoekhaken om perfecte rechte hoeken te creëren bij het zagen, schaven, monteren en aftekenen van houten onderdelen. Of het nu gaat om het maken van meubels, kasten, deuren of andere houten constructies: het gebruik van hoekhaken zorgt ervoor dat alle componenten perfect in lijn zijn. Dit resulteert in duurzame houtbewerkingsprojecten.
 • Hoekhaken in de metaalbewerking: hoekhaken hebben ook toepassingen in de metaalbewerking. Metaalbewerkers gebruiken ze om nauwkeurige metingen en markeringen te maken bij het snijden, buigen en lassen van metalen onderdelen. De juiste hoeken zijn van belang om ervoor te zorgen dat metalen componenten correct passen en functioneren, vooral in industriële en constructie toepassingen.
 • In de machinebouw: in de machinebouw worden hoekhaken gebruikt om precisie-onderdelen te bouwen en te controleren. Ze spelen een grote rol bij het garanderen van de nauwkeurigheid en functionaliteit van machines, waarbij de juiste uitlijning van componenten van het grootste belang is.
 • Doe-het-zelf: hoekhaken zijn niet alleen voor professionals. Doe-het-zelvers vinden ze ook nuttig bij tal van projecten in én rondom het huis. Ze bieden zekerheid dat hoeken perfect recht zijn en materialen correct zijn uitgelijnd bij bijvoorbeeld het monteren van planken.
 • Bestel uw hoekhaken bij Hogetex

  Hoekhaken zijn onmisbaar in elke gereedschapskoffer. Wij bieden u een breed aanbod aan diverse mogelijkheden om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Bestel ze eenvoudig online via onze webshop. Voor vragen kunt u contact opnemen met onze klantenservice.