Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

Digitale waterpassen

Merk Digi-Pas ®, nieuwe standaard van digitaal waterpassen en hoekmeting, staat voor:

1. Hoog gebruiksgemak/comfort: één druk op de knop, duidelijk, snel en foutloos aflezen van de meetwaarden.
2. Makkelijk mee te nemen en werkbaar op moeilijk toegankelijke arbeidslocaties: klein formaat en lichtgewicht.
3. Hoge Precisie en Meetsnelheid.
4. Hoge Efficiëntie: Tijd en kostenbesparend door foutloos meten en werkbaar door 1 persoon.
5. Gegarandeerde Hoge productnauwkeurigheid vanwege Zelf-Kalibratiefunctie.

De Mini /Pocketsize, Torpedo, Heavy Duty en de Post dual XY waterpassen/hoekmeters van Digi -Pas ®, t.w. de modellen DWL-80E, DWL-80Pro, DWL-130, DWL-180, DWL-200, DWL-280Pro, DWL600/680Pro en DWL-1000XY, worden veel gebruikt om waterpastaken snel en efficiënt uit te voeren op locatie, en daarbij ingezet als een kwaliteitscontrole/inspectiemiddel:

- in de bouw van woningen en gebouwen te denken aan inmeten van raam-en deurkozijnen, trappen, balkconstructies, dakgoten..etc. Veel gebruikt worden hier de modellen: DWL-80E/Pro, DWL-130/180 vanwege klein formaat en lichtgewicht, de Torpedo waterpas DWL-200/280Pro vanwege lengte formaat, IP67, helder LED display en sterke magneetvoet, en de DWL-1000XY vanwege gelijktijdige horizontale en verticale meting.
- in de bouw van schepen, tunnels, (spoor)wegen, bruggen. Veel worden hier de Torpedo modellen DWL-200/280Pro vanwege de heldere LED display en IP67 toegepast.
- in laboratoria voor onderzoek/test van meetapparatuur. Pocketsize DWL-80Pro en waterpas module DWL-180 vanwege materiaal, formaat en gewicht.
- in de maakwerk/constructie van meubels, deuren, kozijn-en trapwerk, tuinhuizen..etc. Pocketsize DWL-80E/Pro, Torpedo DWL-200/280Pro en Heavy Duty DWL-600/680Pro.
- in het bouwen en instellen van auto's. DWL-80Pro en Torpedo DWL-200/280Pro.
- in de installaties/opzet van boorapparatuur, zonnepanelen, satellietschotels, dak, pijpleidingen/buizen, tripod statieven tbv bijv. fotografie, telescopie. DWL-80Pro en DWL-280Pro.
- in patiënten behandeling/operatieruimtes op lichaamsdelen meten inzake rotatie ledematen, schouder, knie en heup naar intern, naar extern en naar flexie. DWL-80Pro model wordt gebruikt door de therapeutische beoefenaars (fysiotherapeut, podoloog, orthopeed) om de revalidatievooruitgang van patiënten te beoordelen. Ruimte van beweging/Range of Motion (ROM) zoals flexi- en verlengingsbewegingen (flexion & extension movements) van handen of benen is traditioneel visueel geschat en hedendaags wordt er nu een digitale waterpas/hoekmeter gebruikt om hoekbewegingen te meten en op te nemen in numerieke waarden om verbeteringen te evalueren.

2-assige Digitale Machine Waterpassen

De 2-assige XY machine waterpas en inclinosensoren van Digi-Pas ®, t.w. de modellen DWL-2000XY, DWL-3000XY, DWL-3500XY, DWL-8500XY en DWL-5000XY, DWL-5500XY en DWL-5800XY, worden veel gebruikt voor het opzetten, installeren, onderhouden en uitlijnen van 3D-CNC, slijp-en freesmachines, precisie machines/apparaten, test-en meetapparatuur en overige uitlijningsgevoelige apparatuur. De waterpas- en realtime hoekmeting/ de uitlijningstaken worden veel toegepast op vlakke ondergronden waar een 2-dimensionale oplossing gevraagd wordt in plaats van de 1-assige "bubble" flacon methode:

- in de metaalbewerkingsindustrie, machine# maakindustrie voor de installatie, configuratie, onderhoud van frezen en vlak slijpen CNC machines. Het is in staat om jig & armaturen en werktafel van machines voor het bewerkingsproces nauwkeurig te nivelleren met het oog op een exacte en nauwkeurige vlakke oppervlaktebewerking. Precieze fabricage setups houden de bewerkte onderdelen binnen de vereiste tolerantie. De machine waterpassen DWL-2000XY, DWL-3000XY worden hier het meeste toegepast, en voor hoge nauwkeurigheden op een micron de DWL-3500XY en op 1 arcsec de DWL-8500XY. Het laatste wordt voor zeer grote omvang CNC bewerkingscentra (>5mtr) ingezet voor een machineprestatie-evaluatie en-analyse met het oog op de kwaliteitswaarborging.
- in de procesindustrie, industriële automatisering #machinebouw# productie-industrie voor continu kwaliteitsbewaking en controle met oog op beheer van de productie-opbrengst en dus de kosten. Het engineersteam zet vaak de DWL-3500XY in vanwege de ingebouwde vibrometer en dataloggingfuncties om de prestatie van elke CNC-machine met precieze cijferdata numeriek en grafisch van de hoek-en trillingsmetingen in rapporten effectief te evalueren. Voor de grote omgang machines > 5 mtr. wordt de DWL-8500XY ingezet. Voor continu metingen met programmeervoorkeur in het automatiseringsproces worden de waterpas inclinosensoren DWL-5000XY, DWL-5500XY ingezet.
- in de medische- en kennisindustrie #onderzoeksinstituten #laboratoria# R&D voor het nivelleren en controle positiestabiliteit van beeld-en meet/testapparatuur om een High Quality Sharp vast te leggen. De hoge precisie machine waterpassen DWL-3000XY, DWL-3500XY en DWL-8500XY worden hiervoor gebruikt. Het laatste wordt vanwege haar ultraprecisie ingezet bij bijvoorbeeld een laserstraal setup, wat uitlijning van meerdere optische componenten inhoudt.
- in de halfgeleider industrie #chip-industrie voor het uitlijnen van precisie armaturen. Absolute nivellering & positionele nauwkeurigheid zijn vereist om te voldoen aan de hoogste kwaliteit /hoge tolerantie-eisen in veel productieprocessen. De modellen DWL-3500XY en ultraprecisie inclinometer 1 arcsec DWL-8500XY worden hiervoor gebruikt.
- in de bouw/constructie van gebouwen, bruggen, windmolens, schepen voor de installatie, nivellering en controle positiestabiliteit van hijskranen. De 2-assige waterpas inclinosensoren DWL-5000, DWL-5500 worden hiervoor vaak ingezet en vooral de Bluetooth versie in verband met grote afstandsmeting.
- in de bouw/reparatie/onderhoud & operatie van spoorwegen om spoorrailsvervorming en hoogteverschillen te detecteren met het oog op een verhoogde veiligheidsnorm van bijv. een hogesnelheidslijnoperatie. De DWL-3000 en DWL-3500XY worden hier vaak ingezet.