Bij vragen bel ons: 0315 - 61 71 71

FAQ

Digi-Pas 2-assig digitaal waterpasinstrument en hellingmeters

Is Digi-Pas® Digital Level gekalibreerd/getest/gecertificeerd door geaccrediteerde internationale laboratoria?

Ja. Digi-Pas® Precision Digital Levels zijn gekalibreerd en getest door geaccrediteerde onafhankelijke instanties van derden in de VS, het VK, Duitsland en Japan in overeenstemming met ISO/IEC 17025:2005 en/of ANSI/NCSL Z540-1-standaard, traceerbaar naar NIST , JIS & DIN onder ILAC & A2LA.

Waarom moet ik "ZELFKALIBRATIE" uitvoeren?

Het wordt gebruikers aanbevolen om hun meetinstrumenten en instrumenten periodiek te kalibreren om maximale nauwkeurigheidsconformiteit te garanderen. Soms kunnen onjuiste behandeling, transport, opslag (bijv. buiten het gespecificeerde opslagtemperatuurbereik) en accidentele blootstelling aan fysieke schokken (bijv. laten vallen of tegen harde voorwerpen slaan van het apparaat) de nauwkeurigheid van het apparaat beïnvloeden.

Waarom krijg ik twee verschillende metingen wanneer ik het apparaat op de voorkant plaats en het vervolgens op de omgekeerde kant terugplaats?

Deze situatie doet zich voor wanneer het precisiewaterpas op een ruw, vuil of oneffen oppervlak wordt geplaatst.

Precisie digitale waterpassen zijn erg gevoelig voor oneffenheden in het oppervlak waar ze zijn geplaatst. Zorg ervoor dat de contactoppervlakken van de machine schoon en glad zijn om consistente metingen te krijgen. Bijv. om uw precisieniveau van 0,01° nauwkeurigheid te controleren/verifiëren, is een typisch bewerkt oppervlak over het algemeen voldoende. Voor een nauwkeurigheidsniveau van 0,001° is echter een granieten tafel van klasse AA (of een gelijkwaardige vlakheid van het oppervlak van ≤3µm) vereist.

Uw digitale precisiewaterpas kan tijdens gebruik, transport of opslag zijn blootgesteld aan extreme fysieke schokken of temperatuurschokken die de nauwkeurigheid hebben beïnvloed. Er kan een offsetwaarde van de uitlezing aanwezig zijn geweest. Digi-Pas® precisie digitale waterpas heeft een slimme ingebouwde functie waarmee gebruikers zelfkalibratie kunnen uitvoeren om eventuele residu-offset volledig te verwijderen en het apparaat in te stellen op de fabrieksnauwkeurigheid.

Als alternatief kunnen gebruikers een eenvoudige 'snelle oplossing' kiezen om eenvoudig de instelling van het absolute niveau uit te voeren op het oppervlak van het te meten object om eventuele resterende offset op elke uit te voeren meting te verwijderen.

Kan een gebruiker zelfkalibratie uitvoeren voor 2-assige precisie-nivelleringsapparaten en welke kalibratieapparatuur is hiervoor nodig?

Ja, gebruikers kunnen zelfkalibratie uitvoeren voor Digi-Pas® 2-assige precisie-nivelleringsapparaten. Precisie digitale waterpassen zijn echter erg gevoelig voor oneffenheden in het oppervlak, daarom zijn geschikte instellingsprocedures met een granieten tafel en Master Square vereist.

Als alternatief kunnen gebruikers hun apparaten voor kalibratie naar een aangewezen onafhankelijke externe kalibratieserviceprovider in hun geografische regio sturen. Gebruikers kunnen contact opnemen met hun respectievelijke distributeur of vertegenwoordiger van de fabrikant om te helpen bij het vinden van een competent kalibratielaboratorium.

Is er een kalibratiecertificaat of conformiteitsverklaring bij elk verkocht apparaat inbegrepen?

Ja, elk verkocht en geleverd instrument/apparaat gaat vergezeld van een kalibratiecertificaat van de fabrikant* en een conformiteitsverklaring voor dat specifieke instrument/apparaat.

Deze instrumenten/apparaten zijn getest in het Digi-Pas-laboratorium in overeenstemming met ISO/IEC 17025:2005 en/of ANSI/NCSL Z540-1-standaard, traceerbaar naar NIST, JIS en DIN onder ILAC en A2LA.

Het kalibratiecertificaat en de conformiteitsverklaring garanderen dat elk apparaat/instrument grondig is getest en strikt in overeenstemming is met de vermelde specificaties die herleidbaar zijn tot NIST, JIS, UKAS en DIN via het National Metrology Centre (een lid van de internationale norm CIPM-MRA).

U kunt ook vragen om een offerte van uw leverancier/distributeur om het instrument te laten kalibreren en testen door een competent, onafhankelijk laboratorium van derden in de buurt van uw geografische locatie.

Wat is het nut van de functie 'Absoluut niveau'?

De functie Absoluut niveau is een handig middel om ervoor te zorgen dat elke meting in overeenstemming is met de maximale apparaatnauwkeurigheid die is gespecificeerd, ongeacht of het apparaat een meetafwijking heeft als gevolg van een klein foutje door de gebruiker op het apparaat.

Is het nodig om elke keer dat ik een hoek meet "Absoluut niveau" uit te voeren?

Ja. Door "Absoluut niveau" uit te voeren, kunt u ervoor zorgen dat het apparaat in overeenstemming is met de maximale apparaatnauwkeurigheid die door de fabrikant is gespecificeerd.

Opmerking: de instelling Absoluut wordt gereset zodra het apparaat wordt uitgeschakeld

Wat is de garantieperiode voor Digi-Pas® 2-assige precisie-nivelleringstoestellen?

De garantieperiode voor dit apparaat is 2 (twee) jaar vanaf de datum van aankoop.

Wat is de levensduur van de batterij voor de 2-assige precisie-nivelleringsapparaten?

De geleverde batterijen gaan meer dan 6 uur mee bij continu gebruik (d.w.z. LCD continu ingeschakeld). De firmware heeft een intelligent energiebeheersysteem om het scherm automatisch te dimmen (d.w.z. door de gebruiker gedefinieerd) om stroom te besparen en de levensduur van de batterij met meer dan 12 uur te verlengen.

Onbeperkte verlenging van de levensduur van de batterij van het instrument kan eenvoudig worden bereikt door het gebruik van een externe USB-voedingsbron die is aangesloten op de USB-aansluiting van het instrument.

Worden er accessoires meegeleverd wanneer ik Digi-Pas® 2-assige precisie-nivelleringstoestellen koop?

Ja. Het apparaat wordt geleverd met een duurzame transportkoffer, batterijen, kalibratiecertificaat van de fabrikant* en conformiteitsverklaring.

*met uitzondering van de hardwaretools (waartoe de 2-assige slimme minikubus-inclinometer behoort), kunt u een dergelijk certificaat eisen voor de productiebatch van de fabriek, maar niet voor dat specifieke apparaat.Digi-Pas PC Sync Software relevant voor de modellen: DWL-2000XY, DWL-3000XY, DWL-3500XY, DWL-8500XY en DWL-9000XY

Wat is het verschil tussen de basisversie en de professionele versie van PC Sync-software?

Basic PC Sync-software stelt gebruikers in staat om eenvoudige metingen op afstand en data-acquisitie uit te voeren, terwijl Professional PC Sync (optioneel) de gebruiker in staat stelt het apparaat volledig te gebruiken voor aanvullende datalogging en bewaking op afstand, zoals het aanpassen van data-acquisitie en het opslaan van gemeten data/metingen voor de gebruiker analyse.

Wat is de pc-vereiste van de PC Sync-software voor precisienivelleringsapparaten met 2 assen?

De pc van de gebruiker wordt aanbevolen om de volgende items te installeren voor het gebruik van de software:

- Microsoft Framework 3.5 voor 32bit Windows OS of
- Microsoft Framework 4.0 voor 64-bits Windows-besturingssysteem
- Windows XP servicepack 3 / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 / Windows 10

Het volgende item is vereist:

- Minimaal 1GB RAM
- Minstens 100 MB vrije schijfruimte
- Microsoft Excel 2007 en hoger
- USB 2.0-poort
- Bluetooth-adapter (voor Bluetooth-verbinding)

De meeste pc-merken die aan de bovenstaande vereisten voldoen, zijn compatibel met de PC Sync-software.

Waarom moet ik mijn PC Sync-software bijwerken?

Gebruikers wordt geadviseerd om regelmatig te controleren op upgrades om er zeker van te zijn dat de PC Sync-software is uitgerust met de nieuwste functies om de prestaties te verbeteren.

Waar is de USB-dongle voor?

Wanneer u PC Sync-software aanschaft, wordt een dongle bij uw aankoop geleverd. De Dongle moet in de USB-connector van uw computer worden gestoken om u toegang (licentie) te geven tot de PC Sync Software van Digi-Pas.

Waarom wordt "Dongle niet gevonden..." weergegeven nadat ik de PC Sync-beveiligingsdongle op mijn pc heb aangesloten?

Om de dongle-driver correct te installeren, downloadt u de dongle-driver en installeert u deze handmatig op uw pc. U kunt de installatiemap van het donglestuurprogramma ook vinden op de PC Sync-software-cd.Digi-Pas mobiele app relevant voor de Bluetooth-modellen: DWL-1300XY, DWL-1500XY, DWL-3000XY, DWL-3500XY, DWL-8500XY en DWL-9000XY

Welke titel van de Digi-Pas App wordt bij welke toestelmodellen gebruikt?

Er zijn 2 Digipas Mobile App-titels:

(1) "Digi-Pas Machinist Level" wordt gebruikt voor modellen DWL1300XY en DWL1500XY en wordt/wordt vervangen door de “Digi-Pas Smart Level” App.

LET OP: controleer uw codekaart, en wanneer u de QR-code scant, heeft u altijd direct toegang tot de juiste & bijgewerkte app voor uw instrument.

(2) "Digi-Pas Level Sync" Pro(fessionele) versie wordt gebruikt voor modellen DWL3000XY-B, DWL3500XY-B, DWL8500XY en DWL-9000XY.

De apps zijn beschikbaar in de Apple en Google Play Store.

Is er een app inbegrepen bij elke aankoop van apparaatmodel DWL1300XY of DWL1500XY?

Eén app kan GRATIS worden ingewisseld, vergezeld van elke aankoop voor alle DWL1300XY- of DWL1500XY-apparaten. Extra BETAALDE Apps kunnen worden gekocht bij Apple en Google Play Store.

Kan ik een apparaat delen met meerdere smartphones?

Ja, u kunt één toestel delen met meerdere smartphones die elk zijn gedownload met een Digi-Pas App. Elke app werkt met één aangewezen smartphone/tablet. U moet voor elke telefoon één BETAALDE app aanschaffen. Voor apparaatmodellen DWL1300XY of DWL1500XY kan één app tegelijkertijd maximaal twee apparaten verbinden.